Det här är Borås

I dag och framåt

Vad händer på vår mötesplats i Borås där kreativitet, it och strategi jobbar hand i hand? Om detta berättar kontorschefen Magnus Arvidsson tillsammans med kollegan och vd för Consid i Borås, Magnus Edvardsson!

Det här är Borås – ett samtal om kontoret i dag och framåt

Vi möter Magnus och Magnus i ett samtal om utvecklingen på kontoret i Borås, vilka mål man har framåt och vad det är som gör att vardagen där sticker ut i sann Consid-anda!

Den digitala transformationen

I delar av Borås gamla mjölkcentral, som anlades 1935, jobbar idag utvecklare som är lika kreativa som kreatörerna är tekniska. 2004 tog reklambyrån Mecka över den i dag moderna lokalen med mycket karaktär – som i sin tur förvärvades av Consid 2019.

– Arvet från byråsidan tillför kreativitet till Consids it-muskler. Vi försöker alltid att rigga vårt arbete så att teamen består av båda delarna. Det gör att vi kan utbyta kompetens och kunskap, vilket är väsentligt enligt oss, berättar Magnus Arvidsson.

Ett av många uppskattade och stående initiativ på kontoret är inspirationsluncher. Där man träffas för att lyfta vad man som medarbetare gör just nu och på så sätt uppmärksammar vad man kan stötta och inspirera sina kollegor till – utöver att ”äta och tjöta gött”.

Magnus Arvidsson, kontorschef Consid Borås.
Magnus Arvidsson, kontorschef Consid Borås.

Här byggs framtidens användarupplevelser

Consid i Borås är en spegling av den föränderliga marknaden. Medarbetarna jobbar i synergin mellan teknik, affärsutveckling, användarupplevelse, design och kommunikation.

– Vår röda tråd är att vi vill skapa bra användarupplevelser åt våra kunder. Det är det allting hänger på, konstaterar Magnus Edvardsson.

Magnus Arvidsson fortsätter:

– Gensvaret från marknaden har varit oerhört positivt, våra kunder sätter stort värde på vårt hybriderbjudande. Under många år har det organisatoriskt funnits en uppdelning mellan sälj, marknad och it. Tänker man så i dag som företag får man det svårt att leva upp till förväntningarna som finns. Så företagen vill åt de nycklar vi sitter på. Hur synkar vi alla delar och levererar på förväntningarna som finns?

Magnus Edvardsson, vd Consid Borås
Magnus Edvardsson, vd Consid Borås.

Så blir man en ännu starkare fullservicepartner

Närheten till spännande uppdrag har lockat före detta pendlare och hemvändare till Borås-kontoret. På it-sidan finns nu skarpa frontend-utvecklare – och det finns plats för fler. Vilket också betyder att duktiga backend-utvecklare behövs i lika stor utsträckning.

– Självklart har vi plats för de flesta it-roller. Och som den e-handelsstad Borås är hade vi gärna haft ännu mer kompetens inom området, Magnus Edvardsson.

Ser man till kommunikationssidan har man på sistone rekryterat multitalanger som är bra på både copy, design och digitala plattformar. Detta för att pussla ihop mixen sett till så väl erfarenhet som kompetens.

– Klistret mellan it och våra mer kreativa roller är UX och marketing automation. Det är smarta lösningar som för ihop våra delar ännu mer. Och ett erbjudande som hjälper våra kunder att framtidssäkra, säger Magnus Arvidsson.

Om vi blickar framåt, hur ser utvecklingen och målen ut för Consid i Borås?

– Vi befinner oss i ett gränsland där teknik, kreativ kommunikation och affärsutveckling hjälper många av våra kunder. Det ger ett fortsatt spännande sammanhang som leder till att vi kan jobba med ännu större nationella och internationella kunder. Där vi är med och utmanar just nu. Vi levererar attraktiva lösningar och har spetskompetens inom it, webb, marknadsföring, design och hållbarhet. Svårslaget, helt enkelt, avslutar Magnus Edvardsson.

Blir du sugen på att söka någon av våra lediga tjänster i Borås? Inga problem – du hittar dem här!

- Vår röda tråd är att vi vill skapa bra användarupplevelser åt våra kunder. Det är det allting hänger på.

Magnus Arvidsson kontorschef Consid Borås

Magnus Arvidsson

Kontorschef

magnus.arvidsson@consid.se 070-548 13 21
Magnus Edvardsson e-handel Consid

Magnus Edvardsson

VD Consid Borås

magnus.edvardsson@consid.se 073-152 38 01