Charlotte Magnusson, utbildningsansvarig på Excellerate

”Min uppgift är att inventera, paketera och förmedla all kunskap på bästa sätt.”

Möt Charlotte Magnusson, utbildningsansvarig på affärsområdet Consid Excellerate och ta reda på vad rollen innebär, hur hon ska driva utbildningsarbetet framåt och hur du kan bli proffs på IT.

Intervju med Consid Excellerates utbildningsansvarige

Berätta hur intresset för utbildning uppkom!

– Jag har arbetat med utbildning i 20 år, främst inom dentalbranschen med allt ifrån strategier, implementering och föreläsarutvecklingsprogram till byggande av kurskoncept och lanseringsutrullningar. Jag har alltid arbetat globalt i stora företag och hittade mitt intresse för området inom språkresor. Jag tyckte nämligen att behovet av olika utbildningsformer beroende på bakgrund hos ungdomar var en kul nöt att knäcka. Att se andra utvecklas och uppfylla sina drömmar är något som verkligen driver mig.

Vad innebär rollen som utbildningsansvarig och vad ser du mest fram emot framöver?

– Jag ser mycket fram emot att få skapa ett affärsdrivet sammanhang från grunden med hjälp av styrkan i de byggstenar som redan finns idag. Detta tack vare all kompetens som Consid har samlat under de senaste 20 åren. Min främsta uppgift som utbildningsansvarig för Excellerate är att inventera, paketera och förmedla all denna kunskap på bästa sätt. Det är en stor utmaning och vi har därför en enormt spännande tid framför oss. Vi kommer tillsammans på Excellerate att ta affärsområdet till helt nya platser!

Kan vem som helst läsa Excellerates kurser?

– Det som är så härligt med utbildningarna är att alla som har ett intresse för något IT-centrerat har möjlighet att läsa våra kurser. En viss förkunskap krävs i några utbildningar, men en del kräver inga förkunskaper alls.

Vad erbjuder Excellerate mer konkret?

– Excellerate erbjuder en uppsjö av kurser inom det digitala och det finns verkligen något för alla som är nyfikna och intresserade av IT, tech, företagande och ledarskap. Jag känner mig mycket stolt över det vi kan erbjuda och över det vi vidareutvecklar just nu inför framtiden. Vill man exempelvis få kunskap i hur man kan använda sig av statistik och analyser för att på så sätt förstå sina kunders behov och beteenden? Då kan man läsa vår kurs inom business intelligence. Är man nyfiken på marknadsföring kan man läsa kursen om kunders förändringsresa och framtidens nya krav eller den om sociala medier och övriga digitala medier.

– Excellerate har sammanlagt tio områden som erbjuder kurser inom agilt arbetssätt, artificiell intelligence, business intelligence, digital transformation, IT-säkerhet, ledarskap, modern marknadsföring och försäljning, Office 365, projekt- och förändringsledning och juridik.

Varför ska man läsa en kurs hos Excellerate?

– Vi erbjuder ett brett utbud som håller hög kvalitet, helt enkelt. Vi utför kontinuerlig intern kompetensutveckling, vi har bred erfarenhet från alla uppdrag som omsätts i utbildningarna och vi erbjuder en gedigen företagsanpassning.

Vad skulle du säga är Excellerates framgångskoncept?

– Att vi följer med i samtiden. Men vår absoluta styrka är att våra utbildare lever och arbetar med frågorna varje dag! Viktigt är också att ta hjälp. Inom de områden vi inte är specialister tar vi in samarbetspartners som vi anser är viktiga kopplade till respektive område.

Vilken kurs känns lite extra spännande, enligt dig?

– För att kunna utföra mitt arbete har jag förmånen att gå alla kurser, men eftersom att jag bytt bransch har många av de IT-relaterade utbildningarna ett stort värde för mig. Jag tycker dessutom att det är intressant att lära mig mer om juridiken kring IT. Du kan bland annat läsa en kurs i det nya webbdirektivet! Läs mer här.

Ta reda på allt om Consid Excellerate här.