Möt Dena Waern

Data/Business Analyst på Consid

I en tid då data genereras från nästan allt vi gör jagar hon kurvor i realtid och räds aldrig en analytisk utmaning. Dena Waern är vår Data/Business Analyst och en av considarna som hjälper våra kunder att bli datadrivna. Möt Dena som reflekterar över hur data skapar insikter och hur världens fokus på AI skapar stora behov att förstå data, på riktigt.

Datasnillet som föredrar siffror framför ord

Med över 10 års branscherfarenhet från Automotive-industrin har Dena arbetat med allt från data-analys, innovationsprojektledning, programmering, automatisering till testning. Men när pandemin slog till år 2020 bestämde hon sig för att nå ett långsiktigt mål: att ta nästa kliv inom data science.

– Jag föredrar siffror framför ord och påbörjade en specialistutbildning inom data science. Direkt efter utbildningen kunde jag använda mina kunskaper inom området skarpt ute i uppdrag, berättar Dena.

Efter ytterligare något år bar det av till Consid, i uppdrag hos Volvo AB som kund. När vi frågar Dena varför hon valde att byta till oss som konsultbolag är hon snabb på att berätta om människorna.

– Kulturen är så viktig för mig! Hos Consid ställer man upp för varandra i teamet. Det är ett genuint företag där man som exempel jobbar med jämställdhet och mångfald på riktigt.

Dena lyfter dessutom att hon hos Consid fick gehör för den riktning hon ville att hennes roll skulle ta: mer fokus på data, och framförallt att hjälpa kunder skapa värde från data.

Världens fokus på AI skapar stora behov att förstå data på riktigt

Just nu är det roligaste med jobbet som Data/Business Analyst, enligt Dena, att samla information för att kunna projicera hur det kommer att se ut i framtiden – vilket leder till snabbare och bättre beslut.

När framtiden kommer på tal dyker såklart AI upp som samtalsämne. Dena spår att företag kommer utveckla sina egna AI-verktyg och skapa “ett slags företagsspecifikt ChatGPT som kan effektivisera rejält vilket ställer högre krav på data scientists”.

– Verktygen för att samla in data finns ju redan. Frågan är: Hur kan vi använda dem? Vilka processer kan vi förenkla och hur kan existerande organisationer bli mer agila med hjälp av AI? En extra spännande utveckling för oss som sitter på kunskap inom både business och data-analys.

Dena ser nu fram emot att jobba med ännu fler considare, som också brinner för data och vill vara en del av satsningen. Just nu söker vi på Consid bland annat Data Engineers och Data/Business Analysts.

Är du intresserad av våra lediga tjänster inom området?

Lediga tjänster

Lär känna fler kollegor!

Charlotte Magnusson, utbildningsansvarig Excellerate
3 min lästid
Personporträtt

Charlotte Magnusson om Excellerate: utbildningar inom digitalisering

Kompetensbristen inom it-sektorn är ett faktum alla verksamma ställs för idag. Sex av tio företagare säger att bristen på rätt folk är ett hinder för deras utveckling. Vi på Consid bestämde oss för att göra något åt problemet - inifrån och ut.

Viktoria Johansson
7 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med Viktoria Johansson

Lär känna och inspireras av Viktoria Johansson, projektledare och konsultchef på Consid, i ett samtal om hur hon tidigt upptäckte kärleken för programmering på sin pappas Commodore VIC20, om att det går att bolla familjeliv med karriär och varför ledarskap är det viktigaste för att skapa en jämställd bransch.

Sebastian Sandberg, systemutvecklare och konsultchef i Umeå.
2 min lästid
Personporträtt

Träffa vår systemutvecklare Sebastian Sandberg – nu även konsultchef i Umeå

En av våra första systemutvecklare i Umeå, Sebastian Sandberg, har nu även klivit in i rollen som konsultchef. Läs mer om etableringen!

SCEC 2023 - Företags-SM i e-sport - CS:GO & Rocket League
3 min lästid
Reportage

Företags-SM i e-sport – Summering dag 1 & 2

Efter två rafflande speldagar har 73 lag blivit 18. Vi har två finallag klara för Rocket League-finalen medan de 16 resterande CS:GO-lagen under speldag tre tampas om de två finalplatserna. Här kommer en summering av de två första speldagarna.

Ladda fler