Möt Albin Pettersson

Medarbetare i Karlstad

Förutom det stora intresset för musikskapande, brinner även Albin Pettersson för tekniken. Vi möter Albin i ett samtal om hur allting började, om planerna för Consid i Karlstad och tips till andra i branschen.

Möt Albin Pettersson

Förutom det stora intresset för musikskapande, brinner även Albin Pettersson för tekniken. Teknikintresset kom redan i tidig ålder, i synnerhet intresset för datorer och spel.

– För mig kom det naturligt. Jag undrade helt enkelt hur allt är möjligt egentligen, vilket fick mig att börja läsa på och intressera mig för programmering väldigt tidigt. Det jag då tyckte var coolt var att det var ett okänt område, just för att det är svårt att relatera till utveckling och programmering. Det kan nämligen tyckas vara ganska abstrakt.

Albin berättar att det även idag kan vara svårt att förklara för någon som inte arbetar med IT, vad han gör på dagarna utöver ”att utveckla en app”. Vi hör med honom om han kan berätta lite mer om rollen som konsult på Consid.

– Som konsult sysslar jag idag mestadels med webbutveckling. Det är mycket med det som är kul; att få ta fram lösningsförslag, arkitektur och grafisk design t.ex. Men det roligaste är nog att återgå till verkligheten och få se resultatet av arbetet, att det faktiskt påverkar och hjälper personer i deras vardag.

Vad är det bästa med att arbeta på Consid, skulle du säga?

– Som många andra skulle säga är kollegorna det bästa. På Consid sker det generöst med AW:s och sociala sammanhang vilket jag själv värderar högt. Vad som är speciellt på Consid är att det är en resa som pågår, just nu. Alla som jobbar hos oss kommer att ha påverkat den på ett eller annat sätt.

Framtiden i Karlstad är ljus – det är då ett som är säkert. Nytt kontor väntar! Vad mer?

– Det stora internt är ju självklart vårt nya kontor som håller på att renoveras. Karlstads snyggaste kontor tänker jag att det kommer bli! Med lokala nyckelkunder ska det bli kul att få vara med och se hur vi kommer att påverka Karlstads näringsliv.

Vad tror du om framtiden inom IT?

– Jag tror att AI kommer ha applicerats på en större del av IT-branschen än vad som idag är tänkbart. Pratar vi om den enskilde utvecklaren kommer förändringar också ske, och det i rasande fart. Vi ser redan idag med alla tekniker och molntjänster hur snabbt det faktiskt går. Det ska bli väldigt spännande att se vad som kommer att hända framåt!

- Jag tycker om att få ta fram lösningsförslag, arkitektur och grafisk design.

Albin Pettersson

Lär känna fler kollegor!