Kraften i att personalisera digitala upplevelser

Smartphones är idag millenials köpcentrum och som företag måste man diversifiera sig digitalt. Hur då? Med hjälp av DAM och personalisering! Läs hur och varför här.

http://Claes%20Friberg,%20affärsutvecklare%20inom%20Digital%20Asset%20Management%20på%20Consid

Claes Friberg

DAM Expert

claes.friberg@consid.se 070-869 88 60

Smartphones – millenials köpcentrum

Idag finns det knappt något vi inte kan göra online. Vi arbetar hemifrån, umgås hemifrån och handlar hemifrån. Med andra ord har våra digitala liv snabbt blivit våra verkliga liv. Under hemma-eran kommer företag som prioriterar virtuella interaktioner att nå kunder i sina egna hem.

Enligt en Episerver-studie är ”smartphones millenials köpcentrum”. Där butikerna en gång tävlade om kundernas uppmärksamhet handlar det nu om att fånga digital uppmärksamhet. De varumärken som är mest framgångsrika när det kommer till att flytta fokus till den virtuella sfären, är de som bäst utnyttjar sina digitala medier för att skapa personliga upplevelser.

En rapport från McKinsey & Company säger att när företag tävlar om kunders uppmärksamhet i online världen, ”är det fortfarande möjligt att differentiera genom personliga tillvägagångssätt där återförsäljare skapar unika upplevelser skräddarsydda för enskilda kunder.” Så för att uppnå denna differentiering genom personalisering måste företag producera och leverera innehåll effektivt.

Vi undersöker hur DAM är ovärderlig för personaliseringsprocessen

Anpassning och marknadsföring av kanaler

Att möta dina kunder där de är, är en viktig del av personaliseringen. Man måste kunna leverera en integrerad, smidig upplevelse över alla åtkomstpunkter. Alla aktiviteter som en kund utför på din webbplats, från sitt skrivbord bör överensstämma med hur den upplever ditt varumärke online från sin mobila enheter. Marknadsföring och personalisering av kanaler sker när ett företag skickar uppföljning på mail till kunden när den lämnar varor i en kundvagn. Ett annat exempel är när butiker erbjuder rabatter via en app som gäller produkter som en kund har sökt efter online. Dessa typer av personliga nudges kan göra stor skillnad när det gäller att locka kunder.

Marknadsföringsteam som skapar dessa personliga kontaktpunkter och interaktioner använder ofta en DAM-lösning o det är genom ett DAM som marknadsförare distribuerar tillgångarna. Nyckeln till framgång här är automatisering, och ett DAM-system tillhandahåller arbetsflöden och mallar som gör det möjligt för marknadsförare att effektivisera innehållsprocesserna.

Även om ett traditionellt, föråldrat CMS kan lagra bilder och annat material för varje affärsfilial eller franchise, behöver du helt enkelt mer features i samma ögonblick som du försöker utöka verksamheten eller öka din kundbas. Skalbarheten för varumärkets content finns i DAM. Team måste samarbeta och de behöver integrerad teknik för att skapa kundcentrerat innehåll. Anslut dem då alla via en DAM!

Anpassning och innehållsförstöring

Omnichannel-marknadsföring är bra, men bara om du har tillräckligt med innehåll som tvingar publiken att hålla kontakten med ditt varumärke. Så, hur skapar du innehåll som kan användas på alla dessa kanaler? Det är inte ett jättejobb, i själva verket är det faktiskt enkelt. Genom en process som kallas finfördelning. Denna process tar innehåll och bryter ner det i bitar för att skapa flera delar av innehållet, och denna process kan du utföra med hjälp av DAM.

DAM – hjärtat av personalisering

Insatserna har aldrig varit högre för e-handel. Onlineupplevelser är viktigare idag än någonsin, när kunderna kan utvärdera en mängd alternativ samtidigt, från sina egna hem och personliga enheter. Så investera i teknologier och mekanismer som gör det enkelt för dig att tillhandahålla personalisering.

Vill du veta mer om hur ett DAM kan hjälpa er med personalisering för att ta er digitala närvaro till en ny nivå? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så berättar jag mer.

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så berättar jag mer om hur ni kan optimera er digitala närvaro.

  Ta del av fler inlägg på Consids blogg

  Personer arbetar tillsammans
  5 min lästid
  blogg

  Vart är DAM på väg?

  Hur ser utvecklingen & framtiden ut för DAM? Fyra trendspaningar om Digital Asset Management. Våra experter stöttar er i valet av DAM-system.

  Kategorier: Digital Asset Management, Kunskap, Marknadsföring
  Fingrar som signalerar vinnar-tecken med pekfinger och långfinger mot himmel
  13 min lästid
  blogg

  10 konkreta tips till marknadsteamet

  Marknadsteam har många uppgifter. Så även du som marknadschef. Ta del av 10 tips hur du kan optimera marknadsföring & stärka marknadsteamet.

  Kategorier: Digital Asset Management, Kunskap, Marknadsföring
  Personer som samarbetar bakom en och samma dator
  3 min lästid
  blogg

  4 sätt ett DAM skyddar ditt varumärke

  Digital Asset Management (DAM) är optimalt för att skydda och bygga varumärke. Här är fördelarna med DAM för ert varumärke.

  Kategorier: Digital Asset Management, Kunskap, Marknadsföring
  Glödlampa på griffeltavla med tankebubblor
  2 min lästid
  blogg

  Vinsterna med en enhetlig DAM-strategi

  Rich content har exploderat senaste tiden. Som företag måste man ha en genomarbetad strategi för sin digitala tillgångshantering med DAM.

  Kategorier: Digital Asset Management, Kunskap, Marknadsföring
  Ladda fler