Carl Ohlmarks är först in på Paradigm i Östergötland

”Behövs en specialiserad byrå regionen”

Carl Ohlmarks är den före detta Creative Director på en av Norra Europas största sportkejdor – som nu ansluter till Consids varumärkesbyrå Paradigm. Med Linköping som sin hemvist ska Carl tillsammans med sina nya kollegor arbeta med design och strategi. Samtidigt ska han öppna upp för fler bolag i Linköping och Norrköpingsregionen som vill utveckla sitt varumärke. Lär känna Carl Ohlmarks – vår nya Senior Brand and Design Strategist. ​​​​​

20 år på en av Norra Europas störta sportkedjor

Carl har gjort en imponerande resa på Stadium – på hela 20 år. När vi träffar honom under en av hans första dagar på Consids varumärkesbyrå Paradigm inleder vi med att fråga: Vad hinner man skapa under två decennier på en av Norra Europas största sportkedjor?

– Min Stadium-resa har innefattat många olika delar. Men den senaste tio åren har jag jobbat med ett Brand Development-team. Vi har tillhört inköpsavdelningen, vilket är lite annorlunda, för att stötta hela organisationen med framförallt nya koncept och fokus på egna varumärken. Vi har designat alla delar som krävs till produkter – allt från förpackning och labels till logotyper och varumärkesplattformar. Nu de sista åren har vi även arbetat med marknadsföring, berättar Carl Ohlmarks öppen hjärtligt.

Men en av de främsta milstolparna som Carl glatt lyfter fram från Stadium roddes i hamn precis innan han startade sin nya resa med Paradigm.

– Det sista jag gjorde var att lansera Stadiums egna varumärken på åtta nya plattformar i Europa, så nu står de på egna ben och säljs direkt till konsument. Det är inte så vanligt att man gör det med en egen varumärkesaffär. Under åren på Stadium har resan varit från över 25 olika varumärken till närmare 7 idag där de två största SOC och Everest omsätter närmare 2 miljarder.

”Behövs en specialiserad varumärkes- och designbyrå i regionen”​​​​​​​

Med design och strategi som sina nycklar tog Carl kontakt med Consid. Nu hade en bild av att det behövdes en specialiserad varumärkes- och designbyrå i regionen växt fram hos Carl. Vad han inte visste då var att sådana planer redan fanns hos Consid och dess varumärkesbyrå Paradigm. ​​​​​​​

– Jag ringde till Douglas Lindevall, som är affärsområdesansvarig för Consids Communication-erbjudande, för att berätta om min tanke. Men redan innan jag hann föreslå att jag ville starta upp en specialiserad varumärkes- och designenhet så hade Douglas gett mig samma förslag, förklarar Carl som anställdes kort därefter för att ansluta till Paradigm. ​​​​​​​

Det går inte att undgå det brinnande intresse Carl uttrycker för värdet av design och varumärkesutveckling. Han fortsätter med stor entusiasm:

– I grund och botten erbjuder Paradigms djupare förståelse för varumärken och specialisering inom design något annat än byråerna i regionen. Här är många generalister.

Med öppna armar ska Carl nu sätta Paradigm på kartan i regionen.

– Jag är inte själv om detta. Jag kommer hela tiden att ha stöd av och arbeta med både Paradigm-teamet och Consid, avslutar Carl och hälsar till alla sina nya kollegor att han ser fram emot att bygga nya broar.

Avslutningsvis, vilka är dina 3 främsta nycklar för att utveckla hållbar design och varumärkesstrategi?

  1. Research är nyckeln för att bygga starka varumärken från grunden. Initialt är efterforskningar, workshops, undersökningar av stort värde.

  2. Låt varumärkesplattformen redan från start genomsyra alla delar i organisationen.

  3. Ge kunden rätt förutsättningar för att enkelt kunna omsätta en strategi till praktik med det totala uttrycket. Lyckas man förmedla den förståelsen löser sig implementeringen smidigt.

I januari tillträdde även Paradigms nya vd Jonas Ydkvist. Läs mer om varumärkesveteranen Jonas och hur han ska sätta varumärkesfrågan på kartan.

Lär känna fler kollegor!

Jenny Fernvik, UX-lead Borlänge
2 min lästid
Personporträtt

Jenny Fernvik: UX-föregångaren som ”valde helt rätt”

Consid är i full gång med att digitalisera Dalarna. Möt Jenny Fernvik, UX-lead i Borlänge, som är en av de som ska forma kontoret.

2 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med it-projektledaren Sevil Eker Percinel

Möt och inspireras av Sevil Eker Percinel, it-projektledare på Consid, som berättar om sin väg in i it-branschen, varför jämställdhet är viktigt och drömmen om att få göra skillnad för andra.

Lena Fahrenkrug, Sales Manager Consid Hamburg
3 min lästid
Personporträtt

Försäljningschefen i Tyskland: ”Consids företagskultur är vår absoluta fördel”

Consid fortsätter att accelerera i Tyskland efter rekordetablering. Möt Lena Fahrenkrug, Sales Manager på Consid i Hamburg.

Kollegor som arbetar tillsammans
4 min lästid
Reportage

Vi slår hål på 7 myter om it- och techbranschen

Genom att slå hål på 7 myter som vi bemöter dagligen hoppas vi att kunna inspirera till en förändrad syn på it-branschen.

Ladda fler