Consid Esports Open: Valorant 5vs5

E-sportturnering i Valorant

Consid anordnar en turnering i Valorant mellan den 10–14 oktober 2022. Turneringen är öppen för såväl nybörjare som erfarna. Läs mer om turneringen och de fina priserna. Se till att anmäla dig redan idag för att säkra din plats. Deltagandet är kostnadsfritt och öppet för alla över 18 år.

Vinn fina priser

Pågår 10/10 – 14/10 2022

Sista anmälning 1/10 2022

Tävla i Consid Esports Open – Valorant 5 vs 5

Nu är det äntligen dags för den första e-sportturneringen inom vårt nya koncept Consid Esports Open – våra e-sportturneringar som är öppna för alla över 18 år att tävla i. Denna gång är det Valorant som ska spelas och turneringen äger rum mellan den 10–14 oktober.

Hur fungerar det?

Att delta i turneringen är helt kostnadsfritt.

Man behöver inte vara duktig på Valorant för att anmäla sig då syftet med denna turnering är att vi ska ha kul tillsammans. Därför är turneringen öppen för såväl nybörjare som erfarna.

Har du inte spelat Valorant innan? Inga problem! Om du har spelat CS:GO tidigare så kommer du att märka att det finns många likheter mellan spelen.

Om du är nybörjare så kan du läs mer om hur du spelar Valorant här.
Om du inte har Valorant så kan du ladda ned Valorant kostnadsfritt här.

Turneringen kommer att ske på distans och matcherna spelas på kvällstid. Det kommer vara två matchpass varje kväll med matchstart 18:00 respektive 20:00. Man spelar därmed på sin egen utrustning.

När du anmält dig till tävlingen är du varmt välkommen in i vår Discord-server för att få ytterligare information, för att ställa frågor eller för att connecta med communityt kring tävlingen.

Vem får spela?

Tävlingen är öppen för alla över 18 år. Det finns inte heller några krav på särskild rank för att få anmäla sig.

Du anmäler enkelt ditt lag, eller dig personligen, genom formuläret nedan. Det går bra att anmäla sig som en, två, tre, fyra eller fem personer. Matcherna spelas med 5 personer i varje lag. Så om man anmäler sig som ensam spelare så kommer vi att matcha ihop spelaren med lag som saknar spelare eller med andra spelare som också anmält sig enskilt.

 

Anmäl dig till Consid Esports Open direkt

Till anmälan

Så spelas turneringen

Formatet på turneringen kommer att vara double elimination vilket garanterar att alla lag får spela minst två matcher. Matcherna kommer att spelas i standardformatet 5v5 och alla matcher spelas som best-of-one, undantaget finalmatchen som kommer att spelas som best-of-three. Inför varje match sker det en map-ban där lagen väljer vilken karta som ska spelas.

Alla matcher fr.o.m. omgång två kommer att streamas och kommenteras på Twitch.

Vad vinner man?

För att ytterligare öka spänningen och nerven i turneringen har du som deltar chans att vinna fina priser. Prispallens priser ser ut som följer:

  1. Första pris: 5000:- presentkort på Inet (d.v.s. 1000:- per spelare)
  2. Andra pris: 3000:- presentkort på Inet (d.v.s. 600:- per spelare)
  3. Tredje pris: 1500:- presentkort på Inet (d.v.s. 300:- per spelare)

Pris till den spelare som under turneringen gör snyggaste/mest imponerande clutchen: 500:- presentkort på Inet

Anmälan

Anmälan är öppen mellan 16 september och 1 oktober! Anmäl dig via formuläret nedan senast den 1 oktober 2022. Max antal deltagande lag är 16. Först till kvarn gäller för anmälningar.

Det finns ett maximalt antal lagplatser, varför anmälan kan komma att stänga när turneringen är full. En reservlista tillämpas då max antal spelare är uppnått.

Consid-Esports-Open-Logga

Consids engagemang i e-sport

Consid är partner med E-sportsförbundet SESF och svenska landslaget i e-sport. Vi anordnar också Företags-SM i e-sport (SCEC) sedan april 2022. Consid fortsätter att investera i E-sport över hela organisationen. Vi har årligen med lag i turneringar så som Corporate League:GO och streamar frekvent våra interna e-sportturneringar på vår Twitch-kanal.

Anmälan till Consid Esports Open: Valorant 2022

Sista anmälningsdatum för detta event har passerat. Det går inte längre att anmäla sig.

Har du frågor? Kontakta Mikael

Mikael Söderman, konsultchef på Consid i Gävle

Mikael Söderman

Konsultchef Gävle

mikael.soderman@consid.se 070-861 75 83 Läs mer

Läs mer om e-sport på Consid

SESF
Pressmeddelande

Consid och E-sportförbundet SESF blir partners

2021-09-14

Consid och E-sportförbundet SESF blir partners.

Event, Pressmeddelande

E-sportlandslaget samlades i Göteborg

2021-10-06

Det svenska landslaget i e-sport har träffats för första gången för spelarpresentation, tröjutdelning, uppvisningsmatch och aktiviteter tillsammans med sponsorer, näringsliv och lokala aktörer i Göteborg. Consid var på plats.

landslaget i e-sport
Pressmeddelande

Sverige totalsegrare i årets VM i e-sport

2021-11-19

Årets VM i e-sport har avgjorts i spelen CS:GO, Dota2, PES och Tekken7. Det svenska e-sportlandslaget gick segrande ur turneringen.

Skol-SM
Pressmeddelande

Nervpirrande skolmästerskap i e-sport

2021-10-13

Årets Skol-SM, som Consid stöttar, i e-sport är en nervpirrande tillställning där Sveriges bästa skolor ska utses. Prispotten är i år på sammantaget 45 000 kronor och det vinnande laget i CS:GO och Dota2 får dra på sig landslagströjorna och resa till Skol-VM i Kiev, Ukraina.

Rocket league
Pressmeddelande

Succé för Consids egen e-sportturnering

2021-11-23

Utvecklare från Fostira i Sundsvall knep förstaplatsen i Consids Rocket League-turnering i helgen. Med maxat deltagarantal blev Consid Nord Open en succé.

Consid i Tv4
Consid i media, Pressmeddelande

Consids e-sportsatsning i Tv4

2021-11-12

I veckan uppmärksammade Tv4 partnerskapet mellan Consid och e-sportsförbundet SESF. Kanalen sände en intervju med SESF:s generalsekreterare, Stephan Guiance, som Consids Peter Hellgren gjort.

E-sportslegendarer
Pressmeddelande

Siktet inställt på VM-guld tillsammans med Consid

2021-09-23

E-sportlandslagets sikte är inställt på VM-guld, tillsammans med Consid.

Pressmeddelande

Världsomspännande e-sportshackaton ska hitta hållbara logistik-lösningar

2021-09-10

Världsomspännande e-sportshackatonet Considition ska i år hitta hållbara logistik-lösningar. Tävlingen arrangeras tillsammans med Budbee.