Consid Tech Hints med Sebastian

Hej Sebastian! Du jobbar som säljare på Consid i Värnamo. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är det bästa med att jobba på Consid?

Om man bortser från det självklara – vårt tighta team i Värnamo/Växjö/Ljungby samt Interactive i stort – så är det främst för mig själv, alla möjligheter som ges. Vill man växa och brinner för det man gör så får du verktygen och förtroendet.

 

Vilken är din favoritapp just nu (och varför)?

Det är egentligen två varav den första är en stående klassiker: ”Password” där jag lagrar och sparar alla mina lösenord, kontouppgifter, personuppgifter etc. Detta i kombination med ett bra lösenordsskydd dels för appen och sedan för telefonen. Lysande!

Den andra är Pinterest som jag använder flitigt i inspiration för inredning, jag följer intressanta designers exempelvis, Daniele Alessandrini, samt flertalet pins som rör trender inom CMS, webdesign, internet of things, sociala medier etc.

 

Vad är det bästa som händer inom techvärlden just nu enligt dig?

Utan tvekan Nanoteknik framförallt inom medicin. Följer just nu forskning som bedrivs på Linköpings universitet där man forskar om nanoskikt som påminner om biologiskt material och på så sätt kan lura kroppen.

Detta kan man använda i kampen mot cancer och utveckla behandlingar där cancercellerna släpper in undercover nanonpartiklar som behandlar cancern inifrån tumören och på så sätt slipper stråla eller cellgiftsbehandla hela kroppen.

Vilka är dina bästa ‪#‎considtechhints?