Möt Markus Enock, Kontorschef för Consid Örebro

“Alla ska jobba med det de vill, där de vill, och alla ska trivas”

 

Markus Enock är systemvetaren och Game of Thrones-fantasten som gått från startup-livet och dygnet-runt-jobb till produktföretag för att slutligen bli kontorschef för Consids Örebrokontor. Möt mannen bakom Consids framgångar i Mälardalen.

Markus har som vanligt en fullproppad agenda, och det märks att det är då han trivs som bäst. Mellan kundmöten och intervjuer med  är jag glad att vi hinner få oss en pratstund. Hans dialekt vittnar om att han har bott i Örebro större delen av sitt liv – något som han inte är sen att erkänna. Att han från början kom in på systemvetarspåret menar han är en ren slump.

–Jag halkade egentligen in på systemvetarutbildningen på Örebro Universitet som på ett bananskal – jag spelade handboll ihop med studierektorn, hoppade på utbildningen efter hans rekommendation, trivdes och blev kvar.

Karriären började han i pendlingens spår, då han hoppade på en startup i Stockholm. Han lärde känna ett par killar som hade en idé om ett verktyg för bevakning av sociala medier – Sveriges första, som kom att ha allt som inga andra verktyg hade – och hakade på dem.

– Jag jobbade dygnet runt i ett och ett halvt år. Man kunde inte så mycket vid det laget, utan fick lära sig utefter vägen. Vi började i en källarlokal men hamnade senare på ett kontor på Södra Brunnsgatan i Stockholm. Det var en väldigt rolig tid.

Innan Markus kom i kontakt med Consid jobbade han som produktchef på ett internetmarknadsföringsbolag. Han började efter en tid känna att han suktade efter en större utmaning, och beskriver det som timing att det var just då han blev aktuell som personen som skulle bygga upp Consids Örebroverksamhet.

– Än en gång halkade jag in som på ett bananskal.

”Jag har aldrig fått ett nej”

Utöver sin kontorschefsroll sitter Markus som konsult på heltid hos en av våra större kunder. Samtidigt jobbar han för att antalet anställda i Örebro ska utökas – och att skapa en trivsel på kontoret.

– För mig är det viktigt att företagskulturen genomsyras i Örebro och att få med alla i Consid-känslan. Det är en spännande utmaning. Vi har månadsmöten och Considluncher då vi alla ses, men brukar även ha lite aktiviteter utanför arbetstid i form av familjedagar, kick offer och sommarfester. Det är viktigt för sammanhållningen.

Markus beskriver att målet för 2017 var att vara minst 15 anställda i Örebro – ett mål man nådde redan efter första halvlek av året. Därför satsar man nu på att bli ännu fler innan året nått sitt slut.

– Vi vill få in fler juniora profiler, men också fler lokala kunder. Det är mycket som ligger i pipen just nu, och mycket vi vill göra. Det gäller att hitta former för att växa på rätt sätt.

Han menar på att det bästa med att jobba på Consid är att man får verktyg för att genomföra det man vill.

– Jag har aldrig fått ett nej när jag har velat genomföra något. Man får inte det. Vi jobbar under en stor frihet, och får förutsättningar att utvecklas på det sätt som man själv vill. Så länge man har en plan för det man vill göra, och själv tror att det kommer gå i lås, så är det bara att tuta och köra.

På frågan varför man ska välja att börja jobba hos just Consid känns Markus svar självklart.

– Det absolut viktigaste är att vi formar uppdragen efter konsulten, inte tvärtom. Det finns inget intresse av att våra konsulter ska jobba med något som de inte själva vill eller tycker är motiverande. Alla ska jobba med det de vill, där de vill, och alla ska trivas. Vi gör inte som alla andra.

Jag avrundar mitt samtal med Markus med att fråga om han vill rekommendera något.

– Alla måste kolla på Game of Thrones! Jag har sett alla säsonger, och kollar om alla säsonger inför varje ny säsongsstart. Och jag har läst alla böcker. Det vill jag rekommendera.