Consid Tech Hints med Mikhail

Hej Mikhail! Du jobbar som konsult på Consid i Jönköping. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vilket är ditt hetaste programmeringstips?

Granska koden och be andra att granska din kod. Du får hjälp att hitta fel snabbare och därmed spara pengar. Dessutom bidrar det också till kunskapsspridning i teamet, vilket i sin tur höjer er ”buzzfaktor” (länk). Det finns många team i dag som inte tar kodgranskning på lika stort allvar som enhetstestning – är du med i sånt team har du chans att göra skillnad på jobbet.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Jag tycker det är jättesmidigt att skanna allt från kvitton till flersidiga dokument och dela dem som PDF med Scanbot. En annan favoritapp som jag börjat använda betydligt mer på sista tiden är Force saber…

 

Vad är det bästa som händer i tech världen just nu enligt dig?

DevOps-rörelsen fortsätter att växa och det går inte längre att ignorera den. Man tvingas att införa CI, konfigurera binära artefakt repon, behandla infrastruktur som kod osv. bara för att inte tappa konkurrenskraften. Det är jättespännande eftersom den här förändringen medför tätare kontakt med kunder och synliggör irriterande problem så som trasiga byggsystem, otillräckliga tester osv. (vilka oftast sopas under mattan). I slutändan blir kodkvalitén högre medan leveranser blir mer förutsägbara. För övrigt tycker jag att man ska hålla koll på nya språk såsom D, Rust, Go samt på webbaserad IDE såsom Eclipse Che och Cloud9.

Vilka är dina bästa #considtechhints?