Eyetracking

Inte bara för att utveckla mjukvara

Det är naturligt att man förknippar Eyetracking med något som bara är en mjukvaruutvecklingsrelaterad aktivitet. Men beroende på utrustningen som används kan Eyetracking även användas i andra sammanhang.

Eyetracking

Istället för att fästa en kamera på skärmen kan man exempelvis fästa en kamera på ett par glasögonbågar, vilket ger möjlighet till att utforska andra typer av miljöer. Man kan även utforska fysiska butiker för att se om varor är rätt placerade, om reklamen uppfattas på önskvärt sätt av butikens besökare eller om besökaren hittar rätt i en stor butik. Eller varför inte sätta ett par glasögon på trafikanter för att se om vägskyltar på en ny vägsträcka faktiskt syns vid rätt tillfälle eller om bilens interiör är lättförståelig och användarvänlig?

En annan mycket spännande implementation av Eyetracking är i kombination med Virtual Reality (VR). I en VR-miljö krävs idag en stor mängd data för att hantera den höga upplösningen. Med hjälp av Eyetracking kan man skära ned på mängden data, eftersom upplösningen inte behöver vara lika hög där man inte tittar.

Vi ser även att Eyetracking börjar ta sig in som en aktiv komponent i e-sportens värld, där ögonen blir ytterligare ett sätt att styra vad som pågår i spelet, för att vara snäppet vassare än det andra laget. Inom det medicinska segmentet finns också spännande möjligheter genom att exempelvis kombinera Eyetracking med andra typer av biometrikmetoder så som EEG eller EKG.

Möjligheterna är många och applikationsområdena är väldigt spännande! Vi gläntar på dörren till framtidens produktutveckling redan nu. Anmäl ditt företags sajt nedan för att erhålla en gratis Eyetracking-analys av den, så berättar vi gärna mer hur vi kan hjälpa just er.

Vill du veta mer om Eyetracking och få en gratis Eyetracking-analys?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler inlägg från vår blogg

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  4 timmar sedan

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler