Möt Mikael Dahlman

Lösningsarkitekt och konsultchef på Consid i Alingsås 

Mikael Dahlman var först in som Considare vårt kontor i Alingsås. Som lösningsarkitekt och konsultchef ser han nu fram emot att vara med och bygga upp Sveriges bästa arbetsgivare i staden. Lär känna Mikael och ta reda på varför han ser AI och automation som viktiga byggstenar i digitaliseringsresan.

7 snabba frågor med vår IT-konsult Mikael Dahlman

 

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut?

Under min gymnasietid och efter studenten jobbade jag under många år på mejeriet i Alingsås. Det var även där jag fick upp ögonen för it och läste då vidare till systemvetare. Nu har jag jobbat i branschen i 25 år och till en början blev det många år med olika affärssystem där jag lärde mig mycket inom processmetodik och olika verksamheter. Jag har sedan dess provat många olika roller, företag och branscher med en förkärlek till logistik. Idag jobbar jag som lösningsarkitekt och kan plocka med mig mycket av mina tidigare kunskaper inom it in i mitt dagliga arbete. 

Vad fick dig att fastna för Consid?

Utmaningarna med att arbeta som konsult och vara med att starta upp ett nytt kontor i Alingsås. Men också Consids utmärkelse till Sveriges bästa arbetsgivare med ett aktivt arbete för att skapa en trevlig stämning för medarbetarna. Consid satsar sina medarbetare det märks och är väldigt roligt.

Hur ser din upplevelse som nybliven Considare ut?

Att Consid är en väldigt rolig och inspirerande organisation som växer. Där initiativ uppmuntras och sammanhållningen med Considandan genomsyrar kulturen, kontoren och människorna

Vad ser du mest fram emot med ditt arbete på Consid?

Att bidra till en rolig, utmanande och fantastisk arbetsplats där det är högt i tak. Och att jag kan var med och driva på kunders digitaliseringsresa mot framtiden med innovativ teknik och kreativa lösningar som skapar effekt. Att var med och starta upp det nya kontoret i Alingsås känns både spännande och inspirerande eftersom jag får prova på nya saker. 

Vad är dina bästa tips för att lyckade resultat som lösningsarkitekt?

Att förkovra sig med ny teknik och tankesätt, samt att hela tiden vara på tårna när det kommer nya ramverk eller produkter som man kan använda sig av. It stannar aldrig och man måste vara nyfiken.

Om du fick framtidsspana – vad ligger i tangenternas riktning inom ditt specialistområde?

Framtiden är AI och automation, och det är inom detta område som jag tänker fördjupa mina kunskaper de närmsta åren. Framtiden är digitalisering med stora inslag av automation och AI.

När du inte jobbar – vad hittar vi dig pysslandes med då?

Jag åker båt, fiskar och spelar golf. Om det finns tid över gillar jag att plocka svamp och grilla. En och annan bok hinns också med. Jag gillar även att renovera vårt hus, det är ett fint komplement till it-arbete. Att hänga med vänner och kunna kombinera några av alla ovanstående intressen är trevligt.

Är du intresserad av att veta mer om Consid i Alingsås?

Till kontoret

Lär känna fler kollegor!

Per Malmsten
4 min lästid
Personporträtt

Per Malmsten, Senior Customer Success Manager och Analytics

Per Malmsten har nu klivit in på Consid som Senior Cutomer Success Manager. Lär känna Per Malmsten i ett samtal om hur han arbetat med Analytics genom åren och vad som kommer att vara avgörande framåt för att skapa effekt genom att vara datadrivna.

Magnus Osbeck, Business Line Manager inom innovation och digital affärsutveckling på Consid
5 min lästid
Personporträtt

Magnus Osbeck, Business Line Manager inom innovation & digital affärsutveckling

Magnus Osbeck är ny Business Line Manager inom innovation och digital affärsutveckling på Consid. Med yrkeserfarenhet från bland annat Coop och Stena Line kommer Magnus att spela en viktig roll för Consids långsiktiga och strategiska partnerskap genom att omsätta visioner till konkreta tekniska lösningar.

Fredrik Swahn, Business Developer inom CX på Consid
4 min lästid
Personporträtt

Fredrik Swahn, Business Developer inom CX

Fredrik Swahn är ett av våra senaste tillskott på Consid. Med en lång erfarenhet inom Customer Experience (CX) och MarTech kommer Fredrik att spela en viktig roll för våra långsiktiga och strategiska partnerskap. Lär känna honom här!

4 min lästid

En vinstresa till USA fylld av maskininlärning och skratt

Häng med på vinstresan för Considition 2021 som bar av till New York och Baltimore för att djupdyka i maskininlärning och uppleva allt vad Manhattan har att erbjuda.

Ladda fler