Årsresumé – våra topp 10 mest minnesvärda händelser

2019 har bjudit på den ena stora händelsen efter den andra och vi har firat framgångar på löpande band! Hundratals nya kollegor har blivit en del av Consid-familjen och vi har expanderat på flera orter runt om i Sverige. Vi har fortsatt skapa förutsättningar för en mer digitaliserad värld och vi har banat väg för en mer jämställd bransch, detta i flertalet kontexter och sammanhang. Det har nu blivit dags att runda av 2019 och blicka tillbaka på några av våra höjdpunkter från året. Enjoy!

1. Lanserat två nya affärsområden

Att ligga i framkant och se till att våra kunder kan ta till vara på den digitala världens möjligheter är något vi på Consid ständigt strävar efter. Vi har därför under 2019 lanserat två nya affärsområden – Digital Transformation och Excellerate. Digital Transformation togs fram för att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa våra kunder med deras digitala förändringsresa. Excellerate skapades för att kunna utbilda ett Sverige i digital framkant. Excellerate blir vårt trettonde affärsområde och målet är att revolutionera näringslivet genom en modern digital utbildningsplattform.

 

2. Välkomnat 300 nya kollegor 

Under enbart 2019 har vi fått 300 (!) nya kollegor. Våra medarbetare och vår kultur är det allra viktigaste för oss, varför vi är extra glada över att så många valt att ansluta sig till vårt gäng under året som gått. Consid har definitivt plats för fler!

 

3. Förvärvat den prisbelönta byrån Mecka och varumärkesproffsen på Paradigm

I september förvärvade vi två nya bolag! Den internationellt prisbelönta byrån Mecka är nu en del av bolagets affärsområde Communication och Paradigm, vinnarna av Årets Byrå 2018 (samt topp 3 i Årets Byrå tre år i rad), utökar nu vårt erbjudande med fokus på varumärkesstrategi. Vi har därmed stärkt upp vårt erbjudande rejält när det kommer till digital marknadsföring, något som känns riktigt spännande inför 2020!

 

4. Tagit hem flertalet prestigefyllda priser och utmärkelser

Under året har vi fått ta emot både nomineringar och priser för det arbete vi gör inom ramarna för Consid. Vi har bland annat utsetts till Gasellföretag för åttonde året i rad, Superföretag för sjunde året i rad samt Karriärföretag för sjätte året i rad. I maj annonserade även Resumé finalisterna i Årets Marknadsavdelning 2019. Consid hade den stora äran att stå på pallen tillsammans med Spotify, SAS, TUI och Gant.

 

5. Etablerat kontor i Nyköping, Gävle och Borås och expanderat två befintliga kontor 

Under 2019 har vi etablerat tre nya kontor vilket innebär att vi nu är uppe i hela 19 kontor i Sverige. Säg hej till Nyköping, Gävle och Borås – för de är här för att stanna! Kontoren växer så att det knakar och ja, vad är det man säger? Det går fort när man har roligt! Så roligt att både Uppsala och Stockholm växte ur sina lokaler och var tvungna att expandera från en våning till två – succé!

 

6. Nya kunder och fördjupande partnerskap

Aldrig har vi tecknat avtal med så många spännande kunder som under 2019! I år har vi ingått samarbete med bland annat Telenor Connexion, Länsförsäkringar AB och Nasdaq. Så kul! Dessutom har vi under året, med stor stolthet, tagit nästa kliv tillsammans med den världsledande digitala plattformen Sitecore. Sitecore har etablerat partnerskapsrådet Sitecore EMEA Partner Advisory Council för sina högst värderade partners inom Europa, Mellanöstern och Afrika. Patrik Zenno, affärsområdesansvarig för Interactive, blev under 2019 handplockad till det nya mer omfattande rådet.

 

7. Digitala influencer-podden – över 20 avsnitt under 2019

2019 har varit ett fantastiskt podcast-år! Vår vd, Peter Hellgren har under året mött över 20 spännande gäster i inspirerande samtal om digitalisering och ledarskap. Vi har fått lyssna till Hélène Barnekow på MicrosoftJohan Mångsén på Saab, Anna Wikland på Google, Michelle Kadir på Sony Music och Daniel Weilar på Primetime för att bara nämna några. Kika in samtalen här och inspireras du också!

 

8. Anordnat kunskapsseminarium i Sveriges Riksdag 

Under 2019 har vi spridit kunskap om digitaliseringens möjligheter och utmaningar i flera olika sammanhang. Våren 2019 har kommit att starkt förknippas med just detta. Då höll vi nämligen en seminarieserie om tre i syfte att höja kunskapsnivån hos Sveriges riksdagsledamöter. Seminarierna hölls i Sveriges riksdag och vår vd, Peter Hellgren var en av panelens deltagare. Diskussionerna finns att ta del av i våra specialavsnitt av Digitala influencer-podden samt i boken vi skrivit i samband med seminarierna: Perspektiv på digitalisering, som lanserades under hösten 2019. Ta del av e-boken här!

 

9. Instiftat Consid #Nextlevel Academy

Under 2019 öppnade vi anmälan till vårt traineeprogram med start i augusti 2020. Målet med programmet är att förhindra IT-kompetensbrist samt att inspirera fler till att utbilda sig inom IT och tech. Läs mer om traineeprogrammet här!

 

10. Nominerats till Svenska jämställdhetspriset för vårt arbete inom Q Rendezvous

I oktober möttes vi av nyheten att vi nominerats till Svenska Jämställdhetspriset 2020. Utmärkelsen tilldelas en aktör som under årets gång, på ett fördömligt sätt, arbetat för en bättre jämställdhetsintegrering. Genom vår jämställdhetsplattform Q Rendezvous vill vi verka för att förändra kvinnors underrepresentation i IT-branschen. Det känns därför oerhört stort att vi premieras för vårt arbete inom plattformen.

Vi lämnar nu ett år vi sent ska glömma bakom oss och ser fram emot att fortsätta skapa sammanhang i världen tillsammans med våra kunder, medarbetare och partners! Följ med oss in i ett 2020 till bredden fyllt av godbitar!

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬