Native-appar och Cross platform-lösningar

Skillnaden och hur du väljer rätt

Vill du veta mer om hur vi jobbar med Native- och Cross platform-appar?

Kontakta oss!

Vad är skillnaden mellan Native-appar och Cross platform-lösningar? Vi hjälper er hitta rätt och utveckla den app som passar era behov bäst.

Appar för Android och iPhone

En native app är en app som utvecklas för en specifik plattform. När iPhone och Android lanserades 2007 var detta det självklara valet. Idag finns det andra plattformsoberoende tekniker att tillgå; så kallade cross-platform-lösningar. Exempelvis kan appar byggas i andra ramverk eller med webbtekniker. En app behöver generellt sett även ett flertal bakomliggande tjänster så som backendtjänster och administrativa verktyg för att kunna hantera databaser, filer och användare.

 

Vad är en Native-app?

En Native-app är en applikation som är utvecklad för en specifik plattform eller enhet. De vanligaste operativsystemen är iOS och Android. Det finns olika sätt att utveckla Native-appar på, men vanligtvis utvecklas appar för Android med hjälp av Kotlin medan appar för iOS utvecklas i Swift.

 

Vad innebär cross platform?

Till skillnad från en Native-app som utvecklas med en specifik plattform i åtanke, är syftet med Cross platform en gemensam kodbas vars appar fungerar på mer än en plattform.  Vanligtvis är Cross platform appar utvecklade för att fungera på både iOS-enheter och Android-enheter. Vanliga Cross platform ramverk är Xamarin, React Native och Flutter.

 

Vi guidar er rätt i app-djungeln

Alla plattformar har sina för-och nackdelar och att välja rätt teknik för just er app kan vara svårt. Som experter på mobilapplikationer guidar vi er rätt i detta val genom att lyssna på era behov och förutsättningar. När vi rekommenderar lösningar går vi igenom de fördelar, begränsningar och konsekvenser de olika teknikerna innebär så ni kan känna er trygga med ert beslut.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.