Gävle

I Gevaliapalatset anno 1890

Kontakta oss

Nygatan 25
803 20 GÄVLE
gavle@consid.se

Regionschef Gävle

Torbjörn Bäckström
torbjorn.backstrom@consid.se
073-088 81 34

Försäljning

Daniel Theorin
070-861 75 82

daniel.theorin@consid.se

Rekrytering

Anita Beslic
076-943 02 38
anita.beslic@consid.se

OM KONTORET

I Gevaliapalatset mitt i centrala Gävle har mycket hänt under årens lopp och det känns redan när vi kliver in i porten i hörnet Nygatan och Norra Kungsgatan. Ja, det måste sitta i väggarna. År 1890 uppfördes det som över 100 år senare skulle komma att bli kontorslokaler till ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag.

Apoteket Nordstjernan, familjen Wesström och Gävleborgs Sparbank är bara några av de familjer och företag som haft privilegiet att bo i huset. År 1978 gjordes en omfattande renovering men mycket av den interiör och exteriör som fanns såg man till att bevara – och tur var väl det, för det är verkligen något speciellt över detaljerna i byggnaden.

När våra eminenta inredare Elisabeth Lejon och Kristina Hjert först tittade på lokalerna kunde de snabbt konstatera att samtliga heltäckningsmattor i blått skulle bort. Under dessa mattor fanns nämligen en fantastisk fiskbensparkett som målades svart likt resterande Consid-kontor. Dörrar som inte användes byggdes igen och det öppnades upp för nya. Glasväggar, marmorkök och platsbyggda garderober och hyllor monterades. Plötsligt hade rummen fått helt nytt liv. Den omfattande renoveringen gjorde att det under en lång tid såg ut som ett smärre slagfält i våningen – faktum är att det så kort som två dagar innan inflyttning saknades tapeter på väggarna.

– Våra lokaler är allt vi kunnat drömma om. Vi påminns dagligen om hur fint vi har det när kunder och rekryter fullkomligt tappar hakan när de kommer in genom entrédörren.

Torbjörn Bäckström, regionsansvarig Consid Gävle

Hitta till oss

An award-winning company

Consid is one of Sweden’s fastest growing companies offering consulting services within IT, management and digital marketing. The company was founded in 2000 by Peter Hellgren and Henrik Sandell and has close to 1000 employees.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 years in a row

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 years in a row

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 years in a row

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa arbetsgivare

Read more about our awards