2018 - Ett år av komplett succé!

När topp 10 inte räcker till, då är det tydligt att succén är ett faktum. Året som har passerat har inneburit framgång efter framgång där utmärkelser i kvadrat har ramlat in, hundratals kollegor har tillkommit till Consid-familjen och både en, två och tre initiativ har tagits inom två av våra hjärtefrågor; jämställdhet och digitalisering. Kunder och medarbetare har sagt sitt – och de båda säger att vi håller världsklasshög kvalité på alla fronter. Summa summarum – året har varit fullt av #nextlevel. Nu rundar vi av för 2018 med en throw back över våra topp 12 mest stolta ögonblick – och blickar redan nu framåt mot ett än mer spännande 2019.

1. Vi är Sveriges bästa arbetsgivare!

År 2018 satsade vi, som alltid men mer än någonsin, på den företagskultur som vi ser som en av de absolut främsta nyckelfaktorerna till våra framgångar, vilket bekräftades som ett framgångskoncept när vi svart på vitt fick besked om att vi blivit framröstade av våra medarbetare, genom en nationell undersökning som Universum tillhandahåller, till Sveriges västa arbetsgivare, sett över alla kategorier. 

2. Vi passerar 700 anställda

Consid-familjen har under 2018 växt sig större och starkare än någonsin. Vi har under året haft den stora förmånen att hälsa inte mindre än drygt 260 nya kollegor välkomna till Considfamiljen. Våra medarbetare är vår i särklass viktigaste tillgång, varför varje individ är en viktig pusselbit som fyller en ytterst central funktion i det stora Considpusslet. 

3. Vi tar grepp om digitaliseringsfrågan…    

Det har under många år varit känt att bristen på kompetens inom IT och teknik är stor och blir än större för var dag som går. Under året har vi tagit flertalet initiativ och drivit opinion för att så väl politiker som näringslivsaktörer ska agera. Med vår vd, Peter Hellgren, som fanbärare uppmanas regeringen i flertalet öppna brev bland annat att införa Talangvisum och ”Digitalisera Sverige på riktigt”. Att näringslivsaktörer måste ta ansvar för skolans digitalisering och att digitalisering inte är lika med kod och att är ytterligare vi lyft fram under året som gått.  

4. …och premierar Digitala influencers och jämställdhetsföredömen. 

Jämställdhet och digitalisering är frågor vi inte bara pratar om, utan driver i vårt dagliga arbete – på riktigt. Vi vill göra verklig skillnad, och skapa sammanhang i världen. För två år sedan instiftade vi priset Årets digitala influencer, som lyfter fram en individ eller grupp som på ett föredömligt sätt driver digitaliseringsfrågan framåt. I år har vi tagit ytterligare ett kliv och delar ut priset Årets eQualizer till en individ som på motsvarande sätt driver jämställdhetsfrågan framåt inom IT-branschen. Vinnarna av årets utmärkelser blev Alexander Pärleros som mottog priset som Årets digitala influencer och Nordic Tech House som utsågs till Årets eQualizer. Vidare har Q Rendezvous, vår plattform för kvinnor inom IT och digital kommunikation tagit hela Sverige med storm där vi har samlat hundratals kvinnor landet över där vi tillsammans hjälpt varandra framåt för att nå #nextlevel.  

5. Vi lanserade två podcasts…  

Under året lanserade vi två podcasts; Digitala Influencer-podden och UTVECKLA. Vi såg att det runtom i vårt land finns många profiler, värda att lyfta fram, som i sitt dagliga arbete är med och ser till att Sverige digitaliseras. Sagt och gjort – Digitala Influencer-podden lanserades. I denna podcast möter Peter Hellgren, vd, några av våra främsta digitala influencers i spännande samtal om digitalisering, och sätter därigenom digitaliseringsfrågan på tapeten en gång för alla. 

UTVECKLA är en podd som drivs av utvecklare, för utvecklare. Spännande gäster intervjuas och Consid-medarbetare får chans att dela med sig av unika intressen, spetskompetens och det senaste och mest intressanta inom techvärlden.  

6. …och hostade Sveriges största e-sportshackaton.  

Vi tog förra årets storslagna hackathonsuccé, The Considition till nya höjder när vi initierade ett samarbete med IRONMAN och livesände hela kalaset från vår egen livestudio. I prispotten låg en resa till Los Angelses, där fokus riktades mot en kombination av fysisk och mental träning. De topp tre vinnande lagen åkte på en oförglömlig resa.  

 7. Vi tog ytterligare initiativ för ungas IT-intresse… 

Inom ramarna för Consid Youth Education driver vi initiativ som inspirerar unga till att få upp ögonen för IT- och teknikrelaterade yrken, där vi under årets lopp instiftat temadagen Bring Your Child to Work Day. Vårt strå till stacken drog vi genom att hålla Minecraft Day under höstlovet där hundratals av våra Consid-anställdas barn och deras kompisar besökte våra kontor för att lära sig programmera och spela Minecraft mot en gemensam server. En programmeringsdag för en femteklass i Linköping och att ge möjligheten till våra kunder att ge bort en programmeringsutbildning i julklapp är ytterligare satsningar som vi genomfört under året för att främja teknikintresset i ung ålder.  

8. …och utsågs till Gasellföretag, Superföretag & Karriärföretag – igen!

Dagens Industris utmärkelse Di Gasell delas årligen ut till Sveriges snabbast växande företag. Vi fick i år för sjunde året i rad ta emot denna prestigefyllda utmärkelse, vilket är ett otroligt starkt kvitto på att vi ständigt fortsätter bygga det företag vi alltid själva velat jobba på och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Vidare har vi även, för sjätte året i rad, utsetts till Superföretag, där vi är ett av totalt 20 bolag i Sverige som lyckats med denna bedrift – och sist men absolut inte minst har vi utsetts till Karriärföretag. Den sistnämnda utmärkelsen lyfter fram de topp 100 bolag som är mest attraktiva på att göra karriär, där vi nu för fjärde året i rad kvalar in på listan.   

9. Vi utökade kundportföljen med nya spännande samarbeten… 

Vi har under året utökat vår kundbas och startat många nya, spännande samarbeten, däribland med SCB, Brottsförebyggande rådet, Boxon, Kriminalvården, Volvo, Kammarkollegiet och SKL. Vi lär oss nya saker genom våra kunder varje dag och är enormt glada över den bredd vi har bland våra kunder som kommer från många olika branscher, sammanhang och platser.  

10. …levererade prisbelönta lösningar… 

Vi inledde inte bara spännande samarbeten – vi levererade också världsklasshöga lösningar som både nominerades och premierades av såväl kunder, som medarbetare och andra organisationer. Nya nibe.se lanserades och mottogs med succé, varpå både nominering till Guldhanden och Publishingpriset följde. Consid Communications kampanj #odelad för Region Östra Götaland uppfyllde syftet – att rädda liv och nominerades till Årets 100-wattare, Publishingpriset och Svenska Designpriset, varpå guldmedaljen för det sistnämnda även kammades hem.  

11. …och fick högsta betyg av våra kunder…

Inte nog med att lösningarna nominerades och prisades. Consid som leverantör fick också högsta betyg av våra kunder, i Radars årliga kundundersökning och vi har nu svart på vitt att vi är ledande i Sverige på att skapa kundnöjdhet inom kategorin ”Verksamhetsnära IT”.  

12. …och etablerade nya kontor i Karlshamn, Västerås & Karlskrona! 

Sist men inte minst har vi under året etablerat inte mindre än tre nya kontor. Vi förvärvade Sveriges ledande appföretag och satte Karlshamn på kartan. Vi etablerade nytt kontor i Västerås och Karlskrona där vi nu ser fram emot att skapa stordåd under årets som ligger framför.  

Ett gott år är snart till ända – och ännu ett gott år är snart på väg att börja. Vi ser fram emot att fortsätta skapa sammanhang i världen tillsammans med våra kunder, medarbetare och partners! Det finns bara en väg framåt – vägen mot #nextlevel. Läs mer om oss på Consid här.

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬