Consid Tech Hints med Ola

Hej Ola! Du jobbar som IT-konsult på Consid i Örebro. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Var kvalitetsmedveten och tänk långsiktigt i ditt kodande. Ta dig tid att utveckla en djupare förståelse för de tekniker du använder, ha koll på rådande best practices och skriv alltid automatiserade tester där det är möjligt. Men det viktigaste för mig är att du håller det så enkelt och tydligt i koden som du bara kan i alla lägen. Utgå alltid ifrån att koden du skriver i framtiden kommer att behöva förstås av någon annan och försök att underlätta denna förståelse så mycket du bara kan. Tänk efter ett varv extra om den där första lösningen verkligen är vägen att gå eller om det kan finnas alternativa lösningar som inte kräver samma nivå av komplexitet. Mycket framtida huvudbry kan undvikas genom att ta den där minuten och tänka efter ett varv extra istället för att du har det mer kortsiktiga ”så länge det funkar”-tänket. Jag tycker att det är väldigt viktigt att ha detta långsiktighetstänk och att du som utvecklare i den mån det är möjligt försöker undvika att ta genvägar där kodkvaliteten blir lidande.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Svår fråga! Är kanske inte ett speciellt originellt svar, men jag tror faktiskt att Swish är den app jag skulle sakna mest om den försvann från min telefon! Mest för att den underlättar min vardag så ofta och så mycket. Om Swish är ett för tråkigt svar så skulle jag annars säga IMDb, då jag är världens största film- och serienörd!

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

Allt som har med VR att göra tycker jag är väldigt spännande för tillfället! Det har hänt väldigt mycket i VR-världen under de senaste åren och jag är övertygad om att VR kommer att bli en stor del av många människors vardag på olika sätt i framtiden!

 

Vilka är dina bästa #considtechhints?