Fyra snabba med Fredrik Öller

Medarbetare på Consid i Karlstad

Om intresset för programmering och hur det uppstod, hur yrkesrollen som fullstackutvecklare ser ut och vad du ska tänka på som utvecklare för att lyckas – vi möter Karlstads Fredrik Öller för fyra snabba!

http://Fredrik%20Öller,%20Ett%20porträtt%20på%20en%20man%20i%20närbild%20med%20skägg%20och%20rutig%20skjorta%20som%20ler

Fredrik Öller

Fullstackutvecklare

fredrik.oller@consid.se

Möt Karlstads fullstackutvecklare, Fredrik Öller!

Hur började allt för dig? Vad var det som gjorde dig intresserad av IT, utveckling och programmering?

– Det hela började nog med ett intresse för spel och datorer i ungdomen, men det var inte förrän jag var runt 25 som intresset för utveckling väcktes på riktigt. Jag trodde att man var tvungen att ha programmerat sedan barnsben alternativt läst väldigt mycket matte för att lära sig programmera, men det visade sig att så inte var fallet. Jag sökte och kom in på en systemutvecklingsutbildning på Högskolan Väst i Trollhättan. Första programmeringskursen vi hade var ”Grundläggande programmering i C#” och jag blev hooked direkt!

Hur ser din yrkesroll på Consid ut?

– Jag är fullstackutvecklare, vilket innebär att jag arbetar med både gränssnitt- och serverprogrammering. En vanlig dag börjar med daily standup där jag tillsammans med teamet går igenom vad vi gjorde igår och vad vi ska göra idag. Det projektet jag jobbar i nu kan innefatta både ändring eller tillägg av innehåll på en sida eller att strömlinjeforma processen för att driftsätta applikationer.

Vad är det bästa med Consid, enligt dig?

– Jag fick ett tips av en kompis att Consid sökte utvecklare i Karlstad och jag tyckte att bolaget verkade spännande, så jag sökte. Det jag verkligen gillar med Consids kontor i Karlstad är alla mina fantastiska kollegor som är så oerhört proffsiga och trevliga. Vi har alltid kul på jobbet! Sedan gillar jag möjligheten att få arbeta med spännande kunder, både lokalt och nationellt. Det är också grymt kul att få vara med från början och starta upp ett kontor i en ny stad.

Fredriks 5 tips till andra utvecklare:

  • Var nyfiken.
  • Våga fråga.
  • Ha kul.
  • Var positiv.
  • Gör det du vill göra.
- Vi har alltid kul på jobbet!

Fredrik Öller

Lär känna fler kollegor!