Möt Henrik Boström, kontorschef för Consid i Norrköping

Han är en stor fotbollsfantast och trebarnsfar med ett engagemang som ingen kan gå miste om. Dessutom är han en av förmågorna bakom våra framgångar i Norrköping och Östergötland. Möt Henrik Boström, kontorschef för Consid i Norrköping!

Vårt Norrköpingskontor är någonting alldeles extra. Lokalen är från början ett gym, vilket är svårt att tro när man blickar ut över de toppmoderna, hemtrevliga och smakfullt inredda ytorna. Jag och Henrik slår oss ner runt bordet i ett av kontorets konferensrum och pratar om högt och lågt. Hans värme, lyhördhet och tydliga ”jag-bryr-mig”-aura är väldigt, väldigt påtaglig. Jag ber honom berätta om sig själv – hur allting började.

– Jag växte upp i Lotorp, ett litet samhälle utanför Finspång. Idag bor jag i Svärtinge utanför Norrköping med min fru och mina tre barn. Jag gillar att göra saker – resa, bygga, vara ute i skogen, vara på sjön, titta på idrott, idrotta och att tävla i det mesta.

Henrik konstaterar med ett skratt att han faktiskt aldrig lämnat Östergötland, rent boendemässigt, åtminstone. När han började fundera på studier var han först intresserad av att läsa historia, så man kan säga att det är något av en slump att han, utan någon som helst datorbakgrund eller ett teknikintresse att tala om, halkade in på civilingenjörsspåret och började studera vid Linköpings universitet. Men han trivdes – och blev kvar.

– Jag är mer intresserad av människor och ledarskap, hur man organiserar sig och arbetar. Jag gillar att driva och förbättra saker, och att det händer mycket. Sedan har jag ett intresse av att lära mig saker och veta vad jag pratar om. Det är något jag har nytta av i alla sammanhang.

Henrik är en av dem som kom med förvärvet av HOW Solutions i slutet av 2014. Han beskriver förändringen från att vara HOW Solutions till att vara en del av Consid som stor:

– Vi har kommit in i en organisation med ett otroligt driv. Vi hade duktiga konsulter och var engagerade – men på Consid finns det ett engagemang och driv på ett annat sätt. Nu har vi storleken som gör att vi kan vara med och konkurrera om en helt annan typ av affärer. De stora åtagandena är roligast att jobba med, och där var vi inte på HOW-tiden. Sedan har vi fått en massa nya, duktiga kollegor – jag blir imponerad av många man jobbar tillsammans med och förstår att det är på grund av dem det går så bra för Consid. Många är otroligt duktiga, och det är kul att jobba med den typen av personer.

När Henrik i september 2015 tog över som ansvarig för Consids verksamhet i Norrköping låg mycket fokus på att rekrytera nya medarbetare – en utmaning som inte var helt okomplicerad.

– Jag var nummer sju in på kontoret, som då var helt folktomt. När vi försökte rekrytera kom kandidaterna till ett tomt kontor vilket gjorde att de undrade vad det var för företag de kommit till och varför det inte fanns några kollegor. Ett halvår senare var det fullt på kontoret, och ytterligare ett par månader senare var det överfullt. Vi hade skrivbord i hallen och möten i köket. Hela den resan gick väldigt fort.

Engagemang, inställning och att göra lite extra

Och att det har gått bra för vårt Norrköpingskontor känns inte speciellt märkligt när Henrik berättar om det engagemang medarbetarna på kontoret har.

– Alla som jobbar här har en bra inställning och man är väldigt lösningsfokuserad. Man engagerar sig och gör lite extra – man går inte bara hit och gör ett jobb, utan anstränger sig för att det ska bli riktigt bra. Alla gör ett väldigt bra jobb, tar ansvar och bryr sig om att saker ska bli bra.

Henriks roll innebär att driva och utveckla kontoret tillsammans med de andra, att samordna leverans, sälj och rekrytering, att se till att alla jobbar med det de är bra på och att arbetsvardagen är så bra som möjligt. Han uttrycker en glädje i att det går så bra och att man lyckats rekrytera rätt personer, har nöjda kunder, en god sammanhållning och bra stämning.

– Det roligaste är att vi är ett entreprenörsbolag som bygger på engagemang, där alla får komma med nya idéer och bidra. Man trivs på Consid. Har någon en idé så testar vi och kör. Vi tar alltid tag i utmaningar och ser till att lösa dem. Precis ett sånt bolag, som bygger på de värderingarna, vill jag jobba på.

Det är tydligt att såväl medarbetare som kunder står i främsta rummet för Henrik. Förutom sitt ansvar för kontoret i Norrköping är han ansvarig för tjänsteleveransen till en av våra stora kunder, Saab. Leveransen omfattar alla deras digitala plattformar och kommunikations- och samarbetslösningar internt och externt.

– Jag har jobbat med Saab i många år, och då bryr man sig lite extra om kunden. Jag bryr mig om bolaget, jag gillar dem och jag kan dem bra. En ytterligare positiv del i att vara en del av Consid är att vi kan hjälpa dem med mer än vi kunde tidigare – de kan ge oss ett förtroende som de inte tidigare kunnat.

”Det viktigaste är att alla är engagerade och trivs”

På frågan om varför man ska välja att börja jobba just på Consid i Norrköping är Henriks svar självsäkert och självklart.

– Vi är en modern och flexibel arbetsgivare som är lyhörda för våra medarbetares behov och situation. Vi är engagerade entreprenörer och vill att alla ska bidra och komma med idéer. Vi gör mycket saker tillsammans, har en bra sammanhållning och har mycket kul tillsammans. Sen är vi ett företag som det går bra för, med mycket spännande affärer och uppdrag. Och att vi är långsiktiga.

Tiden börjar rinna ut, men i vanlig ordning tar jag tillfället i akt och frågar Henrik om han vill rekommendera något.

– Det finns många bra saker man kan rekommendera. Men jag skulle säga att man ska jobba med något man tycker är kul, på ett företag som delar ens grundläggande värderingar. Arbetet är en så stor del av det man gör, så det är dumt att slänga bort det på ett ställe man inte vill vara på.

Och visst finns det mycket som talar för att Henrik lever som han lär…