I riksbankens gamla lokaler Välkommen till Consid i Örebro!

Välkommen till Consid i Örebro!

Vi är mitt uppe i höstens finaste veckor, de där veckorna när barn har höstlov och människor promenerar ute i den friska luften. Solen gassar i Örebro och vi blickar ut över slottet i Svartån när vi går över den intilliggande bron. Där, på andra sidan, står en vacker ljus byggnad från slutet av 1800-talet i all sin prakt. Inga mindre än Riksbanken i Örebro har hållit till i lokalerna i närmare hundra år, och nu har det blivit dags för Consid att stoltsera i den magnifika byggnaden. Är du lika nyfiken på att se hur pärlan ser ut som vi är? Dåså! Följ med på en titt i Närkes stolthet!

Ja, här har vi det – Consids nya hem i Örebro. Inte dåligt! Träporten ser förhållandevis liten ut på håll, men ju närmre vi kommer desto tydligare blir det att det här inte är vilken entré som helst. Den maffiga utsidan viskar om att det med stor sannolikhet är lika storslaget på andra sidan. Låt oss se efter!

Ja, det räcker med att bara öppna porten för att vi ska förstå vad som nu väntar. Vi befinner oss i en lokal med extraordinärt högt i tak och otaliga bevarade detaljer från förr. Foajén är unik, exklusiv och hemtrevlig och bjuder in besökare såväl som medarbetare direkt in till den stora salen och hjärtat av kontoret.

Consid Örebro Kontor

Väl inne i värmen möts vi av maffiga pelare i marmor och magnifik stuckatur. Kontrasten som skapas av de ljusgrå väggarna mot de mörkblå veloursofforna och de tunga gardinerna i kopparfärg är behaglig och lyxig. Det fullkomligt osar Consid! Mycket får plats här inne; en loungedel, bord och stolar, ett högre bord i mitten av rummet och en tv-hörna, och det känns fortfarande luftigt!

De mörka golven samspelar väl med de äkta mattorna och smälter samma med de blå, rosa och jordnära färgerna i rummet. Här vill man helst bara slå sig ner med en kopp kaffe och bläddra i en av inredningsböckerna som är utplacerade på borden.

– Vi trivs så bra här, både tack vare läget i staden och utsikten över slottet, men också i och med våra öppna ytor som bjuder in till sociala sammanhang. Lokalen är helt perfekt till kundevent, men framförallt möjliggör den för våra medarbetare att stanna kvar efter jobbet för att umgås, säger Sebastian Kvarnström, regionansvarig på Consid i Örebro.

Kontorsplatserna i Örebro är utspridda i de större avdelningarna, men det finns även mindre rum med två till tre skrivbord. Väggarna är målade i neutrala kulörer som matchar med jordnära gardiner. En kombination som skapar en behaglig och varm atmosfär där man får arbetsro tillsammans med sina kollegor.

Consid detaljer

Detaljerna på kontoret är lyxiga, men samsas med rustika krukor och ljusstakar – blandningen är mitt i prick och passar perfetkt i just denna byggnad.

Längst in i lokalen finner vi något som liknar ett växthus. Taket är av glas men värmen går upp mot 20 grader. I mitten av rummet har man placerat ett stort runt bord med tillhörande stolar – här kan man låta kreativiteten flöda vid möten och sammankomster. Växterna gör rummet friskt och modernt. Man vill faktiskt helst stanna här!

Utanför breder innegården ut sig. Det är kullerstenar, det är vackra grindar och det är blommor. Med andra ord: en innegård många bara drömmer om!

I Örebro finns det ett till mindre kök och det hittar vi i direkt anslutning till entrén. Båda köken ser likadana ut, det vill säga: mörkblå luckor och rutiga golv á la Consid.

Vid ingångarna till de mindre samtalsrummen har man bevarat detaljerna från tiden då lokalerna tillhörde en bank. Ja, de massiva bankfackdörrarna är faktiskt kvar än idag. Vi säger: Kreativt, eget och ballt!

Consid vinkällare

Och genom en av dessa bankfacksdörrar, nere på bottenvåningen, har man skapat ytterligare ett gemensamt utrymme. Längst med en hel vägg finner vi den omtalade Consid-vinhyllan, och visst passar den väl in även i Örebro? Här anordnas bland annat biokvällar tillsammans med kollegor och vänner. Ni hör ju! Hur trevligt på en skala?

Det har varit ett sant nöje att kika in i lokalerna i Örebro. Man kan onekligen flytta in på en gång – för här trivs man som hemma! Stämningen är familjär och öppen och man kan föreställa sig hur event och tillställningar blir en fullkomlig succé här!

Consid Örebro Serfatti

Kika förbi Engelbrektgatan 4 och ta del av atmosfären du också. På återseende!