Uppkopplad hårdvara, Bluetooth, NFC och Beacon för mobila tjänster

Vi hjälper er att göra de rätta valen

Vill du veta mer om hur vi jobbar med uppkopplad hårdvara, Bluetooth, NFC och Beacon-teknik för era mobila tjänster?

Kontakta oss!

Våra experter hjälper er att utveckla mobila tjänster för både uppkopplad hårdvara, Bluetooth, NFC och Beacon, så att dessa passar just era behov.

Mobila appar och hårdvaror

Gränsen för vad som är möjligt inom mobilitet flyttas ideligen. Det finns många tekniker som med hjälp av hårdvara låter dig utföra saker som innan tycktes näst intill omöjliga. Idag kan du styra hela ditt hem med din mobiltelefon, du kan ha koll på din bil och din hälsa, genomföra betalningar och identifiera dig.

Ofta är mobiltelefonen, med hjälp av en app, navet i detta nätverk. Vi har stor erfarenhet av uppkopplad hårdvara och hjälper er utveckla appar som integrerar med hårdvara samt nödvändiga system och tjänster.

 

Vad är NFC?

NFC står för Near Field Communication och tekniken möjliggör trådlös kommunikation på kort avstånd. NFC-tekniken finns i stort sett på alla telefoner idag.

Genom NFC kan en kontaktfri kommunikation mellan två enheter överföra data i realtid när de befinner sig inom en nära räckvidd. NFC-anslutning behöver ingen Wi-Fi- eller 4G-uppkoppling.

 

Vad är en Beacon?

Det är vanligt att bluetooth-beacons används i kombination med mobila appar. En beacon är en trådlös sändare som använder strömsnål teknik för att ständigt sända ut radiosignaler med en unik identitet.

Den unika identifieringen av en beacon inkluderas i applikationen och därmed kan appen känna igen specifika sändare. Applikationen kan ladda ner data och ta beslut beroende på vilken sändare den känner igen.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.