Möt André Lundahl

IT-konsult i Kristianstad

Möt André Lundahl, vår IT-konsult i Kristianstad, som svarar på 6 snabba frågor!

6 snabba frågor med vår IT-konsult André Lundahl

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut?

– Jag började min karriär som systemutvecklare på ett mindre företag och hamnade sedan hos OptiWay (som i sin tur blev Visma) och nu har jag efter nästan fem år där hamnat hos Consid.

Hur ser en vanlig dag ut på Consid?

– Jag arbetar som IT-konsult och har tills nyligen arbetat i ett projekt tillsammans med Jordbruksverket. Förutom scrum-sysslor bestod dagarna till största del av utveckling i olika former för att fortsätta förbättra de verktyg som vi märkt gör stor nytta hos Jordbruksverket. Har annars precis kastat mig in i SiteVision-världen också och ser fram emot att utvecklas inom det.

Vad är det bästa med Consid?

– Det bästa är det fokus man har på sina anställda och att man aktivt jobbar inom olika områden som kan förbättra både branschen och samhället i stort. Med ett stort kontaktnät av kunder finns det dessutom mycket möjligheter att arbeta med intressanta kunder i olika uppdrag. Jag är väldigt glad över att vara med på resan när vi nu startat upp i Kristianstad.

Har du några tips till personer inom IT?

– Kom ihåg att nyttja de resurser du har runt dig. Det är lätt att sitta kvar och vara envis på egen hand när man försöker lösa problem (det vet jag av egen erfarenhet), men ibland kanske lösningen är så enkel att man bara behöver ett par extra ögon när man själv har råkat stirra sig blind.

Om du fick framtidsspana – hur tror du att IT-branschen kommer att se ut om 10 år?

Det är en mycket bra och svår fråga. Gissningsvis är AI någonting som då är en självklarhet i många fler sammanhang än idag.

Vad får man inte missa just nu?

– Jag vill slå ett slag för moderna brädspel! Det har hänt mycket på den fronten men många förknippar fortfarande hobbyn med äldre spel som exempelvis Monopol, Risk, Cluedo eller Trivial Pursuit. Det finns så många intressanta spel att upptäcka av väldigt varierande svårighetsgrad och det finns verkligen någonting för alla. Brädspel är ett utmärkt sätt att umgås på men är också ett väldigt effektivt sätt att minska skärmtiden, vilket förmodligen många idag skulle må bra av att göra.

- Kom ihåg att nyttja de resurser du har runt dig.

André Lundahl

Lär känna fler kollegor!