Considition 2021

Världens största e-sportshackaton

Lyssna på podcast om e-sportshackatonet Considition 2020

Läs mer

Anmäl dig till Considition 2021

Till anmälan

Årets samarbetspartner: Budbee

Läs mer

Considition 2021 anordnas av Consid och Budbee. I årets AI-baserade hackathon ska de tävlande utveckla en algoritm som bidrar till utvecklingen av framtidens smarta och hållbara e-handelslogistik. Den svenska e-handeln ökar kraftigt vilket gör detta hackathon extra viktigt för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Var med och gör skillnad på riktigt!

http://Joakim%20Andersson%20Consid%20Göteborg

Joakim Andersson

Innehållsansvarig

joakim.andersson@consid.se 073-232 68 33

Hackathon med AI och hållbarhet i fokus – för femte året i rad

Precis som tidigare år kommer Considition att göra skillnad på riktigt genom att hitta hållbara och innovativa AI-lösningar. För femte året i rad anordnas Considition av oss på Consid. Tidigare år har vi samarbetat med bland annat triathlonföretaget IRONMAN, drönarstartupen GLOBHE och Riksbyggen som bygger och förvaltar fastigheter. Temat har varierat från år till år men det övergripande målet har dock alltid varit detsamma – att med hjälp av AI bidra till ett mer hållbart samhälle.

Förra årets upplaga av Considiton hölls i samarbete med Riksbyggen – det kooperativa företaget som utvecklar bostäder i nyproduktion med stort fokus på hållbarhet och innovation. Temat för tävlingen i fjol var “den hållbara staden” och målet var att, med hjälp av AI, ta fram en algoritm som optimerar utvecklingen av en stadskärna med fokus på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.

Vi är stolta över att kunna presentera Considition 2021 i samarbete med Budbee för att anordna en tävling där “smart och hållbar e-handelslogistik” står i fokus.

Samarbete med Budbee – Smart och hållbar e-handelslogistik

Considition 2021 presenteras av Consid och Budbee. I årets utmaning kommer du att utveckla en algoritm som bidrar till en mer smart och hållbar framtid för stadslogistik.

Budbee är ett svenskbaserat teknikföretag som vill skapa den bästa och mest hållbara e-handelsupplevelsen från utcheckning till leverans. Årets utmaning handlar om att utveckla lösningar för framtida urban logistik – med intelligenta algoritmer!
Vad är smart logistik? En kombination av trafikledning som strukturerar och navigerar trafik för optimal användning av trafiksystem och logistikledning.

Den svenska e-handeln har ökat kraftigt på grund av bla coronapandemins utveckling. Kunderna kräver billigare och snabbare leveranser som samtidigt ska vara miljövänliga. Det är en stor utmaning för alla e-handelsföretag att ha en smart och hållbar e-handelslogistik.

Även om aktörer som Budbee på senaste tiden har tagit stora steg in i framtiden för stadslogistik, så finns det utrymme för förbättringar. Och vi vill ha ditt eller ditt teams bidrag för att forma framtidens smarta och hållbara logistik med hjälp av AI. Målet är alltså att skapa algoritmer för att effektivisera logistiken och att göra den mer hållbar.

Considition 2021 – Göra skillnad på riktigt!

Du kan hjälpa till att göra morgondagens urbana logistik mer hållbar och mer användarvänlig genom att delta i Considition 2021, där du kommer att använda den senaste tekniken för att optimera användningen av utrymme i lastbilar. Utan att kompromissa med effektiviteten eller skada några varor. Din och ditt teams uppgift är att utveckla en algoritm som optimerar hur lastbilar lastas, baserat på verkliga data, för att effektivisera leveransprocessen för e-handel.

Om omständigheterna tillåter oss kommer det vinnande laget åka på en extraordinär weekendresa till USA för att lära sig mer om AI, ML och framtiden för stadslogistik.

Vem kan delta?

Alla är välkomna att delta i Considition, oavsett om du är förstaårsstudent eller seniorutvecklare, arbetar i privat eller offentlig sektor, bor i eller utanför Sverige eller är villig att tävla hemma eller på någon av våra arenor i Sverige (om omständigheterna tillåter oss att vara värd för fysiska evenemang). Du anmäler dig i lag om en eller två personer.

Vi kommer att ge dig introduktionsmaterial, artiklar, podcasts och videor om de tekniska färdigheter som behövs för att skapa en lösning. Startpaket tillhandahålls för att du ska få ut det bästa av hackathon. Detta är förmodligen ett av de bästa sätten att börja lära sig AI och algoritmisk utveckling.

Gå med i årets utmaning idag och tävla den 14 oktober för att få chansen att vinna en extraordinär helg i USA fylld med teknik, mat och glädje.

Registrera dig för att göra skillnad på riktigt! Anmäl dig till Considition 2021 här! 

Var och hur?

Den 30 september öppnar en två veckor lång träningsperiod för alla tävlande. Själva hackathonet drar igång den 14 oktober, när Consid och Budbee bjuder in de tävlande till sina kontor. Det går också bra att delta på distans.

Tävlingen livesänds även från en studio där alla är välkomna att följa resultatet.

För mer information och anmälan, besök Considitions egna hemsida.

 

Har du några frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Joakim här nedan.

http://Joakim%20Andersson%20Consid%20Göteborg

Joakim Andersson

Innehållsansvarig

joakim.andersson@consid.se 073-232 68 33