Varumärkesutveckling & design

Consids systerbolag Paradigm är en varumärkesbyrå som i över ett decennium arbetat med utvecklingen av landets främsta varumärken. Det gedigna arbete som gjorts har prisats till Årets Byrå, Guldägget och Svenska Designpriset. Utöver teknisk kunskap utvecklar vi även varumärken på en strategisk nivå.

http://Jeanette%20Arvidsson,%20Head%20of%20Branding%20Paradigm

Jeanette Arvidsson

Head of branding

jeanette@pdgm.se 073-375 79 59

Varumärkesutveckling

En varumärkesstrategi är din plan för hur du ska arbeta med ditt varumärke så att det uppfattas efter ditt bolags mål och visioner. Det handlar om att definiera och skapa en idé som går bortom själva produkten och erbjudandet. Ett syfte som förklarar och beskriver varför ditt företag finns, vad visionen är och vart ni vill komma. En väldefinierad och utförd varumärkesstrategi påverkar alla led i ditt företag och är direkt kopplat till kundens behov och känslor. Tillsammans med er tar vi fram en varumärkesstrategi som vi gemensamt landar i och som ni sedan kan implementera i hela bolaget.

Design

Ett varumärkes design är dess identitet och ett verktyg för att uttrycka ditt unika erbjudande och dess position på marknaden. En bra design kommunicerar ditt företags värde och gör att ditt varumärke känns relevant över tid samt förstärker din förmåga att skapa starka känslomässiga band med dina kunder. När vet du att din design är rätt? Helt enkelt när det uttrycker ditt företags värderingar.

Kommunikationsstrategi

En kommunikationsstrategi finns till för att översätta företagsmål till kommunikativa mål. Genom att definiera bolagets målgrupper och hur ni når dessa genom rätt kanaler hjälper det er organisation att kommunicera effektivt och säkrar att bolagets värderingar möts. För att lyckas måste ni förstå hela er målgrupps beslutsresa och var ni ska fånga upp dem.

Varumärkesaktivering

En ny varumärkesplattform, visuell identitet och kommunikationsstrategi måste alla bli implementerade i organisationen om de ska ha något värde. Detta innebär att du måste få dina medarbetare ombord på den nya strategin. Träningsmaterial och verktyg som tilltalar alla deras känslor kommer hjälpa dem att förstå vad som krävs och göra det lättare att göra dem till varumärkesambassadörer för den nya strategin.

Digital Transformation

En digital transformation är det fundamentala digitala skiftet som påverkar alla delar och nivåer av företag och organisationen, där linjen mellan produkt och erbjudande, som kunder, leverantör och producent är i en gråzon. Beteende, behov och förväntningar förändras i samma takt som teknologier blir tillgängliga och nya generationer tar sig in i samhället. Vi hjälper er hitta rätt.

Innovation

Vi arbetar med att hjälpa företag och organisationer fånga kreativa idéer och innovationer som konstant utvecklas på arbetsplatser och i dialog med kunder. Vi använder etablerade verktyg och processer för att skapa långsiktiga hållbara strategier som kan bli fullt integrerade med våra kunders arbeten.

Namnsättning och kommersiell paketering

Företag, produkter och tjänsters namn är ofta ingången till ditt varumärke. Ett riktigt bra namn kan skapa medvetenhet om ditt varumärke och dess tjänster och är produktmarknadsföring. Namnen ni väljer för ert erbjudande ska minska gapet mellan vad som är ett unikt erbjudande och vad kunderna förväntar sig från ditt varumärke.

Läs mer här!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att stärka ditt varumärke?

Ja tack!

Referenscase

Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
2 min lästid
Referens

Ny varumärkesplattform för NKPG City

Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
Ett äldre par som promenerar in i en skogsdunge på en stig
3 min lästid
Referens

Malmberg – nytt kommunikationskoncept

Vi hjälpte Malmberg att ta fram ett nytt kommunikationskoncept, för att ge bolaget en tydlig riktning. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
Odiwell case Paradigm
2 min lästid
Referens

Odinwell

Odinwell har utvecklat en unik och patenterad optisk teknologi för utveckling av smarta sårvårdsförband. Considägda Paradigm fick möjligheten att utveckla varumärket och förbereda inför sommarens börsnotering.

Kategorier: Communication, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
Infobric visitkort på runt stenbord.
4 min lästid
Referens

Infobric blev med ny varumärkesplattform

Infobric hade vuxit mycket och snabbt och var därför i behov av en helt ny varumärkesplattform. Vi tog oss an uppdraget att hjälpa dem!

Kategorier: Communication, Varumärke, Visuell identitet
Consids uppdrag för Bergans där en ny hemsida togs fram
1 min lästid
Referens

Bergans of Norway

Ta del av vårt uppdrag för Bergans of Norway där användarupplevelsen optimerades för att öka den digitala närvaron. Försäljningsökning på 421%.

Kategorier: Communication, E-handel, Frontend, SEO, UX
Person som spelar schack, MoA case film
Referens

MoA Lärcentrum

Consid tog fram ett kampanjkoncept åt MoA Lärcentrum. I tre korta filmer visas hur steget till drömjobbet inte är långt om du väljer en utbildning hos MoA.

Kategorier: Communication, Film, Kampanj, Varumärke
Publishingpriset vinnare 2020
Referens

Akademibokhandeln, Bokus & Bokus Play

Consid hjälpte till att skapa ett filmkoncept för employer branding som skulle fungera för alla tre varumärken - Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play. Filmen vann Publishingpriset 2020.

Kategorier: Communication, Film, Kampanj, Varumärke
Morakniv - ett uppdrag, case av Consid communication
Referens

Morakniv

Consid fick förtroendet, när Morakniv skulle återlansera sin modell med en uppdaterad design, att skapa ett koncept och en lanseringsfilm. Filmen vann Publishingpriset 2020.

Kategorier: Communication, Film, Kampanj, Varumärke
MADE Stickers, mockup mobil
Referens

MADE Stickers

2020 fick Consid förtroendet att ta över som helhetsleverantör för MADE Stickers, med tydligt uppdrag att säkerställa stor tillväxt för ehandeln, både i Sverige och internationellt.

Kategorier: Communication, SEM, SEO
SSABs nya ikonbibliotek framtaget av Consid Communication
Referens

SSAB ikoner och ikonbibliotek

SSAB:s användande av ikoner och illustrationer var spretigt och saknade enhetlighet. Vi fick i uppdrag att ta fram ett tydligt och karakteristiskt ikonmanér.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Visuell identitet
Rosa Laptop, Leveriq webbplats
Referens

Leveriq

Ta del Consid Communications uppdrag för Leveriq där framtagandet av en ny profil som tydligt avspeglar Leveriqs erbjudande stod i centrum.

Kategorier: Communication, Varumärke, Visuell identitet
MYH webbutveckling av Consid communication, mockup laptop
Referens

Myndigheten för yrkeshögskolan

Mina sidor – en plattform för vår kunds digitala tjänster. Vårt uppdrag omfattade research, kravställning, design, utveckling och kommunikation.

Kategorier: Communication, UX, Varumärke, Webb
Räddningstjänsten Östra Götaland, Brandtomten av Consid communication
Referens

Räddningstjänsten Östra Götaland: Brandtomten

I en kampanj för Räddningstjänsten Östra Götaland skapade vi en ny, säkrare sorts tomte. Närmare 1000 personer skickade Brandtomten på uppdrag!

Kategorier: Communication, Grafisk form, Kampanj, Varumärke
Heda - världens tystaste hitlåt - bandet
Referens

Heda: Världens tystaste hitlåt

Heda är ett företag som tillverkar marknadens bästa hybridbjälklag. Vårt uppdrag var att nå ut med det budskapet till vår målgrupp: medelålders män i byggsektorn.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Varumärke, Visuell identitet
Två personer diskuterar förändring Consid
Referens

Södra Munksjön

En webbplats som inte är tillgänglighetsanpassad möter idag stora utmaningar. Responsiv design, tillgänglig information och grafik som alla kan ta till sig, oavsett funktionsnedsättning, är idag ett måste. Med rätt tillgänglighetsanpassning möter man bland annat de lagkrav som man enligt Webbdirektivet måste uppnå. Södra Munksjön Utvecklings AB vände sig till oss för att få hjälp med en granskning av sin webbplats. Läs mer i detta case!

Kategorier: Communication, Tillgänglighet, Webb
Händer som håller i mobil
Referens

Älmhults kommun

En tillgänglighetsanpassad webbplats är i dagens läge, med de nya lagkraven, A och O. Älmhults kommun vände sig därför till oss för att få hjälp med en tillgänglighetsgranskning av sin webbplats, vilken ligger till grund för tillgänglighetsredogörelsen som publiceras på webbplatsen. Läs mer om hur vi gick tillväga och om utmaningarna vi stötte på.

Kategorier: Communication, Tillgänglighet, Tillgänglighetsdirektivet, Utbildning
Ladda fler

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Erbjudande

  Apputveckling

  Vi bygger framtiden appar & mobila applikationer. Från idé till förvaltning, med säkerhet & skalbarhet i fokus.

  Kategorier: Android, Appar, iOS, Kotlin, Swift
  Erbjudande

  Artificiell intelligens (AI)

  Det finns enorm potential AI-teknik, så länge man har ordning på data och är kreativ. Då finns inga gränser för hur AI kan effektivisera verksamheten.

  Kategorier: AI
  Erbjudande

  Systemutveckling

  Genom systemutveckling hjälper vi våra kunder med planering och utförande för att säkerställa användbarhet, vidareutveckling och förvaltning.

  Kategorier: .NET, CSS, HTML, Java, JavaScript, Node, React
  Erbjudande

  Marknads­föring & kommuni­kation

  Heltäckande tjänster inom marknadsföring, användarupplevelse och kommunikation. Vi är experter på UX, digital marknadsföring och branding.

  Kategorier: Design, Kommunikation, SEM, SEO, UX
  Erbjudande

  Varumärkes­utveckling & design

  Vi skapar förändring med strategi, design och innovation i fokus.

  Kategorier: Strategi, Varumärkesutveckling
  Erbjudande

  Interactive

  Vi hjälper kunder att skapa digitala tjänster, upplevelser och helhetslösningar.

  Kategorier: DAM, e-handel, Intranät, Optimizely, PIM, SEM, SEO, Sitecore, Sitevision
  Erbjudande

  CRM

  Vi hjälper er att automatisera och effektivisera kundrelationer genom att utnyttja CRM-plattformarnas alla möjligheter.

  Kategorier: Ärendehantering, CRM, Dynamics 365, Fältservice, Marketing Automation, Säljstöd
  Erbjudande

  Utbildning

  Vi tillhandahåller en av Sveriges mest gedigna plattform för digitala kunskapskurser. Vi erbjuder digitala utbildningar och kurser inom bland annat projektledning, ledarskap, digital transformation, marknadsföring, UX, WCAG och Office 365.

  Kategorier: Kompetensutveckling
  Erbjudande

  Molntjänster

  Dra nytta av molntjänster från Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud & lokala molnleverantörer. Vi är experter inom cloud.

  Kategorier: AWS, Azure, DevOps, GCP, IaaS, Molntjänster, Openstack, PaaS
  Erbjudande

  Applikations­förvaltning

  Vi står för den totala leveransen inom support, förvaltning, utveckling, förvaltningsledning och projektledning.

  Kategorier: Förvaltning, Nearshore, Offshore, Outsourcing, Projektledning
  Erbjudande

  Digital arbetsplats

  Vi skapar fungerande arbetsplatser med de anställda i fokus.

  Kategorier: Azure, GDPR, Office 365, RPA, Sitevision, UiPath
  Erbjudande

  Digital transformation

  Vi hjälper våra kunder att möta sina digitala utmaningar.

  Kategorier: Digital transformation, Utveckling
  Erbjudande

  Innovation

  Vi lyfter idéer, kreativitet och affärer i våra kunders verksamheter.

  Kategorier: Innovation, Strategi, Utveckling
  Erbjudande

  Inbyggda system

  Inbyggda system (Embedded Systems) blir allt vanligare i vår uppkopplade och smarta värld. Vi hjälper er att utveckla inbäddade system som tar er produkt till nya nivåer och genererar affärsvärde.

  Kategorier: Bluetooth, Inbyggda system, Internet of Things
  Erbjudande

  Business Intelligence

  Vi hjälper våra kunder att ta rätt affärsbeslut, baserat på data med hjälp av rätt beslutsstödssystem.

  Kategorier: BI, BICC, Business Intelligence, GAP, KPI
  Erbjudande

  Test & krav­ställning

  Vi hjälper våra kunder att testa och kravställa sina produkter.

  Kategorier: Krav, QA, Test, Testledning
  Erbjudande

  Internet of Things

  Vi ökar samhörigheten mellan människor och saker.

  Kategorier: Cloud, Device Knowledge, Internet of Things
  Erbjudande

  Informations­säkerhet

  Vi hjälper våra kunder att få grepp om och säkra den viktigaste tillgången – informationen.

  Kategorier: Digital transformation, Informationssäkerhet

  Anpassa dina datapreferenser

  Vi använder data för att analysera trafik på vår webbplats och dela information om användningen till våra analyspartners. Du kan läsa mer och ändra dina val på vår sida om datahantering och cookies. Läs mer på vår sida om datahantering och cookies.