GDPR, Schrems II & cookies

Intresseanmälan

Utbildning inom GDPR, Schrems II och Cookies. Kursen vänder sig till dig som arbetar delvis eller på heltid med dessa frågor eller av andra anledningar behöver lära dig best practice när det kommer till personlig integritet online.

Om kursen

Persondata anses av många vara framtidens guld och för att skydda europeiska personuppgifter och stärka den enskildes rätt till sin egna uppgifter infördes GDPR (General Data Protection Regulation) den 25 maj 2018. Kunskapen om hur persondata bör hanteras och kännedomen om personuppgiftsbehandlingens grundläggande principer är en hygienfaktor på nästintill alla bolag. I denna utbildning ger vi en kontext till hur till hur frågan om personlig integritet online har vuxit sig allt starkare, och lotsar deltagarna genom best practice steg för steg.

Kursen hålls av en jurist som vid sidan om utbildning även stöttar många företag i såväl privat som offentliga sektorn.

 

Innehåll

  • GDPRS grundläggande principer
  • Centrala begerepp
  • Personuppgifter och behörighetsstyrning
  • Vad gäller för lagring i molnet?
  • Schrems II -bakgrund
  • Tredjelandsöverföringar
  • Hur påverkas ditt företag?
  • Cookies -lagen om elektronisk kommunikation
  • Vikten av samtycke

 

Längd

1/2 dag.

 

Kursen riktar sig till

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar inom kommunikation, marknadsföring och IT samt juridik eller på liknande sätt arbetar med innehåll på webbsidor och appar, och som behöver anpassa dessa enligt de nya direktiven.

 

Format

Lärarledd digitalt eller på plats utbildning.

Genom samarbetspartner erbjuds även en e-learning i ämnet med samma utbildare.

 

Pris

Kursen erbjuds i företagsspecifik eller standard format för stängde grupper. Kontakta oss gärna för prisuppgifter.

Intresseanmälan: GDPR, Schrems II & cookies

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss

    Har du frågor? Kontakta mig!

    Charlotte Magnusson

    Charlotte Magnusson

    Utbildningsansvarig Excellerate

    charlotte.magnusson@consid.se 072-368 73 36 Read More