Möt Fredrik Swahn

Business Developer inom Customer Experience Consid

Fredrik Swahn är ett av våra senaste tillskott på Consid. Med en lång erfarenhet inom Customer Experience (CX) och MarTech kommer Fredrik att spela en viktig roll för våra långsiktiga och strategiska partnerskap. Lär känna honom här!

Centralt inom CX

Hej Fredrik, vad roligt att du anslutit till Consid! Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

– Det ska bli extremt roligt att bygga långsiktiga digitala partnerskap med befintliga och nya kunder. Och tillsammans med Consid vara en viktig spelare i våra kunders digitala resa genom att göra deras business bättre med vår hjälp, säger Fredrik som nu utgår från vårt kontor i Malmö.

Fredrik berättar att han verkligen brinner för det som är centralt inom CX;

”att sätta kunden och kundresan som det mest centrala i allt vi gör”.

Som Business Developer är en av hans styrkor den vana han har av att prata utifrån en helhet och inte bara isolera sig i enskilda processer. Dessutom vet han vilka positiva effekter det kan leda till i arbetet med CX.

– Man ska ha respekt för CX och MarTech som område, det är brett med många viktiga delar. Men att sätta kunden i mitten är något som är viktigt i hela CX-arbetet, med kundresorna som utgångspunkt. Det gäller att sy ihop delar och kommunicera för att ge kunderna en fantastisk upplevelse oavsett vart man möter dem. Att ha ett omnitänk i allt man gör framöver är mer relevant än någonsin, och då inte bara var man säljer sina produkter, utan det gäller i hela kundresan.

Med bakgrund från verksamhetssidan

Fredrik har sin bakgrund från verksamhetssidan där han bland annat arbetat som nordisk produktchef på Bonnier och IMP. Erfarenheter han ser som en stor fördel i kunddialogen – för att ha verksamhetsförståelse är en otroligt viktig del i det arbete han kommer att göra på Consid.

– Jag var med från att allt började gå mer och mer mot det digitala. Webbsidor, produktsidor, email marketing, leadsgenerering och hela den biten. Så jag har stor förståelse för de drivkrafter som finns kring hur man räknar hem lönsamhet. Det har hjälpt mig mycket där jag är idag, jag förstår det tänket ur ett verksamhetsperspektiv och kan förstå och översätta de kraven mot tekniska och strategiska initiativ.

Fredrik kommer närmast ifrån Stratiteq. Där han haft rollen som (Key Account) Business Developer och sedan vertikalansvarig inom professionell service, med huvudfokus på att arbeta upp Stratiteq som en viktig digital partner inom fastighetsbranschen. Där har han bland annat varit ansvarig för kunder som: Stena, Securitas, Peab, MKB, Haldex, Elfa med flera. Digitala partnerskap med hög nivå hos kunderna har varit i fokus.

Varför föll valet på Consid som nästa steg i din karriär? 

– Jag har följt Consid i många år och varit väldigt imponerad av tillväxtresan. Dessutom känner jag gamla medarbetare och vänner som talat varmt om Consid. Vilket i sin tur bidragit till att jag haft en känsla kring kultur och värderingar, som matchar hur jag ser på saker. Entreprenörskapet och affärsandan är även fantastisk! Det var helt enkelt en ”perfect match” med vart jag befann mig i min karriär och vad Consid såg framåt.  

Avgörande för att dra nytta av möjligheterna med CX

Efterfrågan på kompetens inom området är hög och Consid erbjuder leveranser och specialistkompetens inom CX oavsett kontor och stad. Men vad kommer att bli avgörande framåt för att som verksamhet dra nytta av möjligheterna med CX? Vi hör med Fredrik om hans bästa tips.  

  1. ”Det kommer att vara helt avgörande att känna sina kunder. För att göra det måste man jobba väldigt mycket med beteenden, personalisering, test, köpmönster och analys för att vara proaktiv och differentiera sig från sina konkurrenter. Effekthemtagning är något vi kommer fokusera mycket på också, det har pratats mycket och länge om ovan, men det är väldigt få som nått dit än idag och kan leverera på dessa punkter.”

  2. ”Människorna som ska jobba med CX- och MarTech systemen ska kunna få ut effekterna inom den interna organisationen också. Det ska vara användarvänligt och aptitligt att jobba med sina olika processer. Få med alla som ska jobba med CX på båten och se de enorma effekter vi får när vi gör det här tillsammans!”

Som kollega till Fredrik kan man inte annat än att beskriva honom som ödmjuk inför det arbete han nu har framför sig. Men minst lika målinriktad – han ”nördar direkt ner sig i uppgiften” och ger nu allt för att vässa Consids erbjudanden inom CX och MarTech. Och det är inte bara på jobbet som vi har högt förtroende för att Fredrik framöver kommer att navigera oss rätt i stadig fart.

– För ett par år sedan fann jag ett stort intresse i enduro. Först var det mest isolerade träningar och lite tävlingar. Men nu kör vi mest friåkning och är ett gäng som är ute campar. Jag gillar äventyret och utmaningen! Och ja, jag har också fastnat för padeltrenden.  

Kom i kontakt med Fredrik!

Fredrik Swahn, Business Developer inom CX på Consid

Fredrik Swahn

Business Developer, Customer Experience

fredrik.swahn@consid.se +46766447018 Läs mer

Lär känna fler kollegor!

Jenny Fernvik, UX-lead Borlänge
2 min lästid
Personporträtt

Jenny Fernvik: UX-föregångaren som ”valde helt rätt”

Consid är i full gång med att digitalisera Dalarna. Möt Jenny Fernvik, UX-lead i Borlänge, som är en av de som ska forma kontoret.

2 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med it-projektledaren Sevil Eker Percinel

Möt och inspireras av Sevil Eker Percinel, it-projektledare på Consid, som berättar om sin väg in i it-branschen, varför jämställdhet är viktigt och drömmen om att få göra skillnad för andra.

Lena Fahrenkrug, Sales Manager Consid Hamburg
3 min lästid
Personporträtt

Försäljningschefen i Tyskland: ”Consids företagskultur är vår absoluta fördel”

Consid fortsätter att accelerera i Tyskland efter rekordetablering. Möt Lena Fahrenkrug, Sales Manager på Consid i Hamburg.

Kollegor som arbetar tillsammans
4 min lästid
Reportage

Vi slår hål på 7 myter om it- och techbranschen

Genom att slå hål på 7 myter som vi bemöter dagligen hoppas vi att kunna inspirera till en förändrad syn på it-branschen.

Ladda fler