22 höjdpunkter från 2022 – Consids bästa år hittills

En årssummering av det gångna året på Consid

Med bara några få dagar kvar av 2022 kan vi se tillbaka på ett fantastiskt Consid-år. 2022 går till historien som Consids i särklass bästa år hittills. Så en sista gång för 2022 vill vi göra det som kommit att bli något av ett signum för oss på Consid – fira framgång och uppmärksamma goda initiativ tillsammans! Höjdpunkterna är många, men här vill vi rikta strålkastarljuset särskilt på 22 av dem.

22 höjdpunkter från Consids bäst år hittills:

1. Vi är Sveriges bästa arbetsgivare – alla kategorier för andra året i rad

För andra året i rad har vi utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare alla kategorier. Det är nog den viktigaste höjdpunkten av dem alla att vi lyckats uppnå detta tillsammans, hela Consid. För finns det något tydligare kvitto än att bli utsedd till ett pris där företagens egna anställda får säga sitt?

 

2. och karriärföretag för 8:e året i obruten följd!

Dessutom har vi prisats som Karriärföretag för åttonde året i obruten följd – en bedrift som mycket få företag klarat av! Så här beskrev en av våra medarbetare, Robert Carpvik, Consid i samband med utmärkelsen:  
 
“Redan från starten av min resa på Consid har jag smittats av den glöd och det engagemang som finns i bolaget. Det finns en tydlig entreprenörs- och framåtanda på Consid som uppmuntrar till utveckling. Vi har väldigt roligt tillsammans, samtidigt som vi hela tiden når nya framgångar, vilket jag personligen tror är en av nycklarna till den tillväxt som Consid står för.”

 

3. Vi fortsatte att växa och är nu närmare 1 700 Considare

Vad är bättre än 1150 considare? Jo, ytterligare 525 nya considare! Vilket innebär att vi går in i 2023 med närmare 1 700 considare. I de orostider som råder just nu i ekonomin går Consid mot strömmen och anställer. Vi kommer att fortsätta göra allt vi kan för att satsa när det stormar. Vi har fortsatt att skapa arbetstillfällen och expandera under den kris som råder och kommer att fortsätta på inslagen bana. Följ med på vår resa du också!

 

4. Vi etablerade oss i Danmark

Under hösten blev vi inte bara fler considare i Sverige utan även i Danmark, när Consid gick in för att utmana den danska it-marknaden. Det är verkligen något speciellt med att vara på väg, på väg dit där nya möjligheter väntar. För att skapa värde i en ny kontext. Den danska expansionen har inletts i Köpenhamn, med flera samarbeten med kunder och partners. Nu är siktet inställt på att passera 30 considare i Danmark under 2023, som skapar lösningar för en bättre morgondag.

 

5. och Tyskland…

Vi styrde vår resa ännu längre söderut, till Tyskland, med ett första stopp i Hamburg! Där ordning, struktur och ekonomi verkligen fungerar vill vi lägga till något spektakulärt – den bästa arbetsgivaren någon kan tänka sig och den främsta digitala kompetensen som finns. Våra första konsulter är nu anställda. Tack vare en balans mellan kunder inom offentlig sektor och stora privata aktörer har efterfrågan på Consids tjänster ökat stabilt de senaste åren. Den har varit i stort sett konjunkturokänslig. Inom fem år är vårt mål att vara störst i norra Europa. Läs mer om vår etablering i Tyskland!

 

6. och i 8 nya städer i Sverige!

Vi slutar inte där. Under året har vi fortsatt att expandera även inom Sverige. Skövde, Södertälje, Trollhättan, Trelleborg, Ängelholm, Karlskoga, Alingsås  och Borlänge har nu Sveriges bästa arbetsgivare i stan!

 

7. Vår rekordetablering i Oslo tog fart

På kort tid efter vår expansion till Oslo har vi hunnit göra oss ett namn på den norska marknaden. Framför allt genom att vinna ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare: Oslo Kommune.Consid i Oslo finns nu kompetens inom alla typer av it-tjänster, som kommer spela en viktig roll i det nya avtalet med Oslo Kommune. Steffen Breen, vd Consid Norge, berättar:  
 
Det känns helt fantastiskt att vi har fått det här förtroendet av Oslo Kommune och det visar verkligen på Consids enorma potential även här i Norge. Vi vann uppdragen i samtliga kategorier som vi sökte och vi ser framemot att tillsammans ta Oslo kommun till nya höjder.

 

8. Vi tog vårt hållbarhetsarbete till nya höjder

Genom våra insatser gentemot Ukraina direkt efter den ryska invasionen har vi visat att Consids hållbarhetsarbete är så mycket mer än klimat och rapporter. Vårt hållbarhetsengagemang är även rent praktiska insatser direkt riktade mot den ukrainska befolkningen. Men vi har också trappat upp vårt engagemang inom UN Global Compact, med två nya certifierade experter, samt rapporterat till Science Based Targets Initivative Ta del av hur vi bygger framtidens hållbara samhälle.

 

9. Vi stärkte vår jämställdhetsplattform Q by Consid

Samtidigt har vi fortsatt att gå i bräschen för kvinnor i techbranschen genom vår jämställdhetsplattform Q by Consid. Vi har stärkt upp vår jämställdhetsplattform med initiativen Q Community, Q Meet, Q Mentoria & eQualizer. Hos oss kommer jämställdhet först. Q by Consid ska verka för en jämställd och jämlik techbransch – på riktigt. 

 

10. Våra medarbetares engagemang för Ukraina 

När Ryssland invaderade Ukraina beslutade vi att göra det vi kan för att hjälpa de som drabbats av den inhumana situationen. Vi erbjöd utvecklare från Ukraina att komma och arbeta med oss i Sverige – detta genom att förse personen tillsammans med familj boende och hjälp med andra flyttrelaterade frågor. Med anledning av den oroväckande händelseutvecklingen i Ukraina startade vi även en intern insamling tillsammans med vår partnerorganisation War Child, i samarbete med SOS Barnbyar. Våra medarbetare samlade in 100 000 kronor som Consid dubblade till 200 000 kr – en summa som gick direkt till psykosocialt stöd för barn i och från Ukraina. Vi skippade även påskäggen fyllda med godsaker och skänkte i stället genom vår partnerorganisation War Child och deras partnerorganisation Novoe HopePacks fyllda med blöjor, mat och förnödenheter till ukrainska barn och familjer i flyktingläger. Kriget har präglat det här året, och följer tyvärr med oss in även i 2023. 

 

11. Vi satte fokus på digitalisering i Almedalen…

Almedalen slutade i tragedi. Ett dåd mitt i hjärtat av Almedalen fick alla möten, seminarier och andra aktiviteter att stanna av. Den mördade var en förebild och en person som brann för psykisk hälsa. En röst att ta efter. För Almedalen är en stor demokratisk festival, i dess absolut bästa bemärkelse. Vi på Consid arrangerade under dagarna sju egna samtal för att sätta fokus på digitalisering. Men det var framför allt ett av dem som nådde nya höjder. Den ukrainske drönarpiloten och utvecklaren Oleksandr Radzikhovskyie drog storpublik. Att höra honom berätta om hur drönare används både för spionage och som psykologisk krigföring i Ukraina var fascinerande. Lyssna på Oleksandr Radzikhovskyie. 

 

12. …och genomlyste partiernas digitaliseringsagenda!

Ett ämne som lyste med sin totala frånvaro i partiledardebatterna var digitalisering, trots att vi befinner oss i ett historiskt skede där den digitala transformationen förändrar allt. Det finns en ambition om att Sverige ska bli bäst i världen på att ta tillvara digitaliseringens möjligheter. Men det är få partier som tar digitaliseringen på allvar. Ännu färre som verkar ha ett digitalt ledarskap. Vi har försökt påverka svensk politiks fokus på digitalisering i över 10 år. Men vi tröttnar aldrig – inför riksdagsvalet tog vi fram en välläst rapport om partiernas digitaliseringspolitik.

 

13. Folkhemmet 4.0 släpptes i bokhandeln

Pandemin blev fast forward-knappen som katapulterade oss in i den digitala framtiden. Inte bara omvärlden är förändrad. Vi är förändrade. I grunden. När Folkhemmet 4.0 boken som skildrar den digitala transformationen släpptes i bokhandeln var trycket enormt. Inte så konstigt då boken innehåller svar från Sveriges huvudaktörer när det gäller digitalisering. Så som: Hélène Barnekow, Michael Björn, Alok Alström, Anna Felländer, Anna Wikland, Jan Gulliksen, Joel Hellermark och Helena Samsioe med flera.

 

14. Vi fick mötas igen på våra kontor (pandemin släppte)…

Pandemin släppte under året sitt hårda grepp och våra kontor har återgått till det som de är gjorda för – mötesplatser. Mötesplatser där alla typer av möten är välkomna att ta plats. Om det så är kundmöten, workshops, after works eller andra typer av festligheter. I över 20 år har vi jobbat för att skapa platsen där våra medarbetare känner sig inspirerade, sedda, fyllda av energi och har utrymme att driva våra kunders digitala transformationsresor. Har du vägarna förbi något av våra över 40 kontor? Passa på att knacka på för att ta del av Considandan – här vill vi att alla ska känna sig som hemma och finna nya vänner i våra kollegor. För att tillsammans skapa digtal magi. Hitta ditt närmsta Considkontor.

 

15. …och hade äran att bjuda in framtiden till oss!

Våra över 40 Considkontor fylldes en dag i november av nyfikna barn i olika åldrar. Det var dags för ”Bring Your Child to Work Day”  en av våra absolut mest uppskattade aktiviteter på Consid. Tanken med dagen är att skapa förståelse och balans i livet samt bidra med inspiration familjemedlemmar emellan. Vi följer med våra barn till förskola och skola för att se vad de gör, titta på deras senaste skolprojekt och se vilken miljö de rör sig i. Borde det inte vara lika självklart att barnen får följa med oss för att se vad vi gör om dagarna? Barnen introducerades under dagen till programmeringens fantastiska värld. En liten kod-presentation som inspirerar barnen kring programmeringens värld inledde dagen, för att sedan avlösas av enkel kodning i Scratch och HTML. På eftermiddagen spelades det Minecraft på en gemensam Consid-server. En dag helt i vår smak!

 

16. Vi hyllade förebilder och firade framgång vår årliga gala

Men vi fick inte bara träffas igen på våra kontor. I Stockholms mäktigaste lokal, Stockholms stadshus, samlades vi för årets festligaste fest – Considgalan! Som i år slog alla förväntningar vad gäller såväl innehåll som uppslutning, när vi i vanlig ordning prisade förebilder. Allt eftersom vi blir fler blir våra anledningar att fira allt fler.

 

17. Vi anordnade Sveriges första SM i E-sport för företag

Året bjöd på stort e-sportsfokusConsid. Genom vårt samarbete med Svenska E-sportförbundet stärker och utvecklar vi tillsammans e-sporten i Sverige. Extra kul var det därför att anordna historiens första SM i e-sport för företag. Segern kördes hem av Region Kalmar. Är du sugen på att hämta hem SM-titeln tillsammans med dina kollegor? Håll ögonen öppna under början av 2023! Och vi kan väl redan nu avslöja att vi har en hel del nytt på gång inom e-sportens värld!

 

18. …och världens största e-sporthackathon för 6 året i rad!

Kan man koda, syssla med e-sport och bidra till ett hållbart samhälle på samma gång? Ja, under Considition kan man det! Och i år gjorde vi det för sjätte året i rad – med utmaningen att utveckla smarta cirkulära lösningar för framtidens e-handel tillsammans med årets samarbetspartner Axfoundation. Efter en rysarfinal väntar nu en weekend till Prag för vinnarna som ska besöka Europas största konferens om maskininlärning, artificiell intelligens och djupinlärning!

 

19. Vårt traineeprogram Consid Next Level Academy växte i takt med våra traineer

Vår första kull traineer gick under året ut. Men spännande uppdrag väntade. Och ingen är gladare än vi över att vi fortsatt har äran att utvecklas tillsammans med er. Samtidigt har traineeprogrammet fyllts på med nya stjärnor. Vi har nu tre generationer rullande i våra block. Till våren 2023 välkomnar vi såklart en ny generation traineer!

 

20. …och blev populärast i Sverige!

Studenterna fick säga sitt. I en undersökning gjord av karriärföretagen utsågs Consid Next Level Academy till Sveriges näst mest attraktiva traineeprogram – enligt studenterna själva. Det kallar vi kvalitetsstämpel om något.

 

21. Consid presterar rekordresultat

Vi har varit inne på det flera gånger. 2022 är ett rekordår för Consid. Under Q3 ökade vår omsättning dramatiskt med 51,6 procent till 454 miljoner kronor – i organisk tillväxt. Vi skriver därmed upp vår förväntade årsomsättning på två miljarder kronor, till 2,150 miljarder kronor. Peter Hellgren, vd för Consid, rundar av året: 
 
Det är med största ödmjukhet som jag konstaterar att Consid går mot strömmen. För det är många som har det tufft där ute just nu. En lågkonjunktur som blir alltmer befäst, högre kostnader och högre räntor. Varslen har ökat dramatiskt de senaste månaderna. Ett krig som fortsätter att rasa i vårt närområde. Oron i samhället är påtaglig och något som vi måste ta på allvar. Vi kommer att göra allt vi kan för att satsa i krisen.

 

22. Vi fortsätter att skapa digital magi!

Vi är experter på alla delar inom digital transformation, kommunikation och utveckling. Vi hjälper företag och organisationer att göra verklighet av visioner genom hållbar digitalisering. Från strategi till mål – från idé till verklighet. Det har vi fortsatt att göra under 2022 och kommer att accelerera under 2023. Mot #nextlevel!

Vill du vara med på resan?

Lediga tjänster

Läs mer om vad som händer på Consid

Charlotte Magnusson, utbildningsansvarig Excellerate
3 min lästid
Personporträtt

Charlotte Magnusson om Excellerate: utbildningar inom digitalisering

Kompetensbristen inom it-sektorn är ett faktum alla verksamma ställs för idag. Sex av tio företagare säger att bristen på rätt folk är ett hinder för deras utveckling. Vi på Consid bestämde oss för att göra något åt problemet - inifrån och ut.

Viktoria Johansson
7 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med Viktoria Johansson

Lär känna och inspireras av Viktoria Johansson, projektledare och konsultchef på Consid, i ett samtal om hur hon tidigt upptäckte kärleken för programmering på sin pappas Commodore VIC20, om att det går att bolla familjeliv med karriär och varför ledarskap är det viktigaste för att skapa en jämställd bransch.

Sebastian Sandberg, systemutvecklare och konsultchef i Umeå.
2 min lästid
Personporträtt

Träffa vår systemutvecklare Sebastian Sandberg – nu även konsultchef i Umeå

En av våra första systemutvecklare i Umeå, Sebastian Sandberg, har nu även klivit in i rollen som konsultchef. Läs mer om etableringen!

SCEC 2023 - Företags-SM i e-sport - CS:GO & Rocket League
3 min lästid
Reportage

Företags-SM i e-sport – Summering dag 1 & 2

Efter två rafflande speldagar har 73 lag blivit 18. Vi har två finallag klara för Rocket League-finalen medan de 16 resterande CS:GO-lagen under speldag tre tampas om de två finalplatserna. Här kommer en summering av de två första speldagarna.

Ladda fler

Anpassa dina datapreferenser

Vi använder data för att analysera trafik på vår webbplats och dela information om användningen till våra analyspartners. Du kan läsa mer och ändra dina val på vår sida om datahantering och cookies. Läs mer på vår sida om datahantering och cookies.

Funktionella cookies känner igen dig på vår webbplats och kommer ihåg dina tidigare valda inställningar. Dessa kan inkludera det språk du föredrar, platsen du befinner dig på, lyssna på ljud eller titta på en video. En blandning av cookies från första och tredje part används.

Marknadsföringscookies används för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Ibland behöver vi information om din ålder, kön och intresse. Vi delar ibland vissa begränsade aspekter av dessa data med tredje part i reklamsyfte, till exempel Google. Informationen kan omfatta användarens plats, sökhistorik, YouTube-historik och data från webbplatser som fungerar med Google, och den används för att tillhandahålla aggregerad och anonymiserade insikter om användarbeteende på flera enheter.

Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information.

Prestandacookies är cookies som används specifikt för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Dessa cookies övervakar endast webbplatsens prestanda när användaren interagerar med den. Ingen av denna information kan användas för att identifiera dig. Allt är aggregerat och därför anonymiserat.