Fyra snabba med Helena Kasos

Medarbetare på Consid i Karlstad

Om varför valet föll på Consid, systemutveckling och lärdomar på vägen – vi möter Karlstads Helena Kasos för fyra snabba!

Möt Karlstads systemutvecklare, Helena Kasos!

Vad lockade dig till Consid?

– Jag föll framförallt för den positiva energin som jag fick med mig i de första samtalen med rekryterare och kontorsansvarig. Här finns förutom en massa möjligheter även en sund inställning kring balans i livet. Jag gillar också den platta strukturen och att man återinvesterar vinsten i företaget och dess medarbetare snarare än att man delar ut den till börsen.

Hur ser dina dagar på kontoret ut?

– Jag jobbar som systemutvecklare så dagarna kan se ganska olika ut. Oftast är jag på jobbet tidigt och hinner beta av en del uppgifter innan det är dags för möte med teamet. Där går vi igenom hur vi ligger till och vad vi ska fokusera på för dagen. Sedan handlar det oftast om att programmera eller skissa på lösningar på kommande implementationer.

Vilket är det roligaste eller svåraste projektet som du varit en del av?

– Jag har varit en del av många projekt genom åren, så det är svårt att peka ut det svåraste eller det roligaste – de flesta projekt är både svåra och roliga. Gemensamt för de roligaste projekten är dock när man är ett sammansvetsat team som både har roligt på jobbet, får mycket gjort och där alla har ett stort fokus och jobbar mot samma mål. Då trivs jag!

Helenas bästa tips till systemutvecklare:

  • Våga misslyckas – om man inte provar så vet man ju inte om det kommer att fungera, alltid lär man sig något.
  • Våga fråga – jag tror starkt på att man är bättre tillsammans, och ofta finns svaret närmare än man tror.
  • IAmTimCorey på YouTube, åtminstone om man är inne på .NET-spåret.
  • Åk på utvecklarkonferens – otroligt inspirerande!
- Jag föll framförallt för den positiva energin!

Helena Kasos

Lär känna fler kollegor!