Möt Leif Stavgren

Medarbetare i Karlstad

Vi hör med Leif om han kan berätta mer om sin roll på Consid och kontoret i Karlstad och så passar vi på att höra hans spaningar inför framtiden inom IT.

Möt Leif Stavgren

När Leif inte spenderar tiden med familjen eller aktiverar sig i skog och natur är han konsult och konsultchef på Consid i Karlstad. I 20 år har han varit aktiv inom branschen, och under åren har han fastnat extra för systemutveckling. Vi hör med Leif om han kan berätta mer om sin roll på Consid och kontoret i Karlstad och så passar vi på att höra hans spaningar inför framtiden inom IT. 

– På Consid har jag en delad roll där en del är mitt uppdrag som konsult och den andra delen är konsultchef. De olika rollerna skiljer sig mycket åt vilket innebär en del utmaningar men också stora möjligheter. I min roll som konsult arbetar jag med systemutveckling åt en kund inom Papper & Massa. Ett område jag har tidigare erfarenhet av och där jag kan bidra både med verksamhetskunnande och erfarenhet inom systemutveckling. Min andra roll, som konsultchef, är ny för mig och där håller jag fortfarande på att hitta mitt sätt att jobba. Consids synsätt på rollen stämmer väldigt bra överens med min vilket gör det mycket enklare att hitta rätt. Dessutom är jag omgiven av erfarna kollegor som stöttar och hjälper till utan att tveka. 

Leif berättar att han ser att Consid skiljer sig från andra bolag i branschen. Här ligger ett mycket stort fokus på medarbetarna.

– Det blir snabbt tydligt att alla på företaget, oavsett nivå, är väldigt måna om att kollegor ska trivas, må bra och kunna utvecklas. I stället för mallar, rutiner, processer och direktiv uppmuntras entreprenörskap och egna initiativ. Det är högt i tak och genomgående en väldigt positiv attityd.

Kontoret i Karlstad är ett av de senaste tillskotten, men trots det har man mitt i en pandemi hittat 20 drivna kollegor. Inriktningen spänner över ett stort område – allt från UX, webb, molnlösningar, O365 och .NET till ledarskap, projektledare och mycket mer. 

– Just den här mixen gör kontoret mycket attraktivt både för oss som jobbar här, men självklart också för våra kunder. Trots att vi fått en flygande start på vår resa har vi inga planer på att sakta ner, tvärtom. Siktet är högt ställt och vi kommer fortsätta växa. Väldigt snart får vi också möjlighet att göra det i våra nya lokaler!

Vi spanar framtid med Leif. Han menar att vi måste hålla oss i framkant och hitta möjligheter att använda ny teknik på smarta sätt.

– Möjligheterna att använda artificiell intelligens har utvecklats enormt de senaste åren och vi kommer fortsätta hitta områden där dessa tekniker tillför värde. Allt från system som själva upptäcker och åtgärdar fel tidigt till dynamiska UI som anpassar sig efter användarna. Kod skriven av AI är redan idag verklighet och kommer säkert även utvecklas vidare vilket kommer innebära helt andra förutsättningar för oss leverantörer. Barnen som växer upp idag, vana att ha IT som en naturlig del av vardagen, är de som blir kravställare på våra system om några år.

Har du några tips du skulle vilja dela med dig av?

– Keep it simple. Ett problem har oftast många lösningar, utmaningen är att hitta den enklaste. Life hack!

- I stället för mallar, rutiner, processer och direktiv uppmuntras entreprenörskap och egna initiativ.

Leif Stavgren

Lär känna fler kollegor!