Möt våra traineer

Consid Next Level Academy

Vi tar tempen på våra traineer William och Anton. Vad ser de mest fram emot med Consid Next Level Academy och var hoppas de stå om 1,5 år?

http://Oscar%20Puente%20medarbetare%20och%20säljare%20på%20Consid%20och%20Trainee%20programmet%20Consid%20Nextlevel%20Academy

Oscar Puente

Affärsutvecklare

oscar.puente@consid.se 076-130 31 91

Möt våra traineer till Consid Next Level Academy 2021

Det har blivit hög tid att hälsa våra 10 traineer välkomna till Consid Next Level Academy! Den 7 januari kickar vi äntligen igång 2021 års traineeprogram i Göteborg och Stockholm. Våra traineer kommer att läsa kurser skräddarsydda av våra erfarna experter och utbildare och får därmed möjlighet till en bred grund att stå på vidare i yrkeslivet. Dessutom kommer de individuellt kunna fokusera på specifika områden enligt sina ambitioner, önskemål och marknadens behov. När programmet är avklarat kommer de att vara specialister inom sitt valda område, främst i olika grenar inom systemutveckling. Men inte bara kurser ligger framför dem – de kommer dessutom få vara med på spännande kundprojekt och ansvara för viktiga uppgifter och moment i Consids leveranser. Spänningen är olidlig! Vi tar tempen på våra traineer William och Anton. Vad ser de mest fram emot och var hoppas de stå om 1.5 år? Låt oss höra!

William Trainee Next Level Academy
William Rönnholm

”Det är först när vi förstår samspelet mellan människa och teknik som vi kan skapa värdefulla digitala tjänster och produkter.”

William Rönnholm är 26 år gammal och kommer från Falkenberg. De senaste 3 åren har han spenderat på Högskolan i Halmstad där han läst programmet Digital design och innovation. När han inte befinner sig på jobbet i Göteborg går tiden åt till gym- och löpträning varvat med att följa samtliga fotbollsmatcher som AC Milan spelar. Hur uppstod egentligen intresset för IT-branschen? Vad är det roligaste med utveckling? Han berättar att det var kombinationen mellan människa och teknik som lockade.

– Jag har alltid tyckt att teknik och vad man kan göra med den är spännande, samtidigt som jag alltid tyckt om att jobba med människor. Det var detta som gjorde att jag kom in på banan kring UX; möjligheten att få arbeta med detta kombinerat. Det är först när vi får en förståelse kring samspelet mellan människa och teknik som vi kan skapa värdefulla digitala tjänster och produkter som kan hjälpa människor i sina dagliga liv. För mig var detta en verklig dragningskraft till UX-design!

Varför sökte William till just Next Level Academy? Han berättar att matchningen mellan hans förväntningar och det Consid kan erbjuda var perfekt för honom.

– Det som gjorde mig intresserad av Consid Next Level Academy var framför allt att traineeprogrammet tryckte mycket på vikten av entreprenörskap och entreprenörsanda, något som jag länge upplevt är väldigt spännande. Att traineeprogrammet har kunduppdrag från start och ett kontinuerligt mentorskap som centrala delar är också viktiga faktorer som gjorde mig intresserad av att söka.

”Jag är riktigt taggad på att få arbeta på ett bolag som ligger i framkant.”

Vad ser William mest fram emot med de kommande 1.5 åren? William berättar om hur tankarna går inför starten och om att lära känna Consid som bolag.

– Det jag mest ser fram emot är att få utvecklas och lära mig så mycket som möjligt av alla kunniga konsulter och genom mentorskapet. Sedan ska det självklart också bli väldigt spännande att få en större inblick i Consid som bolag och dess olika affärsområden. Redan innan jag ansökte hade jag hört väldigt gott om bolaget; att det bland annat är Sveriges vassaste IT-bolag. Hur stort? Jag är riktigt taggad på att få arbeta på ett bolag som ligger i framkant och jag ser fram emot att lära känna alla kollegor ännu mer!

Vilka är Williams 3 tydligaste mål med utbildningen?

– Mitt mål är att fortsätta utvecklas i rollen som UX/UI-designer och att erhålla värdefull fördjupad kunskap som kan hjälpa mig att ta fortsatta kliv framåt. Jag önskar också få en god grund att stå på i rollen som konsult. Ytterligare ett mål är att få nätverka och ta del av värdefulla erfarenheter och berättelser från några av de bästa konsulterna i Sverige, som kan hjälpa mig framåt i min resa som UX-designer på Consid.

Anton Trainee Next Level Academy
Anton Ljunggren

”Jag tror att man bäst beskriver mig med två ord: optimering och automatisering.”

Anton är 22 år gammal och kommer från Örbyhus, en liten ort norr om Uppsala där han bott nästan hela sitt liv. I våras var det dags för examen från Dataingenjörsprogrammet i Gävle! Anton älskar allt som har med IT och teknik att göra; spel, utveckling, att bygga datorer och radiostyrda flygplan och att konsumera YouTube. Utöver det gillar han även att vandra och utforska naturen. Vad var det som gjorde att Anton fick upp ögonen för IT och vad anser han är det mest givande med utveckling? Han berättar om sina tidiga år där hans morfar var en stor förebild.

– Från väldigt ung ålder har jag velat ta reda på hur saker och ting fungerar, vilket jag tror uppstod när min morfar tog med mig på sina montagejobb som elektriker. Där fick jag se hur allt från diskmaskiner till ventilationsaggregat såg ut på insidan. Då tändes något! Just IT blev mer aktuellt ju äldre jag blev, då det var mer lättillgängligt. Jag ville veta hur man skapade spel; det hela var ett fullkomligt mysterium för mig. Från spelutveckling öppnades en helt ny värld av utveckling, vilket senare tog mig hit. Det roligaste är att få skapa något och att få lösa komplexa problem och jag tror att man bäst beskriver mig med två ord: optimering och automatisering.

”Man märker att det är en bra grupp Consid består av.”

Varför blev det just Consid Next Level Academy?

– Jag hade börjat plugga igen under hösten, men kände att det inte riktigt var rätt så jag spontansökte till Consid då jag varit på besök på kontoret i Gävle under min utbildning. Jag tyckte att traineeprogrammet var väldigt lockande och jag fick en god uppfattning av Consid, både från besöken på Gävlekontoret men även genom rekryteringsprocessen på Stockholmskontoret. Man märker att det är en bra grupp Consid består av.

Vad ser Anton mest fram emot och vilka är hans topp 3 mål med åren framåt?

– Jag ser verkligen fram emot att få utvecklas och träffa nya människor. Att dessutom få både jobba med riktiga projekt och lära mig med hjälp av mentorer och experter känns jättespännande. Mina tre tydligaste mål med traineeutbildningen är att utveckla, utvecklas och samverka!

Vill du läsa mer om vad vi gör på Consid? Kika in våra affärsområden här!

http://Oscar%20Puente%20medarbetare%20och%20säljare%20på%20Consid%20och%20Trainee%20programmet%20Consid%20Nextlevel%20Academy

Oscar Puente

Affärsutvecklare

oscar.puente@consid.se 076-130 31 91

Ta del av fler inlägg från vår blogg