"Jag välkomnar nya utmaningar med öppna armar"

Daniel är den positiva västernorrlänningen som brinner för personlig utveckling. Med både en framgångsrik fotbollskarriär och författarskap i ryggsäcken ska han nu axla rollen som Key Account Manager på Consid. Möt Daniel Theorin, vår nya KAM i Gävle.

Daniel växte upp i Härnösand, men redan som 16-åring visste han att han var på väg någon helt annanstans. Då gick nämligen flyttlasset till Sundsvall och riksintaget till deras fotbollsgymnasium. Strax därefter tog hans karriär som fotbollsproffs fart på riktigt och sedan dess har han spelat i en rad olika städer och lag.

–  Jag har haft förmånen att få spela i både Oslo, Malmö, Stockholm och Gävle. I 13 år har jag spelat i allt från Hammarby, Malmö FF och Gefle IF till FK Lyn Oslo. De sista fem säsongerna på elitnivå arbetade jag även med försäljning på ett bemanning- och rekryteringsbolag och så skrev jag en bok som jag även föreläste kring.

 

”Jag ville göra mitt för att hjälpa ungdomar, elitaktiva och före detta elitaktiva.”

 

Jag häpnas redan en kort tid in i samtalet över det driv som präglat så många år av Daniels liv. Jag frågar om han kan berätta mer om hur idén till boken ”Som Ett Proffs: om elitidrott och livet efter” uppkom.

– Idén kom till mig när jag märkte att det fanns ett stort intresse kring elitidrott och att det fanns mycket frågor från mina idrottskollegor i och med att jag arbetade parallellt med min proffskarriär. Samtidigt uppmärksammades det en del i media hur tidigare idrottsstjärnor får problem med psykisk ohälsa och missbruk efter sina aktiva karriärer. Detta gjorde att jag ville göra mitt för att hjälpa ungdomar, elitaktiva och före detta elitaktiva, och jag landade i att jag ville skriva en bok.

En fullkomligt briljant idé i min mening. Jag är nyfiken på att höra mer om boken och frågar därför vad den är centrerad kring, hur den mottogs och om tiden efter boklanseringen.

 

”Än idag är det människor som hör av sig till mig och tackar.”

 

– Boken bygger på intervjuer med ett trettiotal svenska idrottsprofiler såsom Börje Salming, Magdalena Forsberg och Frank Andersson samt experter inom olika områden relaterat till elitidrottare. Allt från bank och försäkring till karriärscoaching, mental träning och rekrytering. Denna tid var både lärorik och oerhört rolig i och med att boken till min stora glädje mottogs väldigt bra av allmänheten. Jag fick en rad uppdrag som föreläsare och fick göra tv-framträdanden där jag hade möjlighet att prata om boken. Än idag är det människor som läst den eller som lyssnat på min föreläsning som hör av sig och tackar. Det känns väldigt hedrande och jag kommer alltid hålla den tiden varmt om hjärtat.

Trots att Daniels arbete är en stor del av livet har han även ett stort intresse för träning, hälsa och personlig utveckling. Kanske inte konstigt att det blev en bok om alltsammans. Jag hör med Daniel om han har något annat han brinner lite extra för.

– Om jag inte arbetar umgås jag helst av allt med min familj och mina vänner. Jag är nyfiken och social och gillar att få folk omkring mig att må bra. Humor är därför en viktig komponent och jag ser till att omge mig med människor som sprider positiv energi.Jag är även en stor konsument av nyheter, dokumentärer, film och sport; underhållning i olika former är verkligen nåt jag uppskattar.

 

”Jag ser fram emot att utveckla våra affärer och fortsätta skapa hållbart värde för våra kunder.”

 

Nu har det blivit dags för Daniel att gå från rollen som Account Manager på Mittmedia och hoppa på rollen som Key Account Manager på Consid i Gävle. Han delar med sig av känslorna inför förändringen och berättar vad rollen innebär för honom.

– Först och främst känner jag mig både stolt och glad över att jag fått erbjudandet och förtroendet. Det visar att hårt arbete verkligen lönar sig.De senaste 2,5 åren har jag arbetat med försäljning genom att vägleda företag att lyckas med sin marknadsföring. Jag har lärt mig massor av den tiden och tar med mig all kunskap in i min nya roll på Consid. Det jag främst ser fram emot är att lära känna mina nya kollegor och att lära mig nya saker, men även att utveckla våra affärer och fortsätta skapa hållbart värde för våra kunder. Det känns mäktigt att få bli en del av ett bolag som Consid som har växt i snabb takt och dessutom vunnit en rad priser för sitt arbete både internt och externt, bland annat Sveriges bästa arbetsgivare flera år i rad.Minroll som Key Account Manager innebäratt jag har en viktig del i samspelet mellan kunder och mina kollegor på Consid. Det ser jag verkligen fram emot. Tillsammans ska vi arbeta för att företag i regionen ska bli bäst på vad de gör.

Vi kommer in på balansen mellan arbete och fritid och hur viktig den är. Daniel berättar att han välkomnar utmaningar med öppna armar och att han räknar med utmaningar i sitt arbete. Den största utmaningen ser han däremot i att hålla den perfekta balansen i livet i största allmänhet.

– Min utmaning är att fortsätta försöka hålla balansen mellan arbete och fritid. Allt för att vara den bästa versionen av mig själv som kollega, vän och partner. Det är bra att påminna sig själv om det när man som jag är en tävlingsmänniska som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning.

Och klokt är väl det, för är det något Consid lyfter och hyllar så är det en sund balans mellan yrkesliv och privatliv. Det känns fint att ha med en person som är på rätt spår, och som delar våra värderingar in i roten. En positiv tävlingsmänniska som värderar humor är precis vad vi behöver, och gissa om Daniel kommer att vara med och ta arbetet i Gävle till oanade höjder! Jag ser verkligen fram emot att följa hans resa. Innan vi avslutar samtalet frågar jag honom var han ser sig själv om fem år. Svaret sammanfattar verkligen Daniel mitt i prick.

– Jag ser att jag fortfarande är en högpresterande och välmående person som tagit ännu fler steg i min utveckling, både privat och i mitt arbete. Förhoppningsvis trivs jag som fisken i vattnet där jag är och är med på Consid-resan 3.0!

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬