Professional Scrum Master

Kurs i hur det är att arbeta som Scrum Master och att självständigt vidareutveckla scrum som arbetssätt. Kursen ger dig förståelse för scrum som arbetssätt, en Scrum Masters roll och hur en Scrum Master kan hjälpa ett team att arbeta mer effektivt.

Om kursen

I en värld av ständigt föränderliga kundbehov och förväntningar på snabb återkoppling från marknaden är scrum det ledande ramverket för att hantera mjukvarautveckling. Scrum används även för att utveckla hårdvara, inbyggd programvara, nätverk med interaktiv funktion, autonoma fordon, skolor, regering, marknadsföring, hantering av organisationers verksamhet och mycket annat.

Förutom förståelse för roller, aktiviteter och verktyg för att arbeta med scrum kommer kursen ge dig de värderingar som ligger till grund för agilt arbete. Arbetssättet i kursen förbereder dig inför rollen som Scrum Master och lär dig att självständigt arbeta med att vidareutveckla Scrum som arbetssätt i din organisation. Du får ny kunskap och lär dig att utveckla arbetssätt för att hitta svar på de frågor du kommer stöta på i ditt dagliga arbete.

Kompetenskrav

Kursen lämpar sig för dig som nyligen har börjat eller kommer att börja arbeta som Scrum Master, eller för dig som arbetar nära ett eller flera scrum team (t.ex. som arkitekt, linjechef eller projektledare) och vill få en tydligare bild av vad scrum innebär och hur du kan stötta teamen i deras arbete.

Exempel på ämnen som diskuteras

 • Scrumteori och principer
 • Ramverket scrum – roller, aktiviteter, artefakter
 • Planering, leveranser och uppföljning med hjälp av scrum
 • Rollen som scrum master och hur du kan stötta ditt team och din organisation
 • Empirisk processkontroll
 • Verktyg för kollaboration och effektivt samarbete

Längd

2 dagar

Genomförande

Företagsanpassad kurs för slutna grupper. Kan hållas på plats eller digitalt.

Intresseanmälan - Professional Scrum Master

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss

  – Vi har tagit hjälp av Consid med flera utbildningar inom Scrum och Agil utveckling. Det har varit väldigt uppskattat av samtliga deltagare.

  DANIEL MÅNSSON, HEAD OF POLICY SYSTEM MANAGEMENT, TRYGG-HANSA

  Har du frågor? Kontakta mig!

  Charlotte Magnusson

  Charlotte Magnusson

  Utbildningsansvarig Excellerate

  charlotte.magnusson@consid.se 072-368 73 36 Läs mer