Fyra snabba med Anette Rung

Medarbetare på Consid i Karlstad

Om Consids kultur, rollen som agil coach och utmaningarna med jobbet – vi möter Karlstads Anette Rung för fyra snabba!

Möt Karlstads agila coach, Anette Rung!

Hur såg resan ut till den roll du har idag?

– Jag har varit i IT-konsultbranschen hela mitt yrkesliv som systemutvecklare, projektledare, Service Manager, uppdragsansvarig, Product Owner, Scrum Master, Business Area Manager, kvalitetsansvarig, säljare, Team Lead och inte minst Team-medlem. Jag jobbade länge med tunga projektstyrningsmodeller, men sedan 2010 med agilt arbetssätt och mindset. Jag trivs med många olika roller samtidigt och att vara delaktig hela vägen. Detta har nu trattats ner till att jag idag främst är agil coach.

Varför blev Consid arbetsplatsen för dig?

– Consid är ett stort konsultbolag som trots detta på riktigt bryr sig om sina medarbetare. Bolaget har en kultur som verkligen passar mig med ett modernt ledarskap, delaktighet och tillit mellan kollegorna. Sedan är det extra kul att vara med tidigt i uppbyggnaden av kontoret i Karlstad tillsammans med trevliga och roliga kollegor! Jag har också möjlighet att jobba och bo i både Karlstad och Stockholm.

Vilka är utmaningarna med ditt jobb?

– Just nu sitter jag i ett uppdrag med två team. På eftermiddagarna jobbar jag mest med det teamet vars medlemmar är utspridda över flera platser i Europa och Nordamerika och på förmiddagarna med det svenska teamet, så tidsskillnaden är en utmaning. Eftersom uppdraget är ett globalt företag med finans- och försäkringsverksamhet är Compliance viktigt. Vi måste alltid förhålla oss till regelverk, rapportering, ansvar och spårbarhet. IT-sidan arbetar agilt med SAFE. Den agila transformationen ställer nya krav på verksamheten och anpassning av arbetssätt och roller och det är såklart en utmaning för både organisationen och människorna.

Anettes 5 tips till dig som arbetar som agil coach:

  • Tänk ”Vi” och inte ”Jag”.
  • Rollen agil coach saknar rollbeskrivning och är som en paketering av många olika erfarenheter tillsammans med ett agilt mindset. Använd din unika erfarenhet och kompetens!
  • Good enough!
  • Lyssna och delta för att kunna coacha en agil transformation.
  • Ha kul och ett agilt mindset!
- Lyssna och delta för att kunna coacha en agil transformation.

Anette Rung

Lär känna fler kollegor!