Considgalan 2022 - Vinnare av och nominerade till årets utmärkelser

Årets digitala influencer, Årets eQualizer, Årets digitala stjärnskott, Årets digitala hederspris och War Child Award by Consid

I flera års tid har vi korat digitala föredömen genom utmärkelser som delas ut vid vår årliga tillställning i Stockholms Stadshus – Considgalan. Nu står det klart vilka som är vinnare utav de nominerade till 2022 års utmärkelser. Ta del av motiveringarna och läs mer om de nominerade.

Vilka är årets digitala stjärnor 2022?

Nu är det klart vilka som är vinnare av utmärkelserna Årets digitala influencer, Årets eQualizer, Årets digitala stjärnskott, Årets digitala hederspris och War Child Award by Consid. Vinnaren i varje kategori presenterades under Considgalan i Stockholms stadshus den 12 november 2022. Där alla digitala stjärnor hyllades för sina enastående insatser!

 

Årets digitala influencer

Utmärkelsen Årets digitala influencer delas ut till en individ som under året med hjälp av digitala medel visat på stort entreprenörskap, engagemang och som på ett föredömligt sätt gjort ett avtryck inom den digitala sfären.

Björn Ulvaeus_Nominerad_Utmärkelser_2022

Vinnare: Björn Ulvaeus, entreprenör & musikskapare

Årets digitala influencer har många strängar på sin lyra. Trots en lång och gedigen karriär bakom sig verkar Björn Ulvaeus aldrig tappa farten framåt. Han utvecklas på ett imponerade vis med sin samtid och har varit en viktig röst i hur underhållning har förflyttats från den fysiska scenen till den digitala världen. Genom sitt kreativa entreprenörskap och inspirerande mindset är Björn Ulvaeus lika aktuell idag som för 50 år sedan.

Matilda Djerf Nominerad Utmärkelser 2022

Nominerad: Matilda Djerf, grundare Djerf Avenue

Med 2,7 miljoner följare på sin personliga Instagram inspirerar Matilda dagligen kvinnor runtom i hela världen till att älska sig själva precis som de är. På bara tre års tid, och mitt under en blomstrande pandemi, har Matilda tillsammans med sambon Rasmus byggt upp det egna varumärket Djerf Avenue till en global e-handelssuccé som gick från 0 till 80 miljoner i omsättning på bara två år. Bolaget backas bland annat av Revolution Race-grundaren, tillika Sveriges första kvinnliga börs-vd, Pernilla Nyrensten.

Benjamin Ingrosso_Nominerad_Utmärkelser-2022

Nominerad: Benjamin Ingrosso, musikskapare, artist & tv-personlighet

Benjamin skapar inte bara magi på sina digitala kanaler – han syns även i det egna matlagnings- och livsstilsprogrammet ”Benjamin’s” i TV4 och levererar musikupplevelser, digitala som fysiska, på löpande band. På ett innovativt sätt möter han målgrupp efter målgrupp och nyttjar den digitala världens möjligheter för att nå ut på ett nytänkande, inspirerande och effektivt sätt.

Greta Tunberg Nominerad Utmärkelser Considgalan 2022

Nominerad: Greta Thunberg, miljöaktivist

Hon gjorde sig känd över hela världen när hon började skolstrejka för klimatet utanför Sveriges riksdag under 2018. Sedan dess har Greta Thunberg tagit sig runt på klimatsmarta sätt för att tala på allt från FN:s klimatkonferens till Europaparlamentet som på gator och torg runt om i hela Europa tillsammans med andra unga miljöaktivister. Under 2019 seglade hon över Atlanten för att bland annat delta vid Fridays for Futures sommarkonferens. Under coronapandemin lät hon använda sina digitala kanaler för att uppmana till att fortsätta stå upp för klimatet i en digital kontext. Med sina nästan 15 miljoner följare på Instagram har Greta utvecklat en digital plattform som influerar, påverkar och gör skillnad.

 

Årets eQualizer

Årets eQualizer delas ut till en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branshcen framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes.

Tilde 7licious Byström Nominerad Utmärkelser 2022

Vinnare: Tilde ”7licious” Byström, lagkapten svenska damlandslaget i e-sport

Att verka i en bransch där mansdominans är ett faktum och gå i bräschen för kvinnors ställning i den är något som Årets eQualizer 2022 vet mycket om. Genom sitt ledarskap är hon ett föredöme för många och inspirerar inte minst unga kvinnor till att utveckla tekniknära intressen vilket förflyttar branschen i en ytterst positiv riktning. Historia skrevs när Sverige i år fick ett damlandslag till internationella e-sportsförbundets EM- och VM-turneringar – detta i form av ett CS:GO-lag med Tilde ”7licious” Byström som lagkapten. Tilde spelar i och med uppdraget en avgörande roll på den kvinnliga e-sportsscenen och är ett sant digitalt föredöme när det kommer till att driva jämställdhetsfrågan i techbranschen.

Penny Parnevik Nominerad Utmärkelser 2022

Nominerad: Penny Parnevik, tv-personlighet & influencer

Hon tog hela svenska folket med storm i realityserien ”Parneviks”, med premiär 2015, där svenska kändisar gästade familjen Parnevik i deras mansion i Jupiter, Florida. Allt sedan dess har Penny byggt up en gedigen följarskara där hon inte minst inspirerar genom att filterlöst visa upp livet som ung mamma – i både med- och motgång. Penny är en sann förebild för unga kvinnor och skapar med sin plattform ett öppnare debattklimat som gör skillnad.

Danny Lam Nominerad Utmärkelser 2022

Nominerad: Danny Lam, grundare @TNKVRT

185 tusen svenskar tar dagligen del av Danny Lams samhällsspaningar via Instagram-kontot @TNKVRT. Genom plattformen sprider han kunskap och information kring otaliga samhällskritiska frågor, där jämställdhet, inkludering och samhällsorättvisor är viktiga grundpelare. Dannys röst spelar en kritisk roll i att upplysa gemeneman om samhällsviktiga frågor och hans inlägg sprids i en sällan skådad takt. Vad som gör oss extra stolta? Att han är en Considare!

Bianca Kronlöf_Nominerad_Utmärkelser_2022

Nominerad: Bianca Kronlöf, komiker & skådespelerska

Bianca Kronlöf talade för otaliga kvinnor när hon på sin Instagram läste upp ett brev till en manlig komiker som deltagit i den, såväl uppmärksammade som kritiserade dokumentärserien, ”Persona non grata”. I brevet kritiserar hon främst det hon kallar ”brödraskapet” som innebär att man distanserar sig eller inte vill kännas vid anklagelser om sexuella övergrepp som riktats mot en vän. Biancas mod och öppenhet hyllades av många och hon har sedan dess fortsatt driva jämställdhetsfrågan på ett föredömligt sätt i sina kanaler samt gett ut sin debutbok ”Brev till mannen” – om ”känslor, sex, våld och maskulinitet”. Hon har genom sina ställningstaganden blivit en viktig symbol för jämställdhet.

 

Årets digitala stjärnskott

Årets digitala stjärnskott delas ut till en individ eller ett initiativ som under året kommit fram som en stigande stjärna inom det digitala – någon som på ett sätt eller annat visat prov på att denne är på god väg att betyda otroligt mycket för den digitala utvecklingen framgent.

Petra Tungården Nominerad Utmärkelser 2022

Vinnare: Petra Tungården, grundare Adoore

Under de senaste åren har Årets digitala stjärnskott låtit oss bevittna en framgångssaga utan dess like. Med en gallopperande tillväxt när det kommer till såväl omsättning som vinst tar hennes varumärke marknaden med storm och ser till att kvinnor i alla dess former glänser som aldrig förr både till vardag och till fest. Årets digitala stjärnskott är Petra Tungården och Adoore. 2019 omsatte de 4 miljoner, året därefter det dubbla. Efter ännu ett år omsatte bolaget 39 miljoner med en vinstökning om 200% – och framgångssagan för Petra Tungårndens Adoore fortsätter outtröttligt även i år. De färgglada, mönsterstarka klänningarna som är grundpelaren i e-handlarens utbud har de senaste åren fullkomligt tapetserat sociala medier-flödena hos såväl svenska som internationella konsumenter. För Petra tycks ”#nextlevel and beyond” vara det enda tänkbara att sikta mot!

Binette Seck_Nominerad_Utmärkelser_2022

Nominerad: Binette Seck, medgrundare Changers Tech

Binette är medgrundare till Space Academy på Space Stockholm och jobbar som konceptledare för programmeringskursen Changers Tech på innovationshuset Changers Hub, vars målgrupp är ungdomar i utanförskapsområden som genom initiativet lär sig programmering, får tillgång till attraktiva nätverk och får träffa förebilder inom olika områden. Hon är också den enda officiella partnern till den internationella satsningen iCog Anyone Can Code, som utbildat över 26 000 barn och ungdomar i kodning. 2021 prisades hon som Årets IT-kvinna.

Omar Rudberg Nominerad Utmärkelser 2022

Nominerad: Omar Rudberg, artist & skådespelare

Som deltagare i Talang 2010, sedan medlem i pojkbandet FO&O och medverkande i Melodifestivalen som soloartist 2019 har Omar lagt en stadig grund för sin raketkarriär. Karriären nådde nya höjder 2021 i och med hans medverkan i Netflix-serien ”Young Royals” som senare prisades som Årets program på Kristallengalan 2022. Med 1,8 miljoner följare på Instagram är Omar en redan starkt lysande stjärna på den digitala himlen – men hans resa har bara börjat.

Camilla Hamid Nominerad Utmärkelser 2022

Nominerad: Camilla Hamid, receptkreatör & influencer

Hon är blott 30 år ung men har redan hunnit bygga en strålande karriär som kokboksförfattare, receptkreatör och bloggare. Ja, Camilla Hamid har många strängar på sin lyra. På sin Instagram och YouTube inspirerar hon hundratusentals till att sätta guldkant på livet med utsökta bakverk. I år var hon en av årets sommarvärdar i Sommar i P1. Camilla kommer vi få ser mycket mer av – var så säkra.


Årets digitala hederspris

Danny Lam Nominerad Utmärkelser 2022

Vinnare: Danny Lam, grundare @TNKVRT

185 tusen svenskar tar dagligen del av Danny Lams samhällsspaningar via Instagram-kontot @TNKVRT. Danny Lam har byggt en av vår tids viktigaste forum för spridning av kunskap och information om samhällsviktiga frågor med fokus på jämställdhet, inkludering och samhällsorättvisor. Han är således en av vår tids viktigaste opinionsbildare i den digitala sfären. Genom dagliga inlägg skapar hen debatt och utbildar gemenesvensk på ett uppseendeväckande och inspirerande sätt. Hen ger röst åt de som inte har någon och är därav en föredöme för oss alla. Årets digitala hederspris går till Danny Lam – @TNKVRT.


War Child Award by Consid

Barnrättsorganisationen War Child delar årligen ut War Child Award till personer eller organisationer som gjort särskilda insatser för utsatta barn. Vinnaren får 40 000 kronor att skänka till en verksamhet som verkar i War Childs anda. Över 160 miljoner barn växer upp i krig och konflikt. Consid är partnerföretag till War Child.

Vinnare: Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation

Genom att grunda Tim Bergling Foundation har Anki Lidén och Klas Bergling gjort banbrytande insatser för att förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga. Deras outtröttliga engagemang har stärkt skyddsnäten och bidragit till att rädda liv. Tim Bergling Foundation har gett ett viktigt bidrag till att barn och ungas mående idag uppmärksammas på ett helt nytt sätt i den offentliga debatten och inom politiken. I en tid av snabbt växande utmaningar för unga människor har Anki och Klas haft modet att lyfta fram nya insikter i frågan och de har medverkat till att minska stigmat kring psykisk ohälsa.

Tidigare års mottagare av Årets digitala influencer

Se de tidigare års vinnare av utmärkelsen

Årets digitala influencer 2021

Pernilla Nyrensten, vd på Revolution Race.

Årets digitala influencer 2020

Bianca Ingrosso, videobloggare, mediepersonlighet och entreprenör.

Årets digitala influencer 2019

Frida Boisen, journalist, programledare och författare.

Årets digitala influencer 2018

Alexander Pärleros, entreprenör, podcastare och influerare. Han driver podden Framgångspodden och Framgångsakademin.

Årets digitala influencer 2017

Per Holknekt, modedesigner, entreprenör, initiativtagare till det börsnoterade klädföretaget Odd Molly, tidigare professionell skateboardåkare.

Årets digitala influencer 2016

Sofie Lindblom, dåvarande Global Manager for Innovation på Spotify. Innovationsexpert & Entreprenör.

Tidigare års mottagare av Årets eQualizer

Se de tidigare års vinnare av utmärkelsen

Årets eQualizer 2021

Lovette Jallow, föreläsare och entreprenör. Hon driver Instagram-kontot @action4humanity_se och föreläser med JÄMK, Jämlikhetskommitén.

Årets eQualizer 2020

Gunilla von Platen, entreprenör, företagsledare och sommarvärd i Sveriges Radio.

Årets eQualizer 2019

Hélène Barnekow, dåvarande vd för Microsoft Sverige. Har även haft ledande roller på bla Sony Ericsson och vd för Telia Sverige.

Årets eQualizer 2018

Nordic Tech House, Isabella Löwengrip var en av grundarna.

Tidigare års mottagare av War Child Award by Consid

Se de tidigare års vinnare av utmärkelsen

War Child Award by Consid 2021

Carola Häggkvist, artist och låtskrivare.

War Child Award by Consid 2021

Elisabeth Dahlin, Barnombudsman.

Tidigare års mottagare av Årets digitala utbildare

Se de tidigare års vinnare av utmärkelsen

Årets digitala utbildare 2021

Joel Hellermark, vd och grundare för Sana Labs.

Årets digitala utbildare 2020

Magda Gad, Expressens krigskorrespondent.

Årets digitala utbildare 2019

Ivan on Tech, som egentligen heter Ivan Liljeqvist, är youtubare, föreläsare och entreprenör. Han är mest känd för sin youtube-kanal Ivan on Tech om kryptovalutor, blockchain.

Har du frågor kring utmärkelserna så kan du kontakta oss!

Joakim Andersson Consid Göteborg

Joakim Andersson

Head of Digital Marketing

joakim.andersson@consid.se 073-232 68 33 Läs mer

Anpassa dina datapreferenser

Vi använder data för att analysera trafik på vår webbplats och dela information om användningen till våra analyspartners. Du kan läsa mer och ändra dina val på vår sida om datahantering och cookies. Läs mer på vår sida om datahantering och cookies.

Funktionella cookies känner igen dig på vår webbplats och kommer ihåg dina tidigare valda inställningar. Dessa kan inkludera det språk du föredrar, platsen du befinner dig på, lyssna på ljud eller titta på en video. En blandning av cookies från första och tredje part används.

Marknadsföringscookies används för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Ibland behöver vi information om din ålder, kön och intresse. Vi delar ibland vissa begränsade aspekter av dessa data med tredje part i reklamsyfte, till exempel Google. Informationen kan omfatta användarens plats, sökhistorik, YouTube-historik och data från webbplatser som fungerar med Google, och den används för att tillhandahålla aggregerad och anonymiserade insikter om användarbeteende på flera enheter.

Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information.

Prestandacookies är cookies som används specifikt för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Dessa cookies övervakar endast webbplatsens prestanda när användaren interagerar med den. Ingen av denna information kan användas för att identifiera dig. Allt är aggregerat och därför anonymiserat.