Consid Tech Hints med Fredrik Hellman

Hej Fredrik! Du jobbar som mjukvaruutvecklare på Consid i Stockholm. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Något som väldigt lätt glöms inom C# utveckling är en summeringsmetod för de metoder man skriver, även om det är ett internt projekt är det ett bra tips med nästa person i åtanke som snabbt kan identifiera dess funktion. Ps. För att lätt autogenerera upp dessa i Visual Studio skriver du ’///’ ovanför metodnamnet.

 

Vilken är din favorit-app just nu?

Den jag har som ’life saver’ i dagsläget heter Steven, denna håller koll på utlägg och vem som är skyldig vem samt hur mycket. Fördel med denna är att endast en behöver ha den och den integrerar även emot Swish för underlättande betalningstracking. Lifesaver!

 

Vad är det bästa som händer i tech-världen just nu?

Som många andra är jag försiktigt positiv till AI. Själva konceptet är underbart och hur automation kan ersätta och effektivisera våra arbetsuppgifter inom vissa områden, speciellt där matsvinnet kan minimeras! Ser fram emot dagen vi går in i mataffären och där avdelningarna är likt showrooms och handlingen görs digitalt och att jag kan få den där perfekta avokadon varje gång! Och sen med uthämtning färdigpackad och klar efter betalning vid utgång, allt igenom automation och robotar.

Vilka är dina bästa #considtechhints?