Årsresumé – våra topp 10 under 2020!

Runda av året tillsammans med oss. Nu backar vi tillbaka bandet för att se vad vi haft för oss under våra stoltaste ögonblick 2020!

Consid 2020 – ett år vi aldrig glömmer

Året som gått har varit utmanande på många sätt, men det har också innehållit värme och en mobilisering sällan tidigare skådat. Vi på Consid har tillsammans velat bidra med det vi kunnat i och med pandemin, men vi har också uppmärksammat stolta ögonblick där vi med gemensam kraft förändrat vardagen för många. Distansarbete och hemmakontor – digitaliseringen har verkligen visat sin starkaste av sidor i år. Vi har haft förmånen att hälsa hundratals kollegor välkomna och, med ett kanske ännu viktigare mål än någonsin, skapat förutsättningar för en mer digitaliserad värld. Vi skulle nu vilja runda av detta år genom att backa tillbaka bandet och se vad vi haft för oss under våra stoltaste ögonblick. Följ med!

1. Consids bidrag i pandemin

Pandemin slog hårt på vår vårdpersonal och samhället i stort, så för att göra något konkret och samtidigt stötta restaurangnäringen skänkte vi under våren 1200 luncher till vårdpersonal på intensivvårdsavdelningar i Stockholm och Göteborg. I samband med att viruset spreds i allt högre takt och många tvingades arbeta på distans, erbjöd vi gratis distanskurser och webinar till och för särskilt viktiga samhällsorgan för att underlätta arbetet. Vi initierade även en Coronaspecial av Digitala influencer-podden där vi fick möjlighet att dela perspektiv och ny kunskap kring pandemin. Gästerna som deltog var bland andra Emanuel Karlsten om sociala medier och företagsinitiativ under Corona, Sveriges Radio Ekots chef om public service ansvar under krisen och Breakits vd Camilla Björkman om det nya näringslivet, samt många andra. Consids grundare var även en av barnens coacher i ”Kids Hack the Crisis”, ett initiativ för att samla barn världen över och tillsammans komma på lösningar på de problem barn möter under pandemin. Vill du läsa mer om vad Consid gjort för att hålla Sverige levande – kika in Håll Sverige Levande.

Coronaspecial av Digitala influencer-podden

2. Nya kollegor och förvärv

Trots ett tufft år på många håll, har vi haft en fortsatt låg personalomsättning och hälsat hela 200 (!) nya kollegor välkomna till oss! Vi fullkomligt spricker av stolthet över alla våra medarbetare som dagligen skapar de bästa förutsättningarna för våra kunder att ta sig framåt i sin digitalisering. Vi är även mycket glada över att vi 2020 kunde välkomna kommunikationsbyrån Everywhere Communication till Consid – succé!

3. Uppmärksammade för vårt arbete

Förstaplats i Årets nöjdaste medarbetare 2020, Gasellföretag för 9:onde året i rad, Karriärföretag för 6:e året i rad, Superföretag för 8:onde året i rad, Årets Employer Branding-företag, flertalet vinster i SiteVision Guldhanden 2020, silverplats för Consids vd Peter Hellgren i Årets företagare Sverige, betyg AAA i Bisnodes kreditrankning för 15:onde året i rad och dubbelvinst i Publishingpriset 2020 är bara några av de sprakande framgångar vi haft i år. Vi är väldigt stolta över de utmärkelser vi mottagit och ser mer stor tillförsikt fram emot 2021. Läs mer!

Human growth

4. Etableringar och expansioner

Kalmar, Karlstad och Halmstad. Ja, här håller vi inte tillbaka. Tre nya städer har fått centrala Consid-kontor, där våra experter nu flyttar in om dagarna! Dessutom växte vi ur våra lokaler i Karlshamn och tvingades flytta till större, och så stod sprillans nya kontor i både Linköping och Västerås på agendan för 2020. Sagt och gjort – kika in dem här! Vi har dessutom tecknat avtal om större lokaler i såväl Nyköping som Kalmar, vilka färdigställs under 2021, samt en fördubbling av kontorsytan i Helsingborg 2021. Här går det undan!

5. Ett dunderår för Digitala influencer-podden

En gång i veckan under hela 2020 släppte vi avsnitt av Digitala influencer-podden (med undantag för vår Coronaspecial då vi sände flera i veckan). Vi har haft förmånen att höra samtal mellan Consids vd Peter Hellgren och en rad framstående aktörer i näringslivet, alla med ämnet digitalisering i centrum. Vi har bland annat kunnat lyssna till Avanzas vd Rikard Josefson, Teknikföretagens enhetschef Maria Rosendahl, Swishs vd Anna-Lena Wretman, Kivras vd Anna Bäck, Klarnas Sverigechef Joakim Lundberg, Ericssons CTO Erik Ekudden, Apoteas grundare Pär Svärdson, Lykos grundare Rickard Lyko, Spotifys HR-chef Katarina Berg och många, många andra i deras berättelser om företagens historia och framgångskoncept. Kika in alla årets avsnitt här!

6. Nya projekt, kunder och partnerskap

Vi har topprankats och intagit högsta möjliga partnernivå hos SiteVision, något som känns både stort och ärofyllt för oss. Under året har vi även blivit Julas och Anebyhusgruppens digitala partner samt Kristinehamns kommuns digitaliseringspartner. Vi har även lanserat en rad projekt tillsammans med våra kunder! Bland andra Mölndalsbostäders nya intranät, Nordnets webbplatser för samtliga marknader, Havs- och vattenmyndighetens nya intranät, Bixias nya plattform, Boxons nya webbplats, Högskolan i Borås nya webbplats samt distanspedagogik.se. Riktigt kul!

Havs- och Vattenmyndighetens nya intranät utvecklat av Consid
Havs- och Vattenmyndighetens nya intranät utvecklat av Consid

7. Årets stora Consid-högtider

Vi valde att ställa om, inte att ställa in. Den årliga Considgalan i Stockholms stadshus blev istället en galakväll hemma – Consid Chef’s Table! Här firade vi de positiva inslagen från året, det faktum att vi i år fyller 20 år och så hyllades digitala föredömen. Vinnarna av våra externa priser blev: Årets digitala influencer – Bianca Ingrosso, Årets Equalizer – Gunilla von Platen, Årets digitala utbildare – Magda Gad, och årets nytillkomna pris Årets coronahjälte tilldelades H.K.H Prinsessan Sofia. Stjärnkocken Fredrik Eriksson guidade alla inbjudna till en trerättersmiddag och Consids vd Peter Hellgren var konferencier – helt digitalt. Under hösten anordnades även årets upplaga av Considition som denna gång lockade över 200 tävlande från världens alla hörn. Hackatonet anordnades tillsammans med Riksbyggen och vinnarna kommer att få åka till London för att lära sig mer om smarta, mobila och hållbara städer under Smart City Summit 2021 – där företag som bland andra Tesla, Uber och Google gästar.

8. Consids egen hälsocoach

2020 valde vi att satsat extra mycket på att våra anställda ska må bäst, trots hemarbete, distans och ändrade planer. Vi hälsade därför vår alldeles egen hälsocoach – Kristina Iveljic, varmt välkommen till Consid. Kristina är elithandbollsspelare, hälsopedagog och personlig tränare och genom tips i video- och textformat samt i form av PT-pass och gruppträning bidrar Kristina till alla medarbetares hälsa och välmående. Heja Kristina!

consid-hälsocoach

9. Excellerate – ökat behov inom digitalt lärande

Vår utbildningsplattform Excellerate, med sina över 50 utbildare och drygt 30 kurser inom digitalt lärande ökade sin omsättning med 580% årets första 6 månader. Excellerate är Sveriges mest gedigna plattform för digitala utbildningar och vi är därför mycket ärade att många valt att läsa våra kurser under 2020. Tack!

10. FN Global Compact och vårt hållbarhetsarbete

Detta blev året då vi tog vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå. Vi är stolt medlem i FN Global Compact, där syftet är att skapa internationella principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption riktade till företag. Du kan också läsa mer om vad vi gör för att bidra till en mer hållbar nutid och framtid – här!

Vi säger tack och bock till året som gått och ser mer än någonsin tidigare fram emot ett nytt år där vi kan fortsätta skapa sammanhang, hållbarhet och innovation tillsammans med våra kunder, medarbetare och partners! Stort tack för att ni följt med oss 2020. Vi ses!

Favoritnyheter under 2020