"Jag ser fram emot att bygga vidare på den stolthet som genomsyrar hela bolaget"

Martin är träningsfantasten som under åren skapat otaliga communitys och nyhetssajter. När han inte springer, spelar padel eller föreläser på Berghs och Hyper Island sköter han Consids utveckling i Stockholmsregionen. Möt Martin Edenström, regionsansvarig i Stockholm.

Jag möter Martin för en kaffe under hans första dag på Consid. Han kommer emot mig med ett stort leende och en sprudlande energi som onekligen visar att han är en sympatisk person. En fågel har viskat i mitt öra att Martin bor i ett K-märkt hus. Det gör mig nyfiken. Jag vill gärna höra vad som finns bakom Martins imponerande yrkesroll. Han inleder med att berätta om livet utanför arbetet.  

– Jag är född och uppvuxen i Stockholm och bor en bit väster om innerstan i ett K-märkt funkishus tillsammans med min fru och mina tre barnVi trivs så bra där! Jag älskar löpning så när jag inte arbetar spenderar jag otaliga timmar i löpspåret, och så spelar jag en hel del padel i division 16. Jag är en riktig vinnarskalle så mig ska man helst inte utmana i racketsport om man har bolltalanghehe 

 

”Mitt stora intresse för trender och teknik har jag med tiden fört vidare till media.”  

 

Jag frågar honom om han kan berätta om hans imponerande karriärsresa. Hur har den sett ut fram till idag? Han berättar att han redan som barn hade ett brinnande intresse för det han idag arbetar med. Hans hobby är hans jobb.  

– Ja, det är sant! Redan som åttaåring sålde jag de Amiga floppys jag själv spelat klart. Varför inte förena nytta med nöje, tänkte jag. I den takten har det sedan fortsattMitt stora intresse för trender och teknik har jag med tiden fört vidare till media. Där har jag faktiskt lyckats skapa communitys och nyhetssajter som IT24, What.se, Kickad.nu och MKSE.com, vilket jag är oerhört stolt och glad över. Det har nämligen öppnat upp enorma möjligheter till nätverkande och lärande att driva sin egen mediekanal. Dessutom får jag genom MKSE.coms bransch- och teknikbevakning väldigt intressanta förfrågningar från landets största beställare om att hjälpa dem beslut om framtida plattformar och digitala strategier. Jag kommer senast från Capgemini där jag de senaste tre åren ansvarat för att bygga upp erbjudandet inom CX, webb, e-handel, martech och digital marknadsföring. Jag var även med och drev integrationen av Capgemini och Sogeti-gruppens byråförvärv av IdeanBackelite och Itelios med det traditionella IT- och managementerbjudandet. Mycket har hänt under åren och jag är tacksam för allt jag fått både lära mig och för människorna jag haft äran att möta. 

 

”Jag har en riktigt positiv känsla inför hela bolaget och den fina gemenskap som finns här.”

 

Det har onekligen varit en resa och jag imponeras av hans givmildhet och grundade inställning. Vad tar han särskilt med sig från sina år som verksam i branschen? Martin delar med sig av både för och nackdelar med tiden som varit och så berättar han om de tre gyllene egenskaperna han uppskattat i jobbsammanhang.   

– Jag skulle säga att det varit lärorikt att jag dels har varit på en tjugomannabyrå ett halvt decennium men att jag också varit på ett företag med 250 000 anställda de senaste åren. Detta har givit mig en sund syn på både för- och nackdelar med stora och små företag och insikter om hur fördelarna kan kombineras. Dessutom har jag i praktiken fått se hur allt kan skala upp. Tjugomannabyrån var nämligen totalt 400 anställda när jag slutade. Utöver dessa erfarenheter har jag även insett att jag är solklar i vad jag uppskattar i arbetslivet, nämligen öppenhet, ärlighet och målinriktning. 

Från 20 anställda och vidare till 25 000 har det nu blivit dags att gå vidare till Consid med sina närmare 1000 anställda. Jag kikar med Martin hur tankarna går kring att bli en del av ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag och vilket intryck han hittills fått.   

– När jag tagit del av det Consid gjort de senaste åren och när jag fått se den tillväxtresa som gjorts, har jag blivit otroligt positivt överraskad. Jag kan helt enkelt bara ge Consid toppbetyg. När jag nu även haft möjlighet att möta Considare som jag inte kände till sedan tidigare har intrycket enbart blivit bättre. Jag har en riktigt positiv känsla inför hela bolaget och den fina gemenskap som finns här.   

 

”Vi lever i föränderliga tider där vi hela tiden måste utmana oss själva.”

 

Med flera ledande roller i ryggen har Martin bred kunskap inom området han verkar i. Han berättar om vad han ser fram emot med tiden i sin nya roll som regionsansvarig och så berättar han vad som ska bli roligast med att vara en del av Consid.  

– Jag ser verkligen fram emot att bygga vidare på den stolthet som genomsyrar hela bolaget; att se möjligheterna och framgångarna och inspireras av gruppen, kontoren och medarbetarnas förmågorVi lever i föränderliga tider där vi hela tiden måste utmana oss självaDet är jag övertygad om att vi gör bäst i grupp.  

Samtalet börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att återgå till alla spännande upptåg som ligger framför oss. Jag imponeraav Martins driv och öppenhet och undrar om det finns något citat som inspirerar honom lite extra och som får honom att känna sig stärkt i sitt arbete.  

– Jag skulle vilja citera en fantastisk talare som jag hade förmånen att få lyssna till under en föreläsning i Amsterdam nyligenDame Stephanie Shirley, med nästan dubbelt så lång livserfarenhet som jag, kom till England som flykting på 30-talet har grundat ett IT-företag med 8500 anställda och anses vara en av Englands främsta inom feminism och filantropi. 

“Disrupting the status quo is the only way you’re going to make an impactIf you don’t commit, you’re just taking up space.”

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬