Att navigera rätt i oroliga tider

Frukostpanel • Malmö • 3 november 2022

Till anmälan

Vi lever idag i en orolig värld. Inflation, långa transporttider, brist på råvaror och höjda räntekostnader – orosmolnen är många, men behöver det bara vara negativt? Under denna frukostpanel kommer välkända och erfarna företag dela med sig av hur de navigerar för att minimera risk och hitta nya möjligheter.

3 november 2022

08:00 – 10:00

Café Live, Beringsgatan 4, Malmö

En orolig tid = nya möjligheter?

Vi lever idag i en orolig värld. Förutom en stundande inflation med kostnadsuppgångar på energi, transporter och råvaror så har en hel rad omvärldsfaktorer lett till att svenska företag ser väldigt långa transporttider, brist på råvaror och insatsvaror för produktion, höjda räntekostnader med mera.

Hur påverkar då detta vårt dagliga arbete? Vår förmåga att producera, sälja och leva upp till våra kunders förväntningar? Hur ser det ut på kundsidan? Kommer de att överleva? Minskar betalningsförmågan hos kunder? Söker de kanske andra leverantörer?

Hur ska vi då hantera detta internt och framför allt – vad gör vi för att säkra vår affär? Vad behöver vi ha koll på? Hur ska vi göra för att agera i tid? Detta kanske rent av skapar nya affärsmöjligheter?

Frågorna är många och vi vill därför bjuda in till en spännande paneldiskussion där välkända och erfarna företag delar med sig av sina tankar kring hur de navigerar för att minimera risk och kanske rent av hitta nya möjligheter.

 

Agenda:

8.00 Frukost och mingel
8.30 Paneldeltagarna berättar om hur deras företag påverkas av läget i världen just nu och hur man arbetar för att proaktivt navigera och minimera påverkan – Ser man kanske till och med möjligheter i kaoset?
9.30 Paneldiskussion
10.00 Summering och avslutning

 

Paneldeltagare:

Matthew Cusick, SVP & CFO på Nederman Group

Erik Lund, Head of IoT Division på Sony Visilion

 

Säkra din kostnadsfria plats – anmäl dig direkt

Är du intresserad av frågeställningar likt de ovan och känner att du vill få inspiration och möjlighet att diskutera denna typ av frågor? Då har du hittat helt rätt! Anmäl dig via formuläret nedan. För detta event har vi ett maximalt antal deltagare och vi kommer därför att stänga anmälan så snart dessa platser är fyllda. Varmt välkommen!

Talare under detta event

Erik Lund, Sony Visilion

Erik Lund

Head of IoT Division, Sony Visilion

Erik har erfarenhet av att driva hållbar affärspåverkan, leverera resultat och driva tillväxt med så...

Erik har erfarenhet av att driva hållbar affärspåverkan, leverera resultat och driva tillväxt med så väl Fortune 500-företag som startups. Idag leder han IoT Tracking Division på Sony Visilion, där han och hans team bygger den globala tillväxtmöjligheten för synlighet i försörjningskedjan, last- och tillgångsspårningslösningar hos Sony Network Communications.

Läs mer

Matthew Cusick

SVP & CFO, Nederman Group

Matthew har med sina 11 år på Nederman Group, varav de sex senaste som Group...

Matthew har med sina 11 år på Nederman Group, varav de sex senaste som Group CFO, erfarenhet och kunskap kring alla aspekter av ekonomiska frågor och beslutsfattande. Han har utöver sin tid på Nederman en bakgrund inom Getinge.

Läs mer

Anmäl dig till detta kostnadsfria frukostevent

Fyll i dina uppgifter för att säkra en plats till detta event

  Läs mer om Consid

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Dagens industri
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens industri om Consid: De är bäst i Sverige

  2022-11-17

  Hur väl arbetsgivare lever upp till sina medarbetares förväntningar är en viktig måttstock för trivsel. Årets lista över Sveriges bästa arbetsgivare toppas för andra året i rad av konsultbolaget Consid.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid är Sveriges bästa arbetsgivare – andra året i rad

  2022-11-16

  För andra året i rad har Consid utsetts till Sveriges Bästa Arbetsgivare. Undersökningen genomförs bland företagets egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån ett antal faktorer.

  Jönköpings-Posten
  Consid i media, Sverige

  Jönköpings-Posten: vd Peter Hellgren om miljardbolagets supersiffrorna

  2022-11-16

  Jönköpings-Posten: "Under en tid som präglas av höga elpriser och allt tunnare plånböcker hos konsumenterna presenterar Consid ännu en stark kvartalsrapport. Enligt vd Peter Hellgren finns det flera förklaringar till varför de har lyckats."

  Karriärföretag 2023
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid utnämnda till Karriärföretag för åttonde året i rad

  2022-11-15

  Sveriges ledande it- och kommunikationsföretag, Consid, har utsett till Karriärföretag 2023. Det är åttonde året i rad som Consid får ta emot den prestigefulla utmärkelsen som delas ut till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

  Dany Lamm
  Pressmeddelande

  Årets digitala förebilder korade

  2022-11-12

  Årets digitala förebilder prisades under den årliga Considgalan på lördagskvällen i Stadshuset i Stockholm. Årets digitala influencer blev Björn Ulvaeus, Årets eQualizer blev Bianca Kronlöf, Årets digitala stjärnskott  blev Peta Tungårnden – Adoore och Dany Lam prisades med Årets digitala hederspris.

  War Child Award
  Pressmeddelande

  Klas Berling och Anki Lidén får War Child Award

  2022-11-12

  Årets War Child Award går till Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation, för deras enastående insatser för barn och ungas psykiska hälsa. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 12 november.

  Tim Bergling
  Pressmeddelande

  Klas Berling och Anki Lidén får War Child Award

  2022-11-12

  Årets War Child Award går till Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation, för deras enastående insatser för barn och ungas psykiska hälsa. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 12 november.

  Pressmeddelande

  Consid prisas i Publishingpriset

  2022-11-10

  Consid hyllas med ett silver i det prestigefyllda Publisherpriset 2022. Filmen "We´re generation zero", som tagits fram på uppdrag av Malmbergs, visar på ett gediget hantverk och en fingertoppskänsla för att möta efterfrågan.

  Pressmeddelande

  Chalmersstudenter vinner Considition 2022 efter rysarfinal

  2022-11-09

  Under natten kammade de två Chalmersstudenterna, Gustav Kalander och Loke Gustafsson, hem segern i årets upplaga av det världsomspännande hackatonet Considition. Tävlingen där deltagarna genom kodning utvecklar nya innovativa lösningar med syfte att bidra till en mer hållbar framtid.

  Ladda fler