Möt Andreas Claesson, kontorschef för Consid i Nyköping

Med musiken varmt om hjärtat och passion för matlagning varvar Andreas småbarnslivet med rollen som kontorsansvarig på Consid Nyköping. Möt Andreas Claesson som nu sätter Nyköping på kartan.

”Jag slås av bolagets entreprenörskap, flexibilitet och snabbfotade synsätt”

 

Hans ansikte spricker upp i ett stort leende när han kommer gående emot mig. Det är ingen som helst tvekan om att Andreas är en positiv och utåtriktad man. Vi slår oss ner i de stora blå sofforna med varsin kopp rykande kaffe.

Andreas är fyrabarnspappan som älskar att hålla igång – vare sig det är i löparspåret eller i köket där han testar nya smakkombinationer och lagar kulinariska maträtter. Något som genomsyrar hela Andreas vardag är även musiken.

– Hemma hos oss spelas det musik från morgon till kväll. Jag själv är amatörmusiker och har genom åren sjungit på bröllop och dop, vilket jag tycker är roligt.

Låt oss backa tillbaka till början och 2006 för att vara mer exakt. Det var året då Andreas började arbeta som applikations- och systemutvecklare inom mobilitet. Detta satte nämligen bollen i rullning och sedan dess har han arbetat med en mängd olika kunder och tekniker i allt från spelbranschen till läkemedelsbranschen, där han haft roller som systemutvecklare, projektledare och Scrum Master för att bara nämna några. Jag frågar Andreas vad han är mest stolt över när han tittar tillbaka på sin karriär såhär långt.

 

”Att snabbt gå över från att ha varit konsult till att vara kontorsansvarig här i Nyköping är något jag är väldigt stolt över.”

 

– Det har hänt otroligt mycket på 13 år men jag har alltid haft som mål att komma dit jag är idag. Det är en häftig känsla att ha uppnått det. Att snabbt gå över från att ha varit konsult till att vara kontorsansvarig här i Nyköping är något jag är väldigt stolt över.

Andreas fortsätter att berätta hur han de senaste åren arbetat med det mesta i en slimmad organisation. Allt från personalansvar för 26 konsulter, beläggning och rekrytering till sälj och event.

– Det har varit utmanande men jag har lärt mig oerhört mycket som jag tar med mig in i rollen som kontorsansvarig på Consid. Framförallt erfarenheten att bygga väl fungerande team och att få dessa att blomma trots att vi befinner oss i en tid av ständig förändring.

Jag slås av Andreas kvicka tankesätt och vilja att skapa en arbetsmiljö där alla kan trivas och utvecklas. Han berättar att han har som mål att skapa ett starkt team där man har en öppen och rak dialog med varandra.

 

”Jag slås varje dag av bolagets entreprenörskap, flexibilitet och snabbfotade synsätt.”

 

– Jag tror på laget före jaget. Utan rätt människor omkring sig kommer man inte så långt. Det är viktigt att man skapar en kultur där kollegor trivs och mår bra och där man kan utvecklas tillsammans, både som kontor men såklart även med och åt våra kunder. Jag slås varje dag av bolagets entreprenörskap, flexibilitet och snabbfotade synsätt. Vi ser möjligheter istället för problem och även om Consid nu finns på 19 orter runt om i landet upplever jag att vi jobbar som ett kontor mot alla kunder och att vi drar nytta av varandras styrkor för att göra det bästa för kunden.

Vi kommer in på vikten av en arbetsplats för kreativa möten och så diskuterar vi vad det viktigaste är för att kunna attrahera nya medarbetare. Andreas delar öppet med sig.

– Jag tror på en plats där kollegor, kunder och till och med vänner kan träffas för att umgås både på och utanför kontorstid. Idag handlar det om så mycket mer än bara ett jobb. Människor letar efter ett större syfte. Där tror jag att Consid med sitt aktiva engagemang i samhällsdebatten kring digitaliseringen, både genom direkt dialog med politiken men också genom engagemang med skolor och studenter kan locka många. Att vi dessutom aktivt jobbar för att få in fler kvinnor i branschen, genom vår jämställdhetsplattform Q Rendezvous, tror jag skapar stort värde för medarbetare.

Andreas fortsätter entusiastiskt berätta om den enorma potential som finns i Nyköping. Kopplingen mellan storstadsregionen och Linköping medför närhet till många stora bolag både i södra Stockholm, Södertälje och Norrköping.

– Vi befinner oss i en väldigt intressant tid då det ska byggas höghastighetståg mellan Linköping och Stockholm vilket innebär att man kommer kunna vara i Stockholm på 30 minuter. Detta öppnar upp för etablering av flera större företag i Nyköping och får många att känna att det är en intressant stad att vistas i.

Jag frågar Andreas vilka spontana tankar han har kring den kommande framtiden och han berättar att han ser fram emot att rekrytera personal, att få träffa alla kunder och att få presentera vad Consid har att erbjuda.

 

”Det ska bli roligt att få jobba tillsammans med alla härliga kollegor och att vi tillsammans ska göra något nytt i Nyköping.”

 

– Det känns fantastiskt spännande, roligt och utmanande att få vara med på resan när ett av Sveriges snabbast växande bolag nu etablerar sig i Nyköping. Det ska bli roligt att få jobba tillsammans med alla härliga kollegor och att vi tillsammans ska göra något nytt i Nyköping.

Kaffet börjar sina och vi ska alldeles strax återgå till Consids sedvanliga stordåd. Men innan vi skiljs åt frågar jag Andreas om han har några tips han vill dela med sig av.

– Respektera dig själv. Du är ju inte mer än människa och du kan inte göra allt och vara överallt. Vi alla behöver återhämtning. Men kanske viktigast av allt: Ha kul! Se till att omge dig själv med personer som ger dig energi och som får dig att skratta. Då ger du automatiskt energi tillbaka och det blir en win win-situation!

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬