"Borås är en affärsstad i kubik – här tänker man entreprenörskap redan på förskolan"

Magnus Arvidsson är trebarnsfadern från Borås som började sin karriär som Copywriter. Idag leder och coachar han kunder och medarbetare från vårt nyetablerade kontor i Borås. Möt Magnus, vår kontorsansvariga i Borås.

Det är inte mer än några månader sedan förvärvet av den internationellt prisbelönta reklam- och digitalbyrån Mecka offentliggjordes. I september blev Mecka en del av Consid och kontoret i Borås fick därmed sin ansvariga – Magnus. Jag möter honom en orange höstdag i oktober och vi slår oss ner för att prata om den första tiden på Consid och om hans syn på framtiden. Men vi börjar från början.  

Det var redan i tidig ålder som Magnus förstod att han hade en fallenhet för text och bild och att han tyckte om att uttrycka sig i olika former. Det ena ledde till det andra och inom kort hade han hamnat i reklambranschen.   

 

”Jag är glad att jag gjort den resa jag gjort för jag har fått en bred förståelse för flera olika områden inom reklam, kommunikation och sälj.”

 

– Mitt första jobb jag hade var som copywriter på en byrå i Borås. Året var 1995. Där fattade jag snabbt tycke för sälj, strategi, omvärldsfaktorer och B2B (vilket få andra gjorde då), något som ledde mig till det jag faktiskt arbetar med idag. Nu för tiden är jag inte copywriter och jag skriver betydligt mindre, men leder och coachar desto mer såväl kunder som medarbetare i framtidsutvecklande frågor. Jag är glad att jag gjort den resa jag gjort för jag har fått en bred förståelse för flera olika områden inom reklam, kommunikation och sälj.   

Det märks snabbt att vårt energiknippe till kontorsansvarig sällan har en stund över. Han berättar med glädje i rösten om sin innehållsrika och härliga vardag tillsammans med familjen och så delar han med sig av sina stora intressen i livet.  

– När jag inte härjar Sverige runt på konstgräsplaner och i judohallar med mina kids i 15, 13 och 5 års ålder brukar jag sysselsätta mig med två ytterligheter: antingen är jag djupt försjunken i snustorra faktaböcker eller framför akademiska seminarier på Youtube eller så är jag fullständigt genomsvettig under skoningslösa pass på gymmet eller i löparspåret. Inte helt sällan med någon form av extremmetal i lurarna. Förutom att spendera tid med min familj tycker jag verkligen om att jobbaDet är en fullkomlig ynnest att känna att man är på rätt ställe. 

 

”Att få människor motiverade och dra åt samma håll är kanske det mest väsentliga i en organisation, i min mening.” 

 

När Magnus nu ska ta över fanan som kontorsansvarig på ett av Consids nyöppnade kontor är jag nyfiken på att höra vad han kommer att ta med sig från sina tidigare roller och arbetsplatser. Vilka lärdomar har varit de mest minnesvärda? Magnus delar med sig av sina topp tre.  

– För det första tar jag med mig att oavsett om det handlar om IT eller marknadsföring så gör människor affärer med människor. Sedan är det ju så att man faktiskt fattar 99 % av alla sina beslut med magen. Det är verkligen något jag lärt mig under mina år i branschen – hur viktig magkänslan är. En tredje och oerhört viktig lärdom jag tar med mig är vikten av att jobba på lagkänslanvarje dag. Att få människor motiverade och dra åt samma håll är kanske det mest väsentliga i en organisation, i min mening. Samtidigt är det något av det mest utmanande. Men lyckas man med detta är det också otroligt givande, inte minst för lönsamheten.  

 

”Jag är övertygad om att Consids värderingar och erbjudande matchar med Borås ”affärs-DNA”.”

 

Nu har det gått en liten tid sedan förvärvet av MeckaJag undrar hur Magnus ser på Consid som bolag – vilken uppfattning han fått såhär långt och vad han ser fram emot med sin tid som kontorsansvarig. Magnus berättar:  

– Det känns otroligt stimulerande att vara en del av ett företag som (1) sysslar med samhällsbyggande framtidsfrågor och (2) har förstått hur avgörande engagerade och passionerade medarbetare är för framgång. Att vi nu får fungera som en förlängd arm i Consids erbjudande och att vi har möjlighet att bidra med vår spetskompetens kring hur människor och kommunikation fungerar känns riktigt roligt.  

I och med Consids etablering av ett nytt kontor öppnas fler möjligheter upp i större delar av Sverige. Men vad är det som sticker ut i Borås? Magnus delar med sig av både insikter och en känsla av att han har stenkoll på sin stad. Han berättar med stor humor om Borås som en affärsstad i kubik”Här tänker man entreprenörstankar redan på förskolan”, säger han. 

– Borås är en stad där näringslivet alltid har landat på rätt köl, oavsett konjunktur eller större omvärldsförändringar. Vi kan det här med omställningar och vi gillar när det rör på sig. Det finns en särskild anda här och så har vi många vinnarskallar. Det är det här som även gör att jag är övertygad om att Consids värderingar och erbjudande matchar med stadens affärs-DNA”.  

 

”Förväntansbilden på företag och organisationer oavsett bransch är idag helt annorlunda.”

 

När jag fått möjlighet att möta en person med 25-årig erfarenhet inom kommunikation och affärsverksamhet passar jag även på att höra vilka utmaningar han ser att vi har att förvänta oss framöver när det kommer till just affärsverksamhetsutveckling och den kommunikation som följer.  

– Den snabba digitala transformationen som sker idag är i mångt och mycket en kommunikativ utmaning. Förväntansbilden på företag och organisationer oavsett bransch är idag helt annorlunda och såväl kunder som medarbetare söker sig till verksamheter där man har tydliggjort sitt varumärke och sina värderingar. Varumärkesfrågorna – eller ”användarupplevelsen” för den delen, måste gå som en röd tråd genom produktdesign, sälj och marknadsföring via rekrytering, intranät och enskilda medarbetarsamtal. Allt måste hänga ihop! Men det här har tyvärr långt från alla förstått, och uppförsbacken blir allt brantare för de verksamheter som inte agerar. Här tror jag att de största utmaningarna ligger. 

Samtalet tillsammans med Magnus är avslappnat och ögonöppnande på samma gång. Jag får en stark känsla av att Boråskontoret har en trygg och gemytlig man först ledet som kan komma att ta Consid till helt nya nivåer. Jag frågar honom om han har något life-hack som han använder sig av för att få mer flyt i livet. Svaret är lika solklart som Magnus själv.  

– Träna på saken! Det är verkligen det bästa man kan göra. När man fastnat i en jobbfråga eller när mötet tappar fart – bryt och pausa hjärnan med enklare fysisk aktivitetTöm diskmaskinen, ta en promenad eller spring några km. Heureka! Där har man landat några av sina bästa idéer och beslut någonsin genom åren.  

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬