Möt Jörgen Strömberg

Consids nya kontorsansvariga i Sundsvall

Jörgen Strömberg är den tidigare proffsfotbollsspelaren, VD:n och IT-gurun som brinner för att hjälpa tjejfotbollen framåt och att fiska, oavsett årstid. Möt Consids nya kontorsansvariga i Sundsvall!

Möt Jörgen Strömberg, ny kontorsansvarig i Sundsvall!

Jörgen, 50 kommer från Ångermanland och flyttade redan som 15-åring till Sundsvall för att gå fotbollsgymnasiet, för att sedan professionellt spela fotboll i 6 år. Han är utbildad inom systemvetenskap på Mitthögskolan i Sundsvall och när han inte hjälper tjejfotbollen framåt och skapar mer rättvisa förhållanden på fotbollsplanen, tycker han om att fiska och spela padel.

Mer om Jörgen

Nu har det blivit dags att leda arbetet framåt i Sundsvall där han är ny kontorsansvarig. Med bred kunskap inom branschen och egenskaper helt rätt för Consid finns det ingen tvekan om att framtiden är ljus. Jörgen berättar mer om yrkesresan och vem han är som person:

– Jag började min karriär inom IT på Merkantildata (nuvarande Atea) och arbetade som installatör för Cisco-produkter. Därefter hoppade jag över till projektledning inom Merkantildata. Har sedan varit på ett flertal IT-bolag i Sundsvall och drivit olika företag inom IT och reklam. Senaste 5.5 åren har jag arbetat i börskoncernen Empir Group med 14 företag där jag var VD för två av bolagen, Sundsvall och Stockholm. Mina huvudsakliga uppgifter var att få tillväxt och rätt fokus på verksamheten. Inom Empir Group hade jag många roller med fokus på ledarskap och sälj.

– Jag är en lagspelare som tycker om gruppdynamik och att se människor utvecklas individuellt. Jag tror i grunden att alla människor har kvalitéer som är unika för varje individ. Hittar man bara rätt miljö och arbetsområde kan alla prestera och utvecklas. Här tycker jag att Consid har lyckats riktigt bra. Både genom att bygga en organisationsstruktur som jag verkligen tror på och skapa en miljö där varje medarbetares kvalité tas tillvara på.

– Jag skulle säga att jag är en analytisk person med en bra förmåga att placera rätt person på rätt plats; jag drivs av resultat och uppskattar uppriktighet. God kommunikation är helt klart nyckeln till framgång och med tydlighet och struktur kan man hantera de flesta komplexa miljöer. Nu på senare år är dessutom glädjen att se andra lyckas större!

Uppdraget på Consid

Hur kommer rollen som kontorsansvarig se ut? Vad ska bli roligast och vilka mål har Jörgen?

– Mitt uppdrag på Consid är att se till att få tillväxt här i Sundsvall där en dag kan bestå av mycket kundmöten och möten med konsulter. Men kanske viktigast: att alltid se till att alla trivs och har rätt förutsättningar att kunna göra ett bra jobb. Jag ser på framtiden med tillförsikt och är positiv till att pandemin kommer att hanteras med hjälp av vaccinering. Jag älskar nya möten så det ska bli kul att lära känna de personer som arbetar på Sundsvallskontoret och att få vara med att bygga upp Consid här. Mitt mål är att vi ska växa till 20 anställda innan 2022.

Vilka 5 tips vill han dela med sig av till personer med samma yrkesroll?

  • Var lyhörd – lyssna mer och prata mindre.
  • Var ödmjuk inför de utmaningar som kommer.
  • Sätt tydliga mål och visioner så att alla går åt samma håll.
  • Våga sätt höga mål.
  • Se till att få fram drivkraften hos dina medarbetare.

Jörgens framtidsspaning

Om Jörgen fick framtidsspana kring IT-branschen och var vi kommer befinna oss om 10 år – hur tror han då att det kommer se ut?

– Jag tror att IT-utvecklingen kommer explodera de kommande 10 åren; men jag tror också att vi riskerar att tappa bort oss själva i detta om vi inte lyckas hitta en bra balans. Jag hoppas också att man hittat en bra balans mellan övervakning och den mänskliga integriteten.

– En positiv trend vi kan se just nu är enkelheten att kombinera arbete med familjelivet bättre på grund av distansarbete. Dessutom kommer vi kunna ha koll på många av de saker som vi idag kanske inte prioriterar på grund av kloka IOT-lösningar.

Ett sista tips innan vi skiljs åt för denna gång!

– Jag tror att bland det viktigaste att ha med sig är att inse sina brister och kunna prata om dem. Det är grunden till allt bra ledarskap. Glöm inte att se på ditt agerande utifrån ibland!

- Mitt mål är att vi ska växa till 20 anställda innan 2022.

Jörgen Strömberg, kontorsansvarig i Sundsvall