Kommer er hemsida att fungera efter den 1 februari? 

Den 1 februari 2019 är det dags. DNS-systemet får en totalrenovering. Frågan är – kommer er hemsida att fungera efter det? Ta reda på om så är fallet i Tords blogginlägg nedan!

DNS-systemet – som kan sägas vara hjärtat i internettrafik – kommer få en mycket välbehövlig totalrenovering den 1 februari 2019. DNS, eller domännamnssystemet, är en grundläggande del av internets funktionalitet och ert företags hemsida är helt beroende av de DNS-servrar som finns ute på internet.

Nu är det dags för en ordentlig uppfräschning av DNS-servrarna och den 1 februari kommer de flesta av internets största aktörer, t.ex. Cisco, Google och Facebook, att genomföra denna renovering. Det betyder i praktiken att ALLA kommer att påverkas.

Om er hemsida eller era servrar nyttjar den funktionalitet som kommer försvinna den 1 februari så kan er hemsida sluta fungera, eller hemsidan uppvisar fel.

Turligt nog är det att enkelt kolla om er hemsida kommer fungera som normalt efter renoveringen. Gå till dnsflagday.net och knappa in ert företags hemsideadress. Webbtjänsten svarar snabbt på om er hemsida kommer fungera som normalt eller om åtgärder behövs.

Om du har funderingar eller behöver hjälp med att åtgärda eventuella problem som hittas, tveka inte att ta kontakt med oss på Consid!

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler inlägg från vår blogg

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  4 timmar sedan

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler