Consid Tech Hints med Marcus

Hej Marcus! Du jobbar som Frontendutvecklare på Consid i Uppsala. Vi har tre snabba frågor till dig!

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Det viktigaste tycker jag är att man har roligt och  att man blir inspirerade till att lära sig nya saker. Jag tycker om att läsa för att få ny inspiration samt att göra hobbyprojekt där jag kan experimentera med nya tekniker. Ett tips gällande hobbyprojekt är att göra något som man själv har användning av samt att försöker begränsa det, så att det inte stannar av och glöms bort. Angående läsning kan jag rekommendera clean code och clean architecture.

Mitt tips till alla webbutvecklare är att lägga tid på att lära sig chrome devtools som är riktigt kraftfullt. Finns mycket bra där som kanske missat, som att direkt kunna se statet för t.ex. VueX. Man kan även snabbt filtrera fram DOM element och CSS attribut.  Även performance fliken är riktigt bra, där man kan mäta om man har performance problem eller felaktiga omrenderingar. Värt att kolla plugins baserat på vilket ramverk man använder, finns mycket bra och användbart.

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Som frontendutvecklare behöver man alltid hålla sig uppdaterad med vad som händer i Javascript-världen. Då tycker jag Reddit och medium ofta har bra artiklar att läsa.

Sedan gillar jag freeletics som är en träning/kost app, om gillar att träna och samtidigt ha en bra och nyttig kost.

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

AI måste vara det som är klart mest intressant. Sedan tycker jag CSS-In-JS är spännande som har många åsikter både för och emot. Även frontend testning börjas tas på större allvar.

Vilka är dina bästa #considtechhints?