Jämställdhet i fokus när Consid och Nordic Tech House höll event

Igår höll Q Rendezvous, Consids IT-nätverk för kvinnor, ett event tillsammans med Isabella Löwengrips startupinkubator Nordic Tech House för att lyfta jämställdhetsfrågan. Ett 50-tal nyckelpersoner i näringslivet var på plats på Hillenberg för erfarenhetsutbyte, inspiration och diskussioner.

Under kvällen diskuterades ämnen som bland annat feminin respektive maskulin energi, hur man stärker kvinnor i det vardagliga arbetet, hur kvinnor och män lyfts fram i media och hur man långsiktigt bör jobba för att skapa ett jämställt samhälle.

Isabella Löwengrip pratade bland annat om att man måste optimera och effektivisera sin vardag, att energi är viktigt och att man måste se till att fördela den på rätt sätt och undvika energitjuvar:

– 90 procent av tiden ska vara så rolig att jag nästan skäms, samtidigt som 10 procent kan vara jättetråkiga och innefatta saker man måste göra. Istället för att följa oinspirerande konton på Instagram eller kolla på serier som inte ger en något bör man omge sig av sådant som inspirerar och får en att växa. Att avsluta dagen med energikontot på plus är viktigt, berättar Löwengrip.

Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid, delade under kvällen med sig av sina inblickar i IT-branschen och hur det jobbas med jämställdhet i den:

– När jag klev in i Consid för fem år sedan såg egentligen branschen ganska mycket ut som den gör idag, med ett skevt könsförhållande om cirka 80 % män och 20 % kvinnor. Där såg vi ganska tidigt att vi behöver göra något åt detta. Dels genom att värna om de kvinnor som finns i branschen och dels för att få fler kvinnor att vilja jobba i IT-branschen och med teknik. Där föddes idén med Q Rendezvous, och vi jobbar ständigt inom ramarna för denna plattform för att driva jämställdhetsfrågan framåt i vår bransch, förklarade Carpvik.

På frågan ”Hur lyfter man andra kvinnor över lag?” svarade Ishtar Touailat, Head of Innovation Incubation på Tieto:

– Många pratar om feminism, vilket är jättebra. Men vad gör man varje dag för att stötta kvinnor? Vi kan sitta och prata om genusperspektiv, hur man jobbar med jämställdhet och kvotering, men det som är viktigt är vad man gör varje dag för att lyfta och stötta kvinnor, sade Touailat.

Ytterligare ett ämne som togs upp under kvällen var marknadsföringstrender vi ska hålla utkik efter under 2019 där Clara Wikekall, marknadschef på Caniel Wellington, lade vikt vid sociala mediers algoritmer, hur man ska tänka kring influencers och att variation i kommunikation är A och O.

Andreas Wijk stod under kvällen för underhållningen och premiärspelade sin nya låt ”Peace” som släpps på fredag.

 

 

Vill du veta mer om QR?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

    Ta del av fler inlägg från vår blogg