Folkhemmet 4.0

Det digitala språnget

Hur påverkar den digitala transformationen samhället? Hur ser framtidens arbetsplats ut och vad jobbar vi med  i en allt mer digital värld? Det skildrar boken utifrån bland andra Microsoft Sveriges vd, Hélène Barnekow, Google Sveriges vd Anna Wikland och Sana labs Joel Hellermark.

Bok om den pågående digitala omvandlingen, det nya folkhemmet.

Ingen har väl missat skämtteckningen där frågan ställs – »vem var det som ledde digitaliseringen av ditt företag?«. Alternativen som ges är: vd, it-chefen eller coronaviruset. Rätt svar är förstås Covid-19. Nu lättar pandemin sitt paralyserande grepp om världen och snart snurrar hjulen för fullt igen.

Då kan vi konstatera att Covid-19 blev ytterligare en katalysator för den pågående digitala omvandlingen. Pandemin blev fast forward-knappen som katapulterade oss in i den digitala framtiden. Inte bara omvärlden är förändrad. Vi är förändrade. Hur vi lever, hur vi äter och hur vi jobbar. Vad vi gillar, vad vi drömmer om och hur vi planerar för framtiden. Det krävdes en kris av Covid-19s magnitud och längd för att vi på allvar skulle förändra oss. I grunden.

Folkhemmet 4.0 är en skildring av vår tid, just nu. Boken tar sin utgångspunkt ur Consids Digitala Influencer-podden och de intervjuer med Sveriges huvudaktörer när det gäller digitalisering.

 

 

"Vi befinner oss i ett avgörande historiskt skede och det är fantastiskt roligt att få skildra den verklighet vi nu befinner oss i"

– Peter Hellgren, VD på Consid

Vill du ladda ner Folkhemmet 4.0?

Fyll i formuläret

    Har du frågor om boken? Hör av dig!

    http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

    Nathalie Besèr

    Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

    nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30