Consid Tech Hints med Miranda

Hej Miranda! Du jobbar som systemutvecklare på Consid i Ljungby. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Vikten av lättförståelig kod! Det gör så stor skillnad när man jobbar med välorganiserad och tydlig kod. Bryt ner allt i så små delar som möjligt och låt varje del tala för sig själv — jag gillar verkligen komponent-tänket. Själv är jag ganska flitig med kommentarer men i många fall kommer man långt med en genomtänkt namngivning. Vill också trycka på hur viktigt det är att se över sin kod en extra gång innan man går vidare i sitt arbete — det som kändes logiskt från början brukar jag ofta tycka är motsatsen vid en andra anblick.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Helt klart Evernote! En app jag själv använder varje dag där man kan skapa sina egna anteckningsböcker och anteckningar, tagga upp innehåll och dela vidare med andra. Supersmidig! Går dessutom enkelt att synka mellan flera olika enheter. Jag använder den till absolut allt, tror jag har halva mitt liv i Evernote vid det här laget.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

Jag kan egentligen inte peka ut bara en sak. Det skulle snabbt bli en lång lista. Men det bästa av allt tycker jag är att det händer så mycket hela tiden! Det är så många spännande saker på gång att det nästan är omöjligt att hänga med i svängarna överallt. Inspirerad av en föreläsning från årets upplaga av Nordic.js fick vi där se ett smakprov på hur man kan styra en applikation eller drönare endast med hjälp av tanken/ansiktsrörelser. Riktigt häftigt och spännande ur en framtidsaspekt!

Vilka är dina bästa #considtechhints?