Företags-SM i E-sport 2023

17-20 april  –  Swedish Corporate Esports Championship

Sveriges bästa företag i e-sport ska krönas. Swedish Corporate Esports Championship spelas 17-20 april 2023. Är ditt företag bäst i Sverige på e-sport? Anmäl er kostnadsfritt idag.

Rocket League & CS:GO

Vinster värda 70,000 kr

Tävla för ditt företag

Representera ditt företag – bli svensk mästare i e-sport

Swedish Corporate Esports Championship (SCEC) 2023, även kallat Företags-SM i E-sport, spelas mellan den 17-20 april och anordnas av Consid. Mästerskapet spelas helt och hållet på distans där matcherna spelas kvällstid från kl. 17:30.

Mästerskapet sänds via Consids Twitch-kanal, där finalspelet under torsdagen direktsänds från vår studio som gästas av några av Sveriges främsta profiler inom e-sportens värld.

Anmäl ditt företagslag via formuläret längre ned på denna sida. Det finns inget maximalt antal lag per företag, utan varje företag kan anmäla flera lag.

 

Vad vinner man?

Förutom äran och den prestigefulla SCEC-pokalen så delas en prispott värd totalt 70,000 kr ut i samband med finalspelet. Vinsterna för de tre bästa företagslagen i de båda spelen fördelas enligt nedan:

Rocket League

 1. Första pris: 12,000 kr i presentkort & vinnarhoodies
 2. Andra pris: 6,000 kr i presentkort
 3. Tredje pris: 4,500 kr i presentkort

CS:GO

 1. Första pris: 20,000 kr i presentkort & vinnarhoodies
 2. Andra pris: 10,000 kr i presentkort
 3. Tredje pris: 7,500 kr i presentkort

 

Hur funkar det?

Samtliga företag i Sverige är inbjudna att vara med och tävla i SCEC. Du anmäler enkelt ditt lag genom formuläret nedan. Det enda som krävs är att ni är tre personer från samma företag (för Rocket League) eller fem personer från samma företag (för CS:GO) som är redo att representera ert företag i SCEC 2023.

Då de två spelen kommer spelas parallellt under turneringen så kommer det inte gå att anmäla samma spelare till de båda spelen.

Det finns ett maximalt antal lagplatser, varför anmälan kan komma att stänga när mästerskapet är fullt. En reservlista tillämpas då max antal spelare är uppnått.

Så spelas SCEC 2023

Mästerskapet pågår under fyra dagars tid mellan den 17-20 april. Samtliga matcher spelas kvällstid med start kl. 17:30. På finaldagen den 20 april spelas finalerna i de båda spelen, vilket också kommer att sändas från vår studio medan övriga speldagar sänds sporadiskt med kommentatorer.

Double elimination

Mästerskapet spelas i Double elimination-format, vilket innebär att varje lag är garanterat att spela minst två matcher. För Rocket League spelas varje omgång i bäst av tre matcher fram tills finalen då det istället är bäst av fem matcher som gäller. För CS:GO spelas matcherna i enkla utslagsmatcher medan det i finalen är bäst av tre matcher som gäller.

 

Förra årets vinnare

I fjol avgjordes SCEC för första gången. Det var en fartfylld turnering med många företag som gjorde upp om den ärofyllda titeln som svensk mästare i e-sport i spelet Rocket League.

Tre lag tog sig upp på prispallen, där spelutvecklingsbolaget Rovio, som bland annat ligger bakom spelsuccén Angry Birds, slutade på en tredjeplats. Näst högst upp på prispallen slutade Consid, medan förstaplatsen kneps av inga mindre än Region Kalmar.

Förra årets prispall:

 1. Region Kalmar Kama Ocket
 2. Consid Non-Consultants
 3. Rovio Vgang

I år spelas inte bara ett spel, utan två. Och den stora frågan är – vilka företag slutar högst upp på prispallen i årets upplaga av SCEC? Anmäl ditt företag idag för att kämpa för att bli Sveriges bästa företag i e-sport.

 

Gå med i Discord-servern

När du anmält dig till tävlingen är du varmt välkommen in i vår Discord-server där den huvudsakliga kommunikationen kring mästerskapet kommer att ske. Gå gärna med där för ytterligare information, för att ställa frågor eller för att connecta med communityt kring SCEC 2023.

Joina Discorden

THIS TOURNAMENT IS IN NO WAY SPONSORED, ENDORSED, OR ADMINISTERED BY, OR OTHERWISE ASSOCIATED WITH, PSYONIX LLC. THE INFORMATION PLAYERS PROVIDE IN CONNECTION WITH THIS TOURNAMENT IS BEING PROVIDED TO TOURNAMENT ORGANIZER AND NOT TO PSYONIX LLC.

Är ert företag bäst i Sverige på e-sport?

Anmäl er idag

Anmäl ditt företag

Tävla om att bli svensk mästare i e-sport

  Ert lagnamn kommer bestå av "Företag" + "Lagnamn". Ovan två textfält slås alltså ihop och utgör ert namn i turneringen.

  Tävlande 1 (Lagkapten)

  Tävlande 2

  Tävlande 3

  Tävlande 4 (reserv - frivilligt)

  Tävlande 1 (Lagkapten)

  Tävlande 2

  Tävlande 3

  Tävlande 4

  Tävlande 5

  Tävlande 6 (reserv - frivilligt)

  Glöm inte att be dina lagmedlemmar ansluta till vår Discord.

  Vanliga frågor & svar

  Ta del av vanliga frågor och svar

  Sista dagen att anmäla sig till turneringen är den 14 april 2023. Du anmäler ditt företag genom formuläret på denna sida.

  I Rocket League krävs det att man är tre personer i varje lag, då  matcherna under SCEC 2023 kommer att spelas 3 vs 3 i Rocket League. För CS:GO är det 5 vs 5 som gäller och man behöver således vara fem personer i varje lag.

  Det finns ingen gräns på hur många lag som kan anmäla sig från respektive företag. Det går därför bra att anmäla ytterligare lag från ett företag som redan har ett eller flera lag anmälda.

  SCEC kommer att sändas via Consids Twitch-kanal. Under de första dagarna kommer utvalda matcher att sändas och under finalspelet som äger rum torsdagen den 20 april kommer samtliga matcher sändas från en studio som gästas av välkända namn inom e-sportens värld.

  Vinnarna av SCEC 2023 vinner den ärofyllda pokalen, snygga vinnar-hoodies och presentkort till ett värde av 4,000 kr per spelare. Det lag som kniper förstaplatsen i CS:GO vinner alltså 20,000 kr, och motsvarande summa för Rocket League-vinnarna är 12,000 kr.

  Laget som slutar på andraplats vinner presentkort till ett värde av 2,000 kr per spelare, och det lag som slutar på tredjeplats vinner presentkort till ett värde av 1,500 kr per spelare.

  Sista dagen att anmäla sig till turneringen är den 14 april 2023.

  Det är fritt fram för vilka företag och vilka individer som helst att anmäla sig till SCEC 2023. Det enda kravet är att samtliga spelare är anställda hos samma företag och således representerar det företaget i mästerskapet.

  Svaret på frågan är således: JA!

  Som individ går det tyvärr inte att tävla i båda spelen, då matcherna i de båda spelen kommer att spelas parallellt. Det finns däremot ingen begränsning på hur många lag varje företag har. Sprid därför ordet och dra med kollegorna att anmäla fler lag!