Considitions vinstresa 2021

En vinstresa till USA fylld av maskininlärning och skratt

Häng med på vinstresan för Considition 2021 som bar av till New York och Baltimore för att djupdyka i maskininlärning och uppleva allt vad Manhattan har att erbjuda.

http://Joakim%20Andersson%20Consid%20Göteborg

Joakim Andersson

Head of Digital Marketing

joakim.andersson@consid.se 073-232 68 33

En vinstresa – två vinnarlag

I 2020 års tävling, som vi på Consid anordnade tillsammans med Riksbyggen, stod energioptimering och att maximera hållbarheten för samhällsbygge på agendan. Den algoritmen som presterade bäst, och därmed tog hem hela Considition 2020, var lag ZlowUnix. Laget, beståendes av Jimmy Åhlander och Rickard Nyman från Sundsvall, lyckades bygga många bostäder och bra grönområden – med så lite koldioxidutsläpp som möjligt. För det gjorde de sig förtjänta av en vinstresa under 2021. Så blev det dock inte, då pandemin satte vinstresan på paus.

När det 2021 var dags för Considition igen, då i samarbete med Budbee, så fanns ZlowUnix med i startfältet på nytt. Det var dock inte dem som skulle dra det längsta strået i 2021 års Considition. Sololaget Gillden, beståendes av Filip Björnåsen från Mölnlycke, stod för en oerhört imponerande prestation och stod slutligen som vinnare av Considition 2021.

Det stod då alltså klart att både Gillden och ZlowUnix skulle få åka på ett äventyr tillsammans med Budbee och oss på Consid i juli 2022.

Dag 1 – En resa till JFK och en kväll på Manhattan

Nästan åtta månader har gått sedan AI- och hållbarhetshackatonet Considition 2021 avgjordes när vi möter upp både 2020 och 2021 års vinnare på Arlanda. Det är dags för vinstresa och på agendan står fem dagar i USA fyllda med turistande på Manhattan och världens främsta konferens inom machine learning.

Efter åtta timmars flygresa landar vi på JFK International Airport, där vi hämtar ut vår bil för resan som ska ta oss in till Manhattan. Och om man tyckte att den svenska sommarvärmen var intensiv så slog den amerikanska luftfuktigheten i ett kokande New York till ordentligt när vi kommer ut från flygplatsen. Som tur är fläktar det skönt in genom bilens fönster när vi bränner av in mot Manhattan för att checka in på vårt hotell för de kommande två nätterna.

Efter att ha checkat in och kastat väskorna på hotellsängarna i våra rum belägna på 17:e våningen så har klockan hunnit slå 20:00 lokal tid. Och givetvis ska vi göra vårt bästa för att göra det bästa av kvällen.

Med kursen inställd på Times Square vandrar vi genom ett fuktigt, varmt och underbart livligt Manhattan. Utöver att uppleva de klassiska rykande brunnarna och gula intensivt tutande taxibilarna så hinner vi även med att se både Flatiron Building, Madison Square Park och den beryktade broadway.

Efter många nya intryck från neonskyltar i alla dess färger samt en riktigt saftig burgare på Five Guys vandrar vi tillbaks mot hotellet för en natts vila innan dag två på Manhattan. Som skulle visa sig bli intensiv.

 

Dag 2 – En heldag i det stora äpplet

En god natts sömn och en härlig kontinental frukost senare så snörar vi på oss promenadskorna för att göra oss redo för vad som visar sig bli en dag beståendes av 30,000 steg i ett växelvis regnigt New York City:

Från att se Empire State Building, uppleva toppen av Rockefeller Center och spendera en dryg halvtimme på Nintendos flagship store när ett plötsligt regn dyker upp, till att se Frihetsgudinnan, vandra förbi den berömda tjuren vid Wall Street och strosa runt i Central Park. Dag två bjuder på allt vad Manhattan har att erbjuda i turistväg, helt enkelt.

Energitömda tar vi oss tillbaka till hotellet med tunnelbanan för att göra oss redo för morgondagens projekt; tidig väckarklocksväkning, roadtrip till Baltimore och International Conference on Machine Learning (ICML).

Läs mer om Considition 2022 och anmäl dig innan 8 november

Till Considition 2022

Dag 3 – En klassisk roadtrip och maskininlärning

Ljudet från väckarklockan är inte alls jobbigt denna morgon. Vi ska få lyxen att hoppa in i bilen och åka tre timmar sydväst på highway 95 för att uppleva världens främsta konferens inom machine learning.

Efter ett par välbehövda bensträckare på vägen så anländer vi till hotellet i Baltimore strax innan lunch. Efter incheckning har det blivit dags att bekanta sig med konferensen där vi ska spendera resten av dagen och hela morgondagen. Men först – incheckning även på konferensen och den obligatoriska namnskylten med det reklamtäckta bandet åker på oss alla.

Vi märker snabbt att det är ett fartfyllt schema med många parallella spår, där det i det gigantiska konferenscentrets största sal, som rymmer omkring 2000 personer, hålls föreläsningar av allt från bolag så som Apple och Meta till nobelpristagare och uppstickare inom maskininlärning. Samtidigt pågår mindre sessioner om världsledande forskning inom artificiell intelligens och machine learning parallellt i de drygt 15 salarna runt om på konferensen.

Några av de populäraste ämnena under dag ett är bland annat Game Theory, Making ML Models Relevant to Healthcare and the Life Science samt General Machine Learning Techniques.

Efter en hel dag av intressant konfererande har blivit dags att fylla på med ny energi. Lämpligt nog hittade vi ett riktigt bra nudelhak precis intill konferenscentret. Ramen i världsklass är mycket omtyckt av hela gänget. Och inte bara av oss visar det sig, då långa köer av personer med likadana namnskyltar som oss ringlar runt hörnet.

En mycket lyckad dag som avslutas på topp med goda nudlar, i gott sällskap, börjar lida mot sitt slut. Vi rör oss tillbaka mot hotellet med krampande fötter för att få lite vila inför morgondagens heldag på konferensen.

Dag 4 – En konferens med världens främsta inom Machine Learning

Resans näst sista dag är kommen och vi vaknar upp, redo att ta oss an ICML från morgon till kväll. Efter en trevlig frukost tillsammans rör vi oss mot Baltimore Convention Center. Idag går vi in via en annan ingång än dagen innan och stöter därmed på montergolvet där utställare som bland andra Meta, Google, Amazon, Netflix, Astra Zeneca och DeepMind håller till.

Efter att ha växlat några ord med utställarna och plockat på oss munskydd, pennor och varsin goodiebag så rör vi oss vidare, förbi kurslitteratur-stånden, upp i konferensdelen.

På schemat står idag bland annat Quantum ML och Quantitative Reasoning About Data Privacy in Machine Learning. Och inte minst så berättar nobelpristagaren Guido Imbens om sitt arbete med Synthetic Control Methods and Differnece-in-Difference på stora scenen.

Efter en förmiddag på konferensen passar vi på att ta en promenad en bit från konferenscentret, för att prova på en klassisk Philly Cheese Steak Sandwich. Efter en halvtimmes jagande hittar vi en väldigt trevlig food court som erbjuder den just nämnda mackan. Och som det smakar! Mätta och belåtna promenerar vi tillbaka, redo för en eftermiddag av kunskapintagande!

Efter en eftermiddag full av intryck från världsledande forskare, företag och organisationer inom ett av de hetaste områdena inom tech och bioscience så promenerar vi ner till den intilliggande hamnen. Där avslutar vi resan sista heldag på klassiska Cheesecake Factory, där det käkas både pasta, burgare och, givetvis – cheesecakes. En perfekt sista måltid för den här konferensen!

Dag 5 – En hemresa och ett gäng slitna vinnare

Efter fyra intensiva och fullspäckade dagar sätter sig tre leende, men aningen slitna, Considition-vinnare i bilen som ska ta oss från Baltimore hela vägen till JFK International och flygresan tillbaks till Arlanda.

Vi kan nu konstatera att fyra dagar fulla av upplevelser, lärdomar och kulturella intryck tar på krafterna, men framförallt skapar det oförglömliga minnen. Och i denna kontext – även nya bekantskaper. Sammansvetsade som en enhet diskuteras det gamla dataspelsminnen och höjdpunkter från resan under bilfärden. Det ska nästan bli lite sorligt att säga farväl till varandra, men vi ses ju faktiskt igen, för om inte allt för lång tid är det dags för Considition 2022. Och som vi längtar!

Considition 2022 – för hållbara cirkulära e-handelsleveranser

Gör dig redo för 2022 års upplaga av Considition som vi på Consid anordnar tillsammans med Axfoundation, med fokus på hållbara cirkulära e-handelsleveranser. Anmälan är öppen mellan 8 september och 8 november, då finalen av 2022 års Considition går av stapeln.

Läs fler artiklar och nyheter om Considition

Rwanda by
Pressmeddelande

Här är vinnarna av årets viktigaste Hackathon – får åka till Rwanda för att testa sin lösning.

2019-10-11

Considition är hackathonet som IT-bolaget Consid igår anordnades för tredje året i rad. Vann gjorde Team Fernet Ultimatum, som får åka till Rwanda för att testa sin lösning på riktiga drönare.

Considition vinnare 2018
Pressmeddelande

AI-eliten slogs om resa till Los Angeles – här är vinnarna av the Considition 2018

2018-10-26

The Considition, Sveriges största e-sportshackathon anordnat av Consid med IRONMAN & Kappa Bar. Vinnarna, som bäst optimerat sin AI-atlet.

Höghus med grönskande balkonger, hållbara städer
Pressmeddelande

Rekordstort intresse för Considition

2020-10-08

Rekordstort Considition genomförs på torsdagskvällen.

Pressmeddelande

Dags för Considition – med siktet inställt på hållbara transporter

2021-10-14

Årets upplaga av Considition går av stapeln ikväll och är ett AI/ML-hackathon för att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. Considition arrangeras i år tillsammans med det svenska teknikföretaget Budbee.

Considition
Pressmeddelande

Considition: AI-eliten i nervpirrande tävling

2021-10-15

Årets upplaga av Considition går av stapeln ikväll och är ett AI/ML-hackathon för att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. Considition arrangeras i år tillsammans med det svenska teknikföretaget Budbee.

Rwanda by
Pressmeddelande

The considition inleder samarbete med globhe – anordnar årets viktigaste hackathon!

2019-07-05

I år inleds ett samarbete med Globhe. Temat på årets The Considition är bildigenkänning med hjälp av artificiell intelligens & drönarteknologi

ZlowUnix, vinner Considition
Pressmeddelande

ZlowUnix tog hem segern i nervpirrande Considition

2020-10-09

Rekordstort Considition genomförs på torsdagskvällen.

Pressmeddelande

Världsomspännande e-sportshackaton ska hitta hållbara logistik-lösningar

2021-09-10

Världsomspännande e-sportshackatonet Considition ska i år hitta hållbara logistik-lösningar. Tävlingen arrangeras tillsammans med Budbee.