Jobs for Ukraine

Hjälp de ukrainare som tvingats fly sitt hemland

Var med och bidra

4000 personer från Ukraina söker dagligen skydd i Sverige. Det är viktigare än någonsin att vi hjälps åt och på alla möjliga sätt bidrar till att dessa får ett bra välkomnande i den tuffa situation de befinner sig i. Så här kan ni bidra!

Tillsammans kan vi hjälpa till på riktigt

Kriget i Ukraina är inne på sin tredje vecka och varje dag kommer nya krigsflyktingar till Sverige. Den senaste informationen tyder på att så många som 4 000 personer från Ukraina söker skydd i Sverige, dagligen. Ingen vet hur den verkliga siffran ser ut, eftersom ukrainska medborgare med pass är viseringsfria i Sverige i 90 dagar.

Consid gick tidigt ut och meddelade att vi kommer att anställa it-relaterad personal, efter att vi uppmärksammat en vädjan från våra kontakter inne i Ukraina. Consid står för transport, arbete och ett boende, samt stöttning med praktiska frågor som är kopplade till en flytt till Sverige.  

Vårt initiativ har fått stor uppmärksamhet, inte minst i pressen. Dagens Nyheter skrev om det på sin förstasida i förra veckan

Vi har också fått många sökande och vi arbetar för fullt med att skapa relevant sysselsättning för våra nya kollegor. 

Det är här vi behöver er hjälp. Tillsammans kan vi göra ännu mer!  

 

Hur kan ni hjälpa till?  

Vi är med andra ord på jakt efter kunder och uppdragsgivare till denna kompetenspool när vi nu har fått till oss nya fantastiska medarbetare.
  

 • Har ni några behov inom systemutveckling, arkitektur, test, krav, projektledning etc där en pusselbit skulle kunna vara engelskspråkiga ukrainare? Antingen som enstaka resurser eller hela team.
 • Sprida information om vilka ukrainska konsulter som finns tillgängliga. 
 • Tipsa om sådant som kan hjälpa ukrainare och deras familjer att komma till rätta i Sverige – det kan vara allt från förmedling av boende till mer fundamentala behov som kläder, leksaker och annat vardagsrelaterat. 
 • Vi får också ansökningar från flertal som inte har en bakgrund inom IT och Tech men med mångårig erfarenhet från andra yrken. Har ni några behov av andra tjänster så förmedlar vi väldigt gärna vidare direkta kontaktuppgifter.

Migrationsverkets webbplats finns mer information kring vad som gäller för dig som vill anställa någon från Ukraina.

 

Kan ni hjälpa till?

Har ditt företag eller organisation möjlighet att hjälpa till med något av ovan, eller något helt annat. Var med och bidra på det sätt ni kan – kontakta oss genom formuläret nedan så tar vi dialogen vidare.

Var med och bidra

Fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort

  Anita Beslic är HR-chef på Consid

  Anita Beslic

  HR- och rekryteringsansvarig

  anita.beslic@consid.se 076-943 02 38 Read More
  Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

  Nathalie Besèr

  Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

  nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More
  Christian Wedel

  Christian Wedel

  Projektledare & Director Client Relations

  christian.wedel@consid.se 070-328 55 89 Read More