Consid Tech Hints med Petter

Hej Petter! Du jobbar som Scrum master/utvecklare på Consid i Jönköping. Vi har tre snabba frågor till dig

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Fundera över kundens behov och lås inte in dig i tekniska mönster; alltså fundera på den bästa lösningen utifrån behovet och försök undvika lösningsförslag från kunden. Ägna tid till unit-test och använd kollegor för code-review/input på din kod, det främjar din egen kompetens som utvecklare och säkerställer ”bra” kod (läsbar, mindre bugar etc).

 

Vilken är din favorit app just nu och varför?

Till datorn använder jag Greenshot för att ta skärmdumpar, en bild säger mer än 1000 ord. Med Greenshot kan man man även redigera sina screenshots på ett smidigt sätt (rödmarkera, blurfunktion etc). Detta hjälper väldigt mycket i kommunikationen med kund. Privat använder jag Wunderlist rätt mycket just nu för att dela listor med min fru, fungerar riktigt smidigt för inköpslistor etc. Som småbarnsförälder så är ibland mycket som ska få plats innanför hjärnbalken, det underlättar i vardagen att ha gemensamma todo-listor.

 

Vad är det bästa som händer i tech världen just nu enligt dig?

Tekniken inom bilindustrin tillsammans med IoT är riktigt spännande att följa. Att man kommer kunna se självkörande bilar på gatorna känns som en verklighet i närtid.

Vilka är dina bästa #considtechhints?